Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Σε ποιο έδαφος θα δημιουργηθεί το Παλαιστινιακό Κράτος; Σε λίγο δεν θα έχει απομείνει τίποτα

Τρίτη, 10 Μαϊου 2016

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του θέματος: Εκτοπίσεις πληθυσμών και κατεδαφίσεις κτιρίων στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων και έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

"Κυρία Μογκερίνι

Οι εξελίξεις στα Κατεχόμενα επιβεβαιώνουν -θα έλεγα- την παταγώδη αποτυχία της ευρωπαϊκής πολιτικής στην περιοχή.

Η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ συνεχίζεται, με τους εποικισμούς και τις κατεδαφίσεις στη Κατεχόμενη Δυτική Όχθη να μεγαλώνουν την απόγνωση και το αδιέξοδο του πληθυσμού:

Μόνο φέτος έχει απαλλοτριώσει 7.500 στρέμματα στη Δυτική Όχθη για εποικισμό και η Ευρώπη παρακολουθεί σαν θεατής.

Σας λέει ευθαρσώς ο κ. Νετανιάχου ότι καταστρέφει χρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανθρωπιστικές δομές, γιατί «κατασκευάστηκαν παράνομα» και εσείς συμπεριφέρεστε σαν να μην σας νοιάζει.

Και μας λέτε ότι είστε υπέρ της λύσης των δύο Κρατών;;;

Αλήθεια πέστε μου σε ποιο έδαφος θα δημιουργηθεί το Παλαιστινιακό Κράτος; Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι ότι σε λίγο δεν θα έχει απομείνει τίποτα.

Ξεκινήσατε "δομημένο διάλογο" και βάλατε προθεσμία 6 μηνών. Έχει περάσει 1 μήνας από αυτήν την προθεσμία και δεν πετύχατε τίποτα.

Αναρωτιέμαι:

Τι άλλο πρέπει να κάνει το Ισραήλ για να προχωρήσετε σε κυρώσεις σε βάρος του, και να ενεργοποιήσετε τις ρήτρες ανθρωπίνων δικαιωμάτων -που έχετε υποχρέωση να υπερασπίζεστε σύμφωνα με τις συνθήκες της Ε.Ε.-, και που από ότι φαίνεται τις έχετε ως διακοσμητικές στη Συμφωνία Σύνδεσης;"

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv