Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Παράνομη η παραμονή παιδιών των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

Ερώτηση


Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο
 

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Η χώρα μας πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως “ανασφαλές μέρος για όσους χρειάζονται προστασία” από το Γ.Γ. Του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες.
Επειδή τα διακαιώματα των αιτούντων άσυλο παραβιάζονται καθώς η χώρα μας παρουσιάζει το χαμηλότερο δείκτη χορηγήσεων ασύλου σε ολόκληρη την Ε.Ε.
Επειδή άλλες χώρες όπως η Ολλανδία έχουν οργανώσει ένα άρτιο πληροφοριακό σύστημα που διευκολύνει περιορίζοντας το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αίτησης και της αποδοχής ή μη του αιτήματος σε ένα μήνα.
Επειδή η συμπεριφορά μας αυτή ως κράτος δεν τιμά τη δημοκρατία και τον πολιτισμό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Έχετε την πρόθεση και με ποιόν τρόπο σκοπεύετε να επιλύσετε το ζήτημα των πολιτικών προσφύγων που έχουν καταστήσει τη χώρα μας ανασφαλή σ΄ αυτή την κατηγορία προσφύγων, δεδομένου ότι η καθυστέρηση ξεπερνά το ένα έτος και οι αιτήσεις που γίνονται δεκτές είναι ελάχιστες σε σχέση με το σύνολο των αιτούντων;
2) Έχετε σκοπό να ενδυναμώσετε και με ποιο τρόπο τις αρμόδιες γι΄ αυτούς υπηρεσίες καθώς η έχουσα την αρμοδιότητα αυτή Ελληνική Αστυνομία δεν έχει την υποδομή που χρειάζεται για να απαντήσει στις αιτήσεις έγκαιρα, υπεύθυνα και με ασφάλεια για τους πολιτικούς πρόσφυγες;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σοφία Σακοράφα


 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »