Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Κίνδυνος μαζικών εκτελέσεων 700 αιχμαλώτων από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Κίνδυνος μαζικών εκτελέσεων 700 αιχμαλώτων από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Ερώτηση με τη μορφή του κατεπειγόντως κατέθεσε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα για τις μαζικές εκτελέσεις των 700 αιχμαλώτων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έπειτα από τις αποκαλύψεις του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Σότσι.

Το Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη Hajin, αιχμαλώτισε περίπου 130 οικογένειες, ενώ φέρεται να έχει αποστείλει στις κυβερνήσεις των χωρών καταγωγής των αιχμαλώτων τελεσίγραφο με συγκεκριμένα αιτήματα, απειλώντας ότι θα εκτελεί 10 ανθρώπους κάθε ημέρα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ρώσου Προέδρου, οι εκτελέσεις των αιχμαλώτων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η κα. Σακοράφα ζητάει από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, κα Φεντερίκα Μογκερίνι να επιβεβαιώσει την πληροφορία και να δημοσιοποιήσει αν υπάρχουν ευρωπαίοι πολίτες ανάμεσα στους αιχμαλώτους καθώς έως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος από κανένα Κράτος Μέλος, παρά τις σαφείς αιχμές της Ρωσίας για την ύπαρξη Ευρωπαίων και Αμερικανών πολιτών ανάμεσα στους αιχμαλώτους.

Στην ερώτηση της η κα Σακοράφα ζητάει επίσης από τη κα. Φεντερίκα Μογκερίνι να αναλάβει συγκεκριμένες άμεσες διπλωματικές πρωτοβουλίες, ώστε να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης (Προτεραιότητα)

προς την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής/Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.

Άρθρο 130 του Κανονισμού.

SofiaSakorafa(GUE/NGL)

Θέμα: Κίνδυνος μαζικών εκτελέσεων 700 αιχμαλώτων από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη από το Σότσι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία έχει απαγάγει και κρατά 700 αιχμαλώτους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Σημείωσε ότι οι τζιχαντιστές έχουν στείλει στις κυβερνήσεις των χωρών καταγωγής των αιχμαλώτων τελεσίγραφο με συγκεκριμένα αιτήματα απειλώντας ότι θα σκοτώνουν 10 ανθρώπους κάθε ημέρα.

Πρόκειται για περίπου 130 οικογένειες που αιχμαλωτίστηκαν στην πόλη Hajin.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου, το ισλαμικό Κράτος προέβη ήδη στις πρώτες εκτελέσεις ενώ ανάμεσα στους αιχμαλώτους φέρεται να υπάρχουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες;

Ερωτάται η Αντιπρόεδρος/Ύπατη Εκπρόσωπος,

Είναι ενήμερη για την απαγωγή των ομήρων και των απειλών για μαζικές εκτελέσεις από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία;

Υπάρχουν ευρωπαίοι πολίτες ανάμεσα στους ομήρους;

Ποιες συγκεκριμένες άμεσες διπλωματικές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει, ώστε να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι από το Ισλαμικό Κράτος;

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv