Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Σε συνέχεια της δράσης για τη στήριξη των Κοινωνικών Ιατρείων με τη συλλογή φαρμάκων, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη, προκειμένου να παραδώσει έναν υπερσύγχρονο φορητό καρδιογράφο, δύο φορεία μεταφοράς, χειμερινούς υπνόσακους και εσωθερμικές κουβέρτες.

Η παράδοση των υλικών, τα οποία αγοράστηκαν και με τη στήριξη της GUE/NGL (Ευρωομάδα της Αριστεράς), έγινε στην Αυτοσχέδια Δομή Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που δραστηριοποιείται με τους γιατρούς της Andentinsts Help στον Πλάτανο Σκάλας Συκαμινιάς. Το πρόγραμμα συλλογής φαρμάκων θα βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη ένα δεκαήμερο, ενώ στο τέλος του μήνα θα παραδοθούν σε Κοινωνικά Ιατρεία, αναλόγως των αναγκών που έχουν διατυπώσει.

Η Σοφία Σακοράφα στο πλαίσιο της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Οι κρατικές δομές διαχείρισης της κρίσης λειτουργούν πολύ κατώτερα των περιστάσεων, ενώ μόνο μέρος των Ομάδων Αλληλεγγύης προσφέρουν ουσιαστικό έργο. Η τοπική κοινωνία, παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει στα όριά της, στέκεται υποστηρικτικά και αλληλέγγυα στο δράμα των προσφύγων. Η παταγώδης αποτυχία της ευρωπαικής πολιτικής διαπιστώνεται καθημερινά με τον πιο τραγικό τρόπο, μετρώντας εκατοντάδες θύματα».Σε συνέχεια της δράσης για τη στήριξη των Κοινωνικών Ιατρείων με τη συλλογή φαρμάκων, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη, προκειμένου να παραδώσει έναν υπερσύγχρονο φορητό καρδιογράφο, δύο φορεία μεταφοράς, χειμερινούς υπνόσακους και εσωθερμικές κουβέρτες.
Η παράδοση των υλικών, τα οποία αγοράστηκαν και με τη στήριξη της GUE/NGL (Ευρωομάδα της Αριστεράς), έγινε στην Αυτοσχέδια Δομή Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που δραστηριοποιείται με τους γιατρούς της Andentintsts Help στον Πλάτανο Σκάλας Συκαμινιάς. Το πρόγραμμα συλλογής φαρμάκων θα βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη ένα δεκαήμερο, ενώ στο τέλος του μήνα θα παραδοθούν σε Κοινωνικά Ιατρεία, αναλόγως των αναγκών που έχουν διατυπώσει.

Η Σοφία Σακοράφα στο πλαίσιο της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Οι κρατικές δομές διαχείρισης της κρίσης λειτουργούν πολύ κατώτερα των περιστάσεων, ενώ μόνο μέρος των Ομάδων Αλληλεγγύης προσφέρουν ουσιαστικό έργο. Η τοπική κοινωνία, παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει στα όριά της, στέκεται υποστηρικτικά και αλληλέγγυα στο δράμα των προσφύγων. Η παταγώδης αποτυχία της ευρωπαικής πολιτικής διαπιστώνεται καθημερινά με τον πιο τραγικό τρόπο, μετρώντας εκατοντάδες θύματα».
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv