Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Κόστα Ρίκα και Παναμά επισκέπτεται η Σοφία Σακοράφα

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016


Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ως πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής (DCAM- Κόστα Ρίκα, Παναμάς, Ονδούρα, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Κούβα και Άγιος Δομίνικος) βρίσκεται από χθες σε επίσημη επίσκεψη στην Κόστα Ρίκα και τον Παναμά, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών.

Στο πλαίσιο παρακολούθησης και υποστήριξης της Συμφωνίας Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης Κεντρικής Αμερικής, αλλά και σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των διαπεριφερειακών σχέσεων μεταξύ των δύο περιοχών, θα έχει επαφές με τους προέδρους της Βουλής, τους Υπουργούς Εξωτερικών και Υπουργούς Εσωτερικών και Ασφαλείας και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των δύο χωρών. Παράλληλα θα επισκεφθεί διάφορες χρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε δομές, που στοχεύουν στην ενίσχυση της εκπαίδευσης, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία και τις παρεμβάσεις τους.
Η Συμφωνία Σύνδεσης Ε.Ε. Κεντρικής Αμερικής είναι πρώτη διαπεριφερειακή συμφωνία που έχει υπογράψει η ΕΕ και δεδομένης της προσπάθειας περιφερειακής ολοκλήρωσης των κρατών της Κεντρικής Αμερικής, μέσα από την προσχώρηση τους στο περιφερειακό "Σύστημα Ενοποίησης Κεντρικής Αμερικής (SICA)", αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την περιοχή.
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.