Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Ερώτηση προς τον Υπ. Παιδείας, 10/03/2009

Αθήνα 10/03/2009

 ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον Υπουργό Παιδείας κο Άρη Σπηλιωτόπουλο

 Θέμα: <<Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για τα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λυκείων.>>

 

Με την αριθμ. 83583/Γ4/26.06.2008 απόφασή σας, καθορίστηκαν <<τα κριτήρια-διαδικασία και τα όργανα επιλογής των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για τα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου και για τα ειδικά τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείου.>>

Επειδή στο άρθρο 1 και στο σημείο που αφορά στους αποφοίτους Σχολών Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίων του Εξωτερικού δεν φαίνεται να διασφαλίζεται η αναγνώριση και της κύριας ειδικότητας από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Επειδή στην απόφαση δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο χρόνο κτήσης του βασικού τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ειδικότητα, που θα έπρεπε να αποτελεί αναγκαία συνθήκη, προκειμένου να προπονούνται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα οι μαθητές.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1.Έχετε πρόθεση να διορθώσετε την απόφαση,διασφαλίζοντας την αξιοπιστία της κύριας ειδικότητας των αποφοίτων του εξωτερικού, περιλαμβάνοντας και την αναγνώριση της στην αρμοδιότητα του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.;

2.Έχετε σκοπό να τροποποιήσετε την απόφασή σας,επίσης στο σημείο που μοριοδοτείται με 4,5 μόρια η παλαιότητα του πτυχίου, έναντι της κύριας ειδικότητας που είναι απαραίτητη για την ασφαλή και αποτελεσματική προετοιμασία των μαθητών.

 

 Η ερωτώσα Βουλευτής

 

 

______________

Σοφία Σακοράφα
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv