Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΙΚΑ Καματερού

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2009

Ερώτηση  προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φάνη Πετραλιά
 

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φάνη Πετραλιά

Στα χωροταξικά όρια του Δήμου Καματερού έχει συσταθεί το Υποκ/μα ΙΚΑ Καματερού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Προεδρικού Διατάγματος 266/1989 (ΦΕΚ Α΄ 127).
Με το συμπληρωματικό ΠΔ και σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 1 ΠΔ 302/2002 (ΦΕΚ Α΄268/4.11.2002) «Τροποποίηση και συμπλήρωση του ΠΔ 266/89 «Οργανισμός του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων» (ΦΕΚ 127/Α), όπως τροποποιήθηκε με τα ΠΔ 154/91 (61/ Α), 363/92 (184/Α) και 120/2001 (108/Α)», ορίσθηκε ότι :
«Στη Διοικητική Περιφέρεια ΙΚΑ Αττικής, Νομαρχίας Δυτικής Αττικής μετά το Τοπικό Υποκατάστημα Χαϊδαρίου προστίθεται Τοπικό Υποκατάστημα Άνω Λιοσίων το οποίο συνιστάται με το παρόν Διάταγμα».
Συνεπεία αυτού αναπτύσσεται και αναπαράγεται μια έντονη φημολογία περί συρρίκνωσης του Τοπικού Υποκ/τος ΙΚΑ Καματερού, με την καταρχήν απομάκρυνση των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και την πιθανή μεταφορά τους ή μετεγκατάστασή τους στο νεοϊδρυθέν Υποκ/μα Άνω Λιοσίων.
Επειδή το Υποκ/μα λειτουργεί από πολλών ετών και εξυπηρετεί χιλιάδες δημότες και βεβαίως τους επιχειρηματίες (απόδοση εργοδοτικών εισφορών – ΑΠΔ – ασφαλιστικές ενημερότητες) και επιπρόσθετα όλους τους ιδιοκτήτες των ανεγειρομένων οικοδομών και των λοιπών κτισμάτων ή των εκτελούντων τεχνικά έργα στο Δήμο αλλά και στους πλησιέστερους και όμορους Δήμους Ζεφυρίου, Άνω Λιοσίων και Φυλής.
Επειδή η αλματώδης και κατά γεωμετρική πρόοδο αύξηση του πληθυσμού του Δήμου, αλλάζει και αναμορφώνει τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα και δημιουργούνται διαρκώς νέες ανάγκες παροχής πολύπλευρων κοινωνικών υπηρεσιών ασφάλισης, περίθαλψης και εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών και καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται οικονομικά στο Δήμο καθώς και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μιας αναπτυσσόμενης πόλης, με πληθυσμό αυτή τη στιγμή άνω των 35.000 κατοίκων.
Επειδή το ΙΚΑ Καματερού βρίσκεται ως γνωστόν στο κέντρο της πόλης, δίπλα στη Λεωφόρο Φυλής με πρόσβαση εφικτή, μέσω της πληθώρας των λεωφορείων που διέρχονται τόσο από τη Λεωφόρο όσο και την οδό Αλεξάνδρας.
Επειδή η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη σε τυχόν πιθανότητα «μεταφοράς» Υπηρεσιών του ΙΚΑ Καματερού που θα συμβάλλει στην καθημερινή ταλαιπωρία των χιλιάδων δημοτών που συναλλάσσονται με το ΙΚΑ και θα φέρουν την τοπική κοινωνία πολλά χρόνια πίσω.


Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1) Σκοπεύει και πότε να διαψεύσει τη φημολογία περί «μεταφοράς» ή «συγχώνευσης»;
2) Έχει πρόθεση και πότε να προχωρήσει σε περαιτέρω ενίσχυση του Υποκ/τος Καματερού;


Η ερωτώσα Βουλευτής

Σοφία Σακοράφα

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »