Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ψυχιατρείο κρατουμένων Φυλακών Κορυδαλλού

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη 14/04/2008
 

Αθήνα 14/04/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη

Θέμα: Ψυχιατρείο κρατουμένων Φυλακών Κορυδαλλού

Με θλίψη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε για την απόπειρα αυτοκτονίας 16χρονου κρατουμένου στο κελί του, ενώ είχε προηγηθεί έντονη όχληση εκ μέρους του προκειμένου να του ανοίξουν αλλά κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον.
Το προηγούμενο δε χρόνο, προηγήθηκε αυτοκτονία 15χρονου που κρατούνταν για ναρκωτικά.
Επειδή κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αναζητήσει ευθύνες από τους υπευθύνους.
Επειδή στο χώρο που κανονικά θα στεγάζονταν ένας κρατούμενος τώρα στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες τέσσερις ανήλικοι κρατούμενοι.
Επειδή οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι απάνθρωπες καθώς τα παιδιά υποχρεώνονται σε παραμονή σε αυτό το απάνθρωπο περιβάλλον 22 ώρες ημερησίως.
Επειδή τα παιδιά αυτά έχουν αν δουν το φως του ήλιου πολύ καιρό καθώς ο 2ωρος προαυλισμός τους, όπως καταγγέλλουν και τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, γίνεται στους στενούς και σκοτεινούς διαδρόμους του ψυχιατρείου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1) Έχετε σκοπό να αναζητήσετε τις ευθύνες που αναλογούν στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτού του διαρκούς εγκλήματος;
2) Έχετε πρόθεση να λάβετε τα μέτρα εκείνα που θα προωθήσουν την καλυτέρευση των άθλιων υπαρχουσών συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων που έχουν περιγραφεί πιο πάνω και που θα αποδείξουν ότι οι ανήλικοι φυλακισμένοι δεν είναι εκεί για να εξοντωθούν αλλά για να βοηθηθούν από την πολιτεία, η οποία θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους και όχι αδιάφορος εκτελεστής όπως μέχρι τώρα έχει δείξει.

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σοφία Σακοράφα
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »