Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Προσφυγικό

Μετανάστευση και πρόσγυγες.

« Με ποιό ηθικό κύρος υπερασπίζεται η Ε.Ε. στα Ηνωμένα Έθνη Συνθήκες και αξίες που περιφρονούνται από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταπατούνται από τα μέλη του ίδιου του θεσμού που εκπροσωπείτε;» ρώτησε η Σοφία Σακοράφα στην ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα παγκόσμια σύμφωνα μετανάστευσης.

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Σοφία Σακοράφα: Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;

“Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό” αναρωτήθηκε σήμερα στην παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ζητώντας από την αρμόδια για την εξωτερική πολιτική και τα θέματα ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι να απαντήσει στο ερώτημα αυτό.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Η Ευρώπη δίνει χρήματα στην Τουρκία για το προσφυγικό και αυτή αγοράζει τεθωρακισμένα που απειλούν τις ζωές των προσφύγων.

Χρήματα για να φυλάει τα σύνορα δίνει η Ευρώπη στην Τουρκία, την ώρα που εκείνη τα παραβιάζει και εισβάλλει στην Συρία, ενώ με τα κονδύλια αυτά αγοράζει στρατιωτικού τύπου οχήματα, με τα οποία απειλούνται οι ζωές των κατατρεγμένων προσφύγων.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα σε δύο ερωτήσεις που κατάθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις οποίες ζητά να της απαντήσει ποιες εγγυήσεις έλαβε από την Τουρκία ότι η χρήση των οχημάτων αυτών δεν θα παραβιάζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Προσφυγικό Δίκαιο.

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Πώς μπορούμε να συζητάμε με μια χώρα υπό ένταξη όταν έχει εισβάλει παράνομα στο Αφρίν και όταν αμφισβητεί διεθνείς συμφωνίες;

Η παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα κατά την ανταλλαγή απόψεων με τον Πρέσβυ της Ε.Ε. στον ΟΗΕ κ. João Vale de Almeida στη σνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων (AFET).

Σακοράφα σε Τουσκ και Γιούνκερ: Ωρολογιακή βόμβα η πολιτική σας για το μεταναστευτικό

Αυτό επεσήμανε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά τη συζήτηση για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της 19η - 20ης Οκτωβρίου και τα πρώτα βήματα για την έναρξη δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, παρουσία των Προέδρων Tουσκ και Γιούνκερ.

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αποκάλυψε στο μέγιστο βαθμό και το έλλειμα αλληλεγγύης και την απουσία πολιτικής βούλησης από την Ε.Ε.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για τη Στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία.

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην ευρωμεσογειακή συνδιάσκεψη της Μάλτας.

Στη Μάλτα, παραβρέθηκε σήμερα η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, μετά από πρόσκληση της Μαλτέζικης προεδρίας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της συνδιάσκεψης για την ενδυνάμωση της Ευρωμεσογειακής συνεργασίας μέσω της Έρευνας και της Καινοτομίας. Η Σοφία Σακοράφα μίλησε για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών του φαινομένου της μαζικής μετανάστευσης με την ιδιότητα της εισηγήτριας της ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας PRIMA (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area) .

Πέμπτη, 4 Μαϊου 2017

Να αξιολογείται ο αρνητικός αντίκτυπος της Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας στα ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Σύσταση προσθήκης στις μελλοντικές εκθέσεις προόδου ξεχωριστού κεφαλαίου που να αξιολογεί τον αρνητικό αντίκτυπο της Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας στα ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Παρέμβαση Σ. Σακοράφα και Ν. Ανδρουλάκη στον νέο Κανονισμό για τον Ευρ. Οργανισμό Ασύλου

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ψήφισε γνωμοδότησή προς την Επιτροπή Ελευθεριών σχετικά με τον νέο τροποποιημένο Κανονισμό για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου. Σκιώδης εισηγήτρια εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς υπήρξε η Σοφία Σακοράφα, ενώ αντιστοίχως εκ μέρους της Σοσιαλιστικής ομάδας ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Οι τεράστιες προσφυγικές ροές κατέδειξαν την πλήρη αναποτελεσματικότητα του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου. Κοινή πεποίθηση των δύο εισηγητών ήταν ότι βασική προϋπόθεση για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό Κανονισμό Ασύλου είναι να καταστεί ουσιωδώς δίκαιο.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δυο εισηγητές κατέθεσαν περισσότερες από ογδόντα τροπολογίες που αφορούν άμεσα στην Ελλάδα και οι οποίες έγιναν σε μεγάλο μέρος τους αποδεκτές.

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Αυτοί που θα υπερασπίζονται ασφαλείς και ομαλές προσφυγικές ροές είναι οι ίδιοι που χτίζουν τείχη

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση σχετικά με τη Διάσκεψη υψηλού επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση των μαζικών μετακινήσεων προσφύγων και μεταναστών .

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Οργανισμοί σαν τον σημερινό δεν είναι ούτε χρήσιμοι, ούτε αποτελεσματικοί στην υπηρεσία των πολιτών

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Το Ευρωκοινοβούλιο αναγνωρίζει την αποτυχία του Δουβλίνου

Ζοφερή χαρακτήρισε την εικόνα της Ευρώπης η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον Ε.Κ. για μια ολιστική προσέγγιση στο Προσφυγικό.

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Αντι-προσφυγική και αδιέξοδη η γραμμή ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης

Δριμύτατη η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, για το προσφυγικό ζήτημα στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με σκωπτικές αναφορές τόσο στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο βέβαια και στην τυφλή υπακοή της ελληνικής κυβέρνησης σε μια αντι-ανθρώπινη, αντι-προσφυγική όσο και αδιέξοδη γραμμή.

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

'Οι Διεθνείς Συνθήκες έχουν μετατραπεί σε κουρελόχαρτα.'

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. 

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Σ. Σακοράφα:'Κυρώσεις για τις χώρες που κλείνουν τα σύνορα'

Η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία, καθώς και η υπό ένταξη πΓΔΜ παραβιάζουν εδώ και μέρες Ευρωπαικές και Διεθνείς Συνθήκες, καθώς και την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαικού Συμβουλίου σχετικά με τους πρόσφυγες.

Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαική Επιτροπή, προκειμένου να εκκινήσουν, οι προβλεπόμενες από τις Συνθήκες διαδικασίες επιβολής κυρώσεων σε βάρος των χωρών αυτών που μονομερώς εφαρμόζουν ημερήσιες ποσοστώσεις για την είσοδο των προσφύγων, κρατώντας επί της ουσίας τα σύνορα τους κλειστά.
Ακολουθεί η Ερώτηση.

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Περισσότερα από 10.000 ασυνόδευτα παιδιά αγνοούνται στην Ευρώπη

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Περισσότερα από 10.000 ασυνόδευτα παιδιά αγνοούνται στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια λόγω έλλειψης ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το
καθεστώς διέλευσης προσώπων από τα σύνορα (κώδικας συνόρων του Σένγκεν).

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Η αλληλεγγύη που ευαγγελίζεστε αποδεικνύεται φάρσα

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του αποτελέσματος της συνοδου ΕΕ-Τουρκίας (Council and Commission Statement  on the outcome of the EU-Turkey summit)

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Η ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό καταρρέει!

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Σε συνέχεια της δράσης για τη στήριξη των Κοινωνικών Ιατρείων με τη συλλογή φαρμάκων, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη, προκειμένου να παραδώσει έναν υπερσύγχρονο φορητό καρδιογράφο, δύο φορεία μεταφοράς, χειμερινούς υπνόσακους και εσωθερμικές κουβέρτες.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην Oλομέλεια του Στρασβούργου για το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ευρωκοινοβουλίου για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της συνεδρίασης ηγετών.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Η Ευρώπη να αναλάβει επειγόντως τις ευθύνες της για το προσφυγικό

 
Η Ευρώπη να αναλάβει επειγόντως τις ευθύνες της για το προσφυγικό, προστατεύοντας άμεσα τη ζωή και την αξιοπρέπεια αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων.
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Η προσφυγική κρίση μας δοκιμάζει όλους. Αν αποτύχουμε δεν θα υπάρχει Ευρώπη

Παρέμβαση από την ανεξάρτητη ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Στρασβούργου για την τραγική κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και για την ανάγκη αντιμετώπισης του προσφυγικού από την Ευρώπη.

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

''Κανένας άλλος πρόσφυγας πνιγμένος ή νεκρός''

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια για την προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015
Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.