Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Καταστροφή και ανυπαρξία πράσινου στις εθνικές οδούς

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό : ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά 08/09/2008
 

Αθήνα 08/09/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό : ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά

Θέμα: Καταστροφή και ανυπαρξία πράσινου στις εθνικές οδούς

Στα 160 χλμ οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, δεν υπάρχει ίχνος πρασίνου, είτε επειδή στο τμήμα Μεταμόρφωση – Μαλακάσα και στο τμήμα από το 90 χλμ έως τον Άγιο Κων/νο έχει ξεραθεί, είτε επειδή στο τμήμα Μαλακάσα έως το 90 χλμ ουδέποτε εγκαταστάθηκε πράσινο.
Τα παραπάνω τμήματα της Ε.Ο. Αθήνας – Λαμίας έχουν παραχωρηθεί σε κ/ξ τεχνικών εταιριών οι οποίες εισπράττουν τα διόδια.
Η συντήρηση του πράσινου θεωρήθηκε δευτερεύον θέμα, καθώς είτε το Υπουργείο δεν το ανέθεσε στη κ/ξ, είτε το ανέθεσε και δεν επέβλεψε τη συμβατική υποχρέωση της κ/ξ οπότε και στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι υπηρεσίες του.
Επειδή είναι δεδομένο ότι η προστασία του πράσινου αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας προς το περιβάλλον και τους πολίτες του.
Επειδή αυτή η περιοχή που είναι στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ, υπέστει εξαιτίας της καταστροφής του πράσινου περιβαλλοντική καταστροφή ισοδύναμη πυρκαγιάς που θα είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια 10.000 στρ. δάσους όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Εργοληπτών Γεωπόνων Έργων Πράσινου.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1)Προτίθεστε και πότε να αναζητήσετε ευθύνες και αποζημιώσεις από τους υπεύθυνους που επέδειξαν εγκληματική αμέλεια, που είχε σαν αποτέλεσμα αυτή την καταστροφή;
2)Έχετε σκοπό να αποκαταστήσετε άμεσα το πράσινο που καταστράφηκε;
3)Έχετε σκοπό να διαθέσετε πιστώσεις για πράσινο στους οδικούς άξονες από το ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να πάψει να υπάρχει αυτή η εικόνα, που αποτελεί ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος;

 


Η ερωτώσα Βουλευτής


______________
Σοφία Σακοράφα

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »