Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Τσιμεντοποίηση του Υμηττού

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς : Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά 02/09/2009


Αθήνα 02/09/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς : Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη
Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη
ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά

Θέμα: “Τσιμεντοποίηση του Υμηττού”

Τη δυναμική αντίδραση των δήμων και των πολιτών που συνορεύουν με τον Υμηττό συνάντησε η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ όταν προσπάθησε να υλοποιήσει μέσα στο καλοκαίρι, τα σχέδιά του για την κατασκευή 36 κατοικιών αξιωματικών σε συνολικό εμβαδό 2002 τ.μ. δασικής έκτασης στον Υμηττό.
Μέσα στη προστατευόμενη από το Natura 2000 περιοχή κι ενώ οι πυρκαγιές κατέκαιαν το τελευταίο πράσινο της Αττικής, το κράτος επέδειξε πολιτική ανευθυνότητα με αυτή του την ενέργεια.
Επειδή τον Υμηττό τον προφύλαξαν με αυτοθυσία εθελοντές και πυροσβέστες προκειμένου να το αποδώσουν στις μελλοντικές γενιές ανέπαφο.
Επειδή οι πολιτικές του ΥΠΕΘΑ, του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Υπ. Ανάπτυξης δεν συνάδουν με την αγωνία που εκφράζουν καθημερινά οι φορείς και οι πολίτες 15 δήμων που συνορεύουν με τον Υμηττό αλλά κι όλων των πολιτών που με αγωνία βλέπουν το περιβάλλον να καταστρέφεται και παράλληλα να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής τους.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,
1)Έχετε αντιληφθεί το έγκλημα που προσπαθείτε να συντελέσετε στο τελευταίο πράσινο της Αθήνας αρχίζοντας να οικοπεδοποιείτε τμηματικά το δάσος με διάφορες προφάσεις;
2)Έχετε σκοπό και την πολιτική βούληση να σταματήσετε άμεσα το έργο που προγραμματίσατε ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών, αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος;
3)Έχετε σκοπό να ιδρύσετε δασαρχείο Υμηττού, ικανοποιώντας το πάγιο και δίκαιο αίτημα των φορέων και των πολιτών;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής


______________
Σοφία Σακοράφα

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »