Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Οι πολίτες δεν θα έχουν κανένα όφελος από αυτή τη σύμβαση.Είναι μία σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
"Οι πολίτες δεν θα έχουν κανένα όφελος από αυτή τη σύμβαση.Είναι μία σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα" δήλωσε η Σοφία Σακοράφα από τα Χανιά όπου βρέθηκε για να στηρίξει την «Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια εκποίηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με βασικούς ομιλητές τη Σοφία Σακοράφα, τον Νότη Μαριά και τον Νίκο Χουντή , οι ευρωβουλευτές μίλησαν για σύμβαση «αποικιακού» χαρακτήρα και τόνισαν την ανάγκη οι πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να στηρίξουν την “Πρωτοβουλία Πολιτών”.

Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έχει απεμπολήσει την εθνική της κυριαρχία, δηλαδή δεν μπορεί ν’ ασκήσει τα κυριαρχιακά της δικαιώματα. Αυτό αποτυπώνεται πάρα πολύ χαρακτηριστικά σε όλες τις παραγράφους της συγκεκριμένης σύμβασης και όσο και αν θέλουν οι δανειστές και οι Έλληνες πολιτικοί να μας πείσουν για το αντίθετο, αυτό είναι μια πραγματικότητα».

Η ίδια σημείωσε ότι τα περί αύξησης θέσεων εργασίας και τα περί περαιτέρω ανάπτυξης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Οι πολίτες θεωρώ ότι δεν θα έχουν κανένα όφελος από αυτή τη σύμβαση. Είναι μία σύμβαση, που ούτε το χρέος μειώνει, αλλά δεν δημιουργεί και τις θέσεις εργασίες όπως περιγράφεται μέσα σε αυτήν», πρόσθεσε, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η σύμβαση είναι αποικιοκρατικού χαρακτήρα. «Αυτό θα πρέπει να γίνει κτήμα των πολιτών των Χανίων. Και οι πολίτες θα πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι είναι προς όφελός τους να μην πουληθεί το αεροδρόμιο των Χανίων και κατ’ επέκταση και τα υπόλοιπα αεροδρόμια σε ολόκληρη την Ελλάδα, που ο ρόλος τους δεν είναι μονοσήμαντος, καλύπτει πάρα πολλές ανάγκες».

Η κα Σακοράφα τόνισε πως «πρέπει να πείσουμε ότι οι πολίτες θα πρέπει ν’ αντιστέκονται, θα πρέπει να είναι συνεχώς στον δρόμο, θα πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι δεν χρωστάνε αυτοί όλα αυτά για τα οποία τους κατηγορούν, θα πρέπει ν’ αντιληφθούν οι πολίτες ότι το παιχνίδι είναι δικό τους και το έχουν στα χέρια τους. Κι επειδή ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτό που συμβαίνει».

Πηγή

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.