Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Αυτοί που θα υπερασπίζονται ασφαλείς και ομαλές προσφυγικές ροές είναι οι ίδιοι που χτίζουν τείχη

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση σχετικά με τη Διάσκεψη υψηλού επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση των μαζικών μετακινήσεων προσφύγων και μεταναστών .

Κύριοι συνάδελφοι,

Στις 19 του μήνα πραγματοποιείται στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ., η πρώτη διεθνής διάσκεψη σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για το προσφυγικό.

Όλοι μιλάνε για σημαντική, ιστορική ευκαιρία ώστε να καταλήξουμε, επιτέλους, σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προσφύγων ροών.

Αναρωτιέμαι τι θα υποστηρίξουν οι ηγέτες της Ευρώπης μεθαύριο:

Αυτοί που θα μιλήσουν για αλληλεγγύη είναι οι ίδιοι που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες στις χώρες τους.

Αυτοί που θα μιλήσουν για δίκαιο καταμερισμό ευθυνών, είναι οι ίδιοι που έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο, έχουν πραγματοποιήσει λιγότερο από το 5% του περίφημου μηχανισμού relocation.

Αυτοί που θα υπερασπίζονται ασφαλείς και ομαλές προσφυγικές ροές είναι οι ίδιοι που χτίζουν τείχη και δημόσια παρακαλάνε τους πρόσφυγες να μην έρχονται στην Ευρώπη.

Άλλωστε κύριοι συνάδελφοι, μόλις προχθές ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μας ξεκαθάρισε πως η πρακτική ικανότητα της Ευρώπης των 27 Κρατών και των 450.000.000 πολιτών, "να φιλοξενήσει νέα κύματα προσφύγων, για να μην αναφέρουμε παράτυπους οικονομικούς μετανάστες, βρίσκεται κοντά στο όριο”.

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv