Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Ερώτηση προς τον Υπ. Παιδείας, 10/03/2009

Αθήνα 10/03/2009

 ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον Υπουργό Παιδείας κο Άρη Σπηλιωτόπουλο

 Θέμα: <<Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για τα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λυκείων.>>

 

Με την αριθμ. 83583/Γ4/26.06.2008 απόφασή σας, καθορίστηκαν <<τα κριτήρια-διαδικασία και τα όργανα επιλογής των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για τα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου και για τα ειδικά τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείου.>>

Επειδή στο άρθρο 1 και στο σημείο που αφορά στους αποφοίτους Σχολών Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίων του Εξωτερικού δεν φαίνεται να διασφαλίζεται η αναγνώριση και της κύριας ειδικότητας από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Επειδή στην απόφαση δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο χρόνο κτήσης του βασικού τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ειδικότητα, που θα έπρεπε να αποτελεί αναγκαία συνθήκη, προκειμένου να προπονούνται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα οι μαθητές.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1.Έχετε πρόθεση να διορθώσετε την απόφαση,διασφαλίζοντας την αξιοπιστία της κύριας ειδικότητας των αποφοίτων του εξωτερικού, περιλαμβάνοντας και την αναγνώριση της στην αρμοδιότητα του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.;

2.Έχετε σκοπό να τροποποιήσετε την απόφασή σας,επίσης στο σημείο που μοριοδοτείται με 4,5 μόρια η παλαιότητα του πτυχίου, έναντι της κύριας ειδικότητας που είναι απαραίτητη για την ασφαλή και αποτελεσματική προετοιμασία των μαθητών.

 

 Η ερωτώσα Βουλευτής

 

 

______________

Σοφία Σακοράφα
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
“BEWARE OF GREEKS” Εβδομάδα Ελληνικού Design στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Σακοράφα σε Τουσκ και Γιούνκερ: Ωρολογιακή βόμβα η πολιτική σας για το μεταναστευτικό