Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Οργανισμοί σαν τον σημερινό δεν είναι ούτε χρήσιμοι, ούτε αποτελεσματικοί στην υπηρεσία των πολιτών

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.

Κύριοι συνάδελφοι,

Τόσο η δομή όσο και οι ειδικές τεχνικές λεπτομέρειες που ρυθμίζουν την λειτουργία του εν λόγω Οργανισμού αντανακλούν, αφ΄ ενός την άποψη που κυριαρχεί σήμερα ώστε η Ευρώπη να μετατραπεί σε ένα ενισχυμένο χώρο φρούριο και αφ΄ ετέρου την έλλειψη πολιτικής συνοχής ανάμεσα στα Κράτη Μέλη της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι προφανές ότι η προσφυγική κρίση χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι ώστε ο οργανισμός να πάρει τη σημερινή μορφή του.

Και είναι περισσότερο προφανές ότι αυτός ο οργανισμός ούτε μπορεί -κι ούτε πρέπει κατά την άποψή μας- να αντιμετωπίζει ανθρωπιστικές κρίσεις όπως η πρόσφατη, για τον απλούστατο λόγο ότι τα εξωτερικά σύνορα μας δεν “πολιορκούνται” από μετανάστες αλλά από πρόσφυγες από βομβαρδισμένες και κατεστραμμένες πατρίδες.

Όσο η σημερινή κυρίαρχη ευρωπαϊκή πολιτική φτωχοποιεί τους λαούς της Ευρώπης και συντηρεί τα αίτια που προκαλούν αυτές τις κρίσεις, οργανισμοί σαν τον σημερινό δεν μπορούν να είναι ούτε χρήσιμοι, ούτε και αποτελεσματικοί στην υπηρεσία των πολιτών.

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.