Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτή, Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Συμφωνία πυρηνικού αφοπλισμού του Ιράν.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτή, Σοφίας Σακοράφα στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο με την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής / Ύπατη Εκπροσώπου της Ένωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι, με θέμα τη Συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Κυρία Μογκερίνι,

Είναι θετικό καταρχάς ότι η Ε.Ε. εκδήλωσε την απόλυτη στήριξή της στην πυρηνική συμφωνία και μάλιστα διαφοροποιήθηκε για πρώτη φορά κάθετα από τις ΗΠΑ.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η διαφοροποίηση αφορά στη σύγκρουση ενεργειακών συμφερόντων και όχι αποκλειστικά στα πυρηνικά.

Αν όμως όντως θέλουμε να παραμείνει ενεργή η συμφωνία, απαιτούνται παρεμβάσεις που θα το αποδεικνύουν σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο για προστασία επιχειρήσεων και επενδύσεων.

Αυτό σημαίνει ενίσχυση της Ευρωπαϊκής θέσης κατά των πυρηνικών, με πράξεις.

Το ελάχιστο πρώτο δείγμα θα ήταν να προσχωρήσουν στη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων όλα τα Κράτη Μέλη της Ένωσης.

Μέχρι σήμερα την έχει κυρώσει μόνο η Αυστρία.

Και αν πράγματι ενδιαφέρεστε για την ειρήνη στην περιοχή, ασκείστε πίεση στον σημαντικό σας εταίρο, όπως τον αποκαλείτε, το Ισραήλ που δεν έχει προσχωρήσει ούτε καν στην πρώτη συνθήκη για την μη διάδοση των πυρηνικών.
Ας κάνουμε έστω τα ελάχιστα που θα αποδεικνύουν την αξιοπιστία των προθέσεών μας.
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.