Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Διαφημιστικές πινακίδες

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

 Ερώτηση προς τους  Υπουργο ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και Υπουργο Εσωτερικών 31/03/2009

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ
ΥΠ.ΕΣ.


ΘΕΜΑ “Διαφημιστικές πινακίδες”

Η οδική ασφάλεια αποτελεί μια από τις κυριότερες συνιστώσες της ποιότητας ζωής και του πολιτισμού και ως τέτοια πρέπει να παρέχεται και να διασφαλίζεται από το κράτος για τους πολίτες του.
Ένας σημαντικός παράγοντας που σχετίζεται με -πολλές φορές θανατηφόρα-τροχαία ατυχήματα , σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσαλονίκης, είναι σε ποσοστό 12% η τοποθέτηση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.
Επειδή ο Κ.Ο.Κ. (Ν.2696/99) με σαφήνεια δίνει προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια.
Επειδή ,έναντι οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας το ΥΠ. ΕΣ. Με την αριθμ.34/2007 εγκύκλιό του,επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων εκ μέρους των Περιφερειών αλλά και των Δήμων έτσι ώστε να εφαρμοστεί η υπάρχουσα νομοθεσία.
Επειδή, οι παράνομες πινακίδες , παρόλη την ύπαρξη σαφούς θεσμικού πλαισίου, συνεχίζουν το θανατηφόρο έργο τους.
Επειδή, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, στην έκθεσή του, επισημαίνει ότι το Δημόσιο πληρώνει ετήσια, 150 εκ. Ευρώ σε αποζημιώσεις για τροχαία που προκαλούνται από διαφημιστικές πινακίδες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Έχετε σκοπό, πότε και με ποιά μέσα να προχωρήσετε σε λήψη ουσιαστικών μέτρων, έτσι ώστε οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς να προβούν σε άμεση καταγραφή και αφαίρεση των παράνομων πινακίδων¨?
Έχετε πρόθεση να καταλογίσεται ευθύνη και με ποιό τρόπο, στους κατά τόπον αρμόδιους που δείχνουν εγκληματική αμέλεια, αδιαφορώντας για την εκτέλεση του προβλεπόμενου από την κείμενη νομοθεσία, καθήκοντός τους.
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »