Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Αναστάτωση στους εργαζόμενους του Σισμανόγλειου εξαιτίας της κακής αντιμετώπισης από τη Διεύθυνση το

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο 10/07/2009

Αθήνα 10/07/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο

Θέμα: Αναστάτωση στους εργαζόμενους του Σισμανόγλειου εξαιτίας της κακής αντιμετώπισης από τη Διεύθυνση του νοσοκομείου του κρούσματος σε εργαζόμενό του που νοσεί.


Στις 27-6-2009 εργαζόμενος του Σισμανόγλειου έχοντας παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης πήρε αναρρωτική άδεια η οποία έληξε την 1η Ιουλίου.
Ενώ επέστρεψε στην εργασία του, ανήλικο μέλος της οικογένειας του εισήχθη στο νοσοκομείο Παίδων με συμπτώματα γρίπης και αργά την ίδια μέρα μετά από εξέταση που έγινε, βγήκε θετικό στον ιό της γρίπης Α (Η1Ν1).
Ο εργαζόμενος ανήσυχος,ήλθε σε επικοινωνία με το νοσοκομείο που εργάζεται (Σισμανόγλειο) προκειμένου να τους ενημερώσει αλλά και να πάρει οδηγίες, αλλά προς μεγάλη του έκπληξη άκουσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί στο νοσοκομείο Σωτηρία που διανυκτέρευε κι όχι στο Σισμανόγλειο.
Επειδή υπάρχουν καταγγελίες από τους εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο σχετικά με την ελλειπή εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού αλλά και με την έλλειψη προσωπικού.
Επειδή αυτός ο ιός της γρίπης αυξάνει δραματικά τα κρούσματα στη χώρα μας.
Επειδή το Σισμανόγλειο όπως απεδείχθη είναι ανεπαρκές ακόμα και για τους εργαζόμενους του.
Επειδή ήδη μετά το συμβάν αρκετοί συνάδελφοι του εργαζόμενου βρίσκονται προληπτικά στο σπίτι τους αφού τους έχει χορηγηθεί το Tamiflu.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1.Έχετε σκοπό να επανδρώσετε το συγκεκριμένο νοσοκομείο με επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό, μιας και έχει διαπιστωθεί ότι η γρίπη εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα;
2.Για ποιο λόγο ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου αυτού, υφίσταται αυτή την απαράδεκτη ηθικά ενέργεια, να αποτανθεί δηλαδή για βοήθεια σε άλλο νοσοκομείο;
3.Δεδομένου ότι ο Σεπτέμβριος δεν είναι μακριά και τα μέτρα έχουν ατονήσει, έχετε σκοπό να λάβετε πρόσθετα μέτρα προκειμένου να καθησυχάσετε πολίτες και εργαζόμενους στα νοσοκομεία που έχουν αναστατωθεί εξαιτίας άστοχων χειρισμών;


Η ερωτώσα Βουλευτής

______________
Σοφία Σακοράφα

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »