Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών στην Ε.Ε. και η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία :

Η περίπτωση Ελλάδα ήταν μια τιμωρητική διαδικασία. Ένα μήνυμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ότι είναι παντοδύναμο και υπεράνω θεσμών και κάθε δημοκρατικού ελέγχου.

Στην υπόθεση Γεωργίου η Ελληνική δικαιοσύνη προσπάθησε και προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια και να ανατρέψει την κατασκευασμένη ψευδή εικόνα για την Ελλάδα.

Επειδή η υπόθεση αυτή δεν είχε την εξέλιξη που διακαώς επιθυμούσαν,οι κατ’ επίφαση ευρωπαϊκοί δημοκρατικοί θεσμοί, απαίτησαν την απαλλαγή του κ. Γεωργίου από κάθε κατηγορία εν μέσω της δικαστικής διερεύνησης, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στη λειτουργία της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Και για να μην έχουν παρόμοια προβλήματα οι πρόθυμοι εκλεκτοί τους στο μέλλον, απαίτησαν και εξασφάλισαν το ποινικό και αστικό «ακαταδίωκτο», των μελών του νέου αποικιοκρατικού Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ως βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της χώρας.

Αυτές οι πρακτικές μας προσβάλουν ως εκπροσώπους των πολιτών και περιφρονούν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπερασπιζόμαστε.

Ας μην απορούμε τελικά για το τι είναι αυτό που ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς...

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.