Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ημερίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς: «Η Συνταξιοδότηση σε καιρούς κρίσης- Ποιο το μέλλον των συνταξιοδοτικών μας συστημάτων;»

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στις 09.00 στην αίθουσα ASP 01 G2 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές της GUE/NGL κα Σοφία Σακοράφα, κα Lidia SENRA και κ. Νικόλαος Χουντής διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η Συνταξιοδότηση σε καιρούς κρίσης- Ποιο το μέλλον των συνταξιοδοτικών συστημάτων μας;».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή εμπειριών από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, που τους επιβλήθηκαν σκληρές περικοπές και αντιλαϊκά μέτρα από την Τρόικα στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης διάσωσης.

Ταυτόχρονα και στην κατεύθυνση της ανατροπής ενός πραγματικού κοινωνικού αδιεξόδου που βιώνει η ευαίσθητη ομάδα των συνταξιούχων συμπολιτών μας, θα διατυπωθούν προτάσεις για τη βιωσιμότητα των δημόσιων συνταξιοδοτικών συστημάτων σε περιόδους κρίσης.

Διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίου, πολιτικοί, εργατολόγοι και συνδικαλιστές θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους και θα συμμετέχουν στο διάλογο (σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα).

http://www.guengl.eu/news/article/events/retirement-in-times-of-crisis-what-future-for-our-pension-systems

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv