Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Άρνηση του Ισραήλ στην αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου να επισκεφτεί τη Λωρίδα της Γάζας.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Για άλλη μια φορά οι Ισραηλινές Αρχές αρνήθηκαν στην επίσημη αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να επισκεφτεί τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής που έχει προκληθεί από τον αποκλεισμό. 

Η Γάζα είναι το σύγχρονο Μεσολόγγι. Δεν περίμενα οι εγκληματίες να μας επιτρέψουν να επισκεφτούμε τον τόπο του εγκλήματος”.

Η αντιπροσωπεία, μέλος της οποίας είναι η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, με σκοπό να δουν τα αποτελέσματα του αποκλεισμού αλλά και να αξιολογήσουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Παλαιστίνης, μέσω των αναπτυξιακών έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούσε απαραίτητη την επίσκεψη στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά οι Ισραηλινοί για άλλη μια φορά τους το αρνήθηκαν.

 

Η κυρία Σακοράφα δήλωσε σχετικά: "Δεν με εκπλήσσει και το θεωρούσα αναμενόμενο. Βρέθηκα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια των εγκληματικών βομβαρδισμών του 2008. Εχω δει από κοντά την καταστροφή και ξέρω ότι τα πράγματα από τότε πάνε μόνο προς το χειρότερο. Η Γάζα είναι το σύγχρονο Μεσολόγγι. Δεν περίμενα οι εγκληματίες να μας επιτρέψουν να επισκεφτούμε τον τόπο του εγκλήματος. Αυτό το θράσος όμως το αντλούν από την ανοχή που δείχνει η διεθνής κοινότητα, ενώ εγκληματούν καθημερινά. Είναι λογικό να περιφρονούν τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού η πιο σκληρή αντίδραση της κυρίας Μογκερίνι είναι να εκφράζει την “ανησυχία” της για τις εν ψυχρώ δολοφονίες αθώων Παλαιστινίων, τις άδικες μαζικές φυλακίσεις και απαγωγές παιδιών από τον ισραηλινό στρατό, τις συνεχιζόμενες επεκτάσεις των παράνομων Ισραηλινών εποικισμών και πλήθος άλλων εγκλημάτων του Ισραήλ".   

Η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αποτελείται από τους Σοφία Σακοράφα, Νεοκλή Συλικιώτη, Margrete Auken, Edouard Martin, Eider Gardiazabal Rubial και Enrique Guerrero Salom, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, υπουργούς και φορείς οργανώσεων και κινημάτων Ειρήνης.

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.