Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για τα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λ

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κο Άρη Σπηλιωτόπουλο 10/03/2009
 


Αθήνα 10/03/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας κο Άρη Σπηλιωτόπουλο

Θέμα: <<Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για τα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων και Λυκείων.>>

Με την αριθμ. 83583/Γ4/26.06.2008 απόφασή σας, καθορίστηκαν <<τα κριτήρια-διαδικασία και τα όργανα επιλογής των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής για τα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου και για τα ειδικά τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείου.>>
Επειδή στο άρθρο 1 και στο σημείο που αφορά στους αποφοίτους Σχολών Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίων του Εξωτερικού δεν φαίνεται να διασφαλίζεται η αναγνώριση και της κύριας ειδικότητας από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
Επειδή στην απόφαση δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο χρόνο κτήσης του βασικού τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ειδικότητα, που θα έπρεπε να αποτελεί αναγκαία συνθήκη, προκειμένου να προπονούνται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα οι μαθητές.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1)Έχετε πρόθεση να διορθώσετε την απόφαση,διασφαλίζοντας την αξιοπιστία της κύριας ειδικότητας των αποφοίτων του εξωτερικού, περιλαμβάνοντας και την αναγνώριση της στην αρμοδιότητα του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.;
2) Έχετε σκοπό να τροποποιήσετε την απόφασή σας,επίσης στο σημείο που μοριοδοτείται με 4,5 μόρια η παλαιότητα του πτυχίου, έναντι της κύριας ειδικότητας που είναι απαραίτητη για την ασφαλή και αποτελεσματική προετοιμασία των μαθητών.

 

Η ερωτώσα Βουλευτής


______________
Σοφία Σακοράφα

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv