Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Μέγιστη υποκρισία της Ε.Ε για τους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Έντονα σκωπτικό περιεχόμενο έχει η ερώτηση που κατέθεσε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε, κ. Μογκερίνι, σχετικά με τους νέους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ στα κατεχόμενα.

Η έκφραση "θλίψης" είναι το μόνο που χαρακτηρίζει την αντίδραση της κ. Μογκερίνι απέναντι σε ένα διαρκές έγκλημα με οδυνηρές συνέπειες για τον παλαιστινιακό λαό, απέναντι σε μια πολιτική που καταλύει κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου.

Ως εκ τούτου ερωτά η κ. Σακοράφα : "Εκτιμάτε ότι στην απίθανη περίπτωση που το Ισραήλ δεν συμμορφωθεί με τη διεθνή νομιμότητα ακόμα και μετά την έκφραση «βαθείας θλίψης» της Ε.Ε., είστε έτοιμη να εκφράσετε «βαθεία οδύνη»; Εκτιμάτε επίσης ότι και ο κ. Νεντανιάχου αισθάνεται την ίδια θλίψη όταν διαβάζει τις ανακοινώσεις σας;"

Είναι σαφές ότι με τέτοιου τύπου υποκριτικές αντιδράσεις εκ μέρους της Ε.Ε αλλά και συνολικά της Διεθνούς Κοινότητας το Ισραήλ θα συνεχίζει ανενόχλητο να κάνει κουρελόχαρτα το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς Συνθήκες και τη χάρτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρατίθεται ολόκληρη η ερώτηση :
"Λαμβάνοντας υπόψη ότι η έκφραση θλίψης του εκπροσώπου της Υ.Ε./Ε.Ε. για την απόφαση του Ισραήλ να οικοδομήσει νέους παράνομους εποικισμούς προμηνύει μια αποφασιστική αντίδραση εκ μέρους της Ε.Ε. όπως έχει συμβεί και τις 130 προηγούμενες φορές που το Ισραήλ έχει ανακοινώσει και υλοποιήσει παράνομους εποικισμούς.
Λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι και το Ισραήλ θα υποχωρήσει σε αυτή την αποφασιστική αντίδραση της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών και θα συμμορφωθεί με τη διεθνή νομιμότητα, όπως έχει συμβεί και στις 130 προηγούμενες περιπτώσεις.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η «συμμόρφωση» αυτή του Ισραήλ αποτυπώνεται ανάγλυφα στη ραγδαία «μείωση» του αριθμού των εποίκων από τις 10.000 το 1972 στις 600.000 σήμερα!

Ερωτάται η Υ.Ε./Ε.Ε.:

Εκτιμά ότι η κατά τα άλλα αποτελεσματική πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στις πράξεις του Ισραήλ που καταπατάνε τη Διεθνή Νομιμότητα θα ήταν αποτελεσματικότερη, αν αντί για «θλίψη» εξέφραζε «βαθεία θλίψη»;

Εκτιμά ότι στην απίθανη περίπτωση που το Ισραήλ δεν συμμορφωθεί με τη διεθνή νομιμότητα ακόμα και μετά την έκφραση «βαθείας θλίψης» της Ε.Ε., είναι έτοιμη η Υ.Ε./Ε.Ε. να εκφράσει «βαθεία οδύνη»;
Εκτιμά η Υ.Ε./Ε.Ε. ότι και ο κ. Νεντανιάχου αισθάνεται την ίδια θλίψη όταν διαβάζει τις ανακοινώσεις της;"


 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.