Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων τσιγγάνων

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο 11/04/2008                                                                                

Αθήνα 11/04/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Θέμα: Συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων τσιγγάνων

Γιορτάζεται η 8η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τους ROMA, καθώς στον Πολιτισμένο κόσμο έγινε φανερή η αναγκαιότητα προστασίας αυτής της συγκεκριμένης κατηγορίας συμπολιτών και συνανθρώπων.
Το 2004 η χώρα μας καταδικάστηκε για την αδιαφορία που επέδειξε ενώ συνεχίζει την ίδια τακτική της και σήμερα όπως υποστηρίζει ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη που είναι αρμόδιος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Επειδή και το 2008 παρά τις όποιες καιροσκοπικές εξαγγελίες της, η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες, συνεχίζουν να αδιαφορούν που οι συνάνθρωποι μας στοιβάζονται στους σκουπιδότοπους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή τους, αλλά και χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες που αυτονόητα θα έπρεπε να τους παρέχει το κράτος πρόνοιας.
Επειδή από το 2001 έχει εγκριθεί κονδύλι της Ε.Ε. για τη βελτίωση της ζωής τους και σήμερα μόνο το 17% αυτού έχει αξιοποιηθεί εξαιτίας της ολιγωρίας των αρμόδιων αρχών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Πότε σκοπεύετε να δώσετε το “πράσινο φως” έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το υπόλοιπο του ήδη εγκεκριμένου ποσού που θα επιλύσει τουλάχιστον το πρόβλημα της στέγασής τους;
2. Πότε και με ποιο τρόπο σκοπεύετε να αναγνωρίσετε τα Ανθρώπινα δικαιώματα τους και επί της ουσίας, υιοθετώνται δράσεις που θα ενημερώνουν τους πολίτες αποτρέποντάς τους από ρατσιστικές συμπεριφορές και αντιδράσεις;

Η ερωτώσα Βουλευτής


Σοφία Σακοράφα


 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »