Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Επιτροπή Αλήθειας: επανέρχεται δριμύτερη

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Στις Βρυξέλλες συνεδρίασε η Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους, πρώτη φορά μετά την αναστολή των εργασιών που επεβλήθη από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Σε πλήρη απαρτία, όπως όταν πρωτοσυγκροτήθηκε στις 4 Απρίλη του 2015, αλλά και με καινούρια μέλη, η Επιτροπή Αλήθειας ανακοίνωσε τη μετατροπή της σε σωματείο προκειμένου να έχει νομική υπόσταση και να μην εξαρτά τη λειτουργία της, τη δράση της και την έρευνά της από τη δεδηλωμένη αρνητική πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και τα εμπόδια που διαρκώς θέτει.

Η Επιτροπή λοιπόν συνεχίζει την έρευνά της – με εθελοντικό τρόπο όπως γινόταν – πάντα - και με σημείο αιχμής και ενδιαφέροντος τη διακρίβωση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού για το ρόλο που διαδραμάτισαν οι τράπεζες στην όξυνση της οικονομικής κρίσης, αλλά και στην περίοδο μετά το 2010, κυρίως με τις δύο μεγάλης κλίμακας ανακεφαλαιοποιήσεις.

Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία διοργάνωσε και τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, διεθνοποιώντας τη δράση της Επιτροπής, στην καρδιά των Βρυξελλών, τόνισε στην ομιλία της : "Η απόφαση του νυν Προέδρου της Βουλής να διακόψει τις εργασίες της Επιτροπής, χωρίς προς το παρόν να τολμά να την καταργήσει, υπήρξε πράγματι οδυνηρή, παράλληλα όμως και αποκαλυπτική του προσανατολισμού της ελληνικής κυβέρνησης. Τόσο αποκαλυπτική που διαλύει την όποια αμφιβολία ή επιφύλαξη. Όπως επίσης αποκαλυπτική του προσανατολισμού της είναι η πολιτική που εφαρμόζει υπέρ των ελληνικών τραπεζών και τραπεζιτών εις βάρος του δημοσίου και λαϊκού συμφέροντος. Κοντός ψαλμός και όλα στο φως, με ονόματα και διευθύνσεις, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε η Επιτροπή".

 

Από το Γραφείο Τύπου
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
“BEWARE OF GREEKS” Εβδομάδα Ελληνικού Design στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Σοφία Σακοράφα: “Ο Τραμπ αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη”