Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 06/02/2009

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα αθλητισμού, Σοφία Σακοράφα, σχετικά με το πρόβλημα στέγασης αθλητικών τμημάτων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, το οποίο αντιμετωπίζει εδώ και πολλούς μήνες.
Ένα πρόβλημα που σύμφωνα και με το σκεπτικό της ερώτησης απορρέει κατά κύριο λόγο από την έλλειψη πολιτικής βούλησης της ηγεσίας του ΥΠΠΟ να αξιοποιήσει, όπως αρμόζει, τις ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις, αφού κάποιες έχουν ξεπουληθεί ως εμπορικά κέντρα και οι περισσότερες ρημάζουν εγκαταλελειμμένες και απαξιωμένες.
Ένα πρόβλημα που απορρέει από την υποχρηματοδότηση των αθλητικών υποδομών, ένα πρόβλημα που απορρέει από την έλλειψη συνολικού σχεδιασμού για την αθλητική ανάπτυξη στη χώρα μας.
Ο υφυπουργός , κ. Γιάννης Ιωαννίδης, απέφυγε σαφώς να δώσει λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα πλέον ο σύλλογος να εξετάζει ακόμη και την αναστολή λειτουργίας κάποιων τμημάτων, απέφυγε να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες άλλα σωματεία, αλλά και πολίτες.
Κυρίως όμως, μεταφέροντας την ευθύνη της αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στα Ολυμπιακά Ακίνητα, ο κ. Ιωαννίδης ουσιαστικά αποποιήθηκε της ευθύνης να διαχειριστεί, εκ μέρους της πολιτείας και του ελληνικού λαού, τις εγκαταστάσεις αυτές.

Είναι πάγια η πρακτική και η φιλοσοφία της κυβέρνησης ανώνυμες εταιρίες να αποφασίζουν για την περιουσία του ελληνικού λαού, χωρίς καμία παρέμβαση ή σχεδιασμό από την πολιτεία.
Είναι πάγια επίσης και τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής : οι ανώνυμες εταιρείες ξεπουλούν την περιουσία αυτή σε ιδιώτες.
Κλείνοντας την παρέμβασή της η κ. Σακοράφα τόνισε : ΄΄Στη θέση αυτή βρίσκεστε για να διεκδικείτε, για να σχεδιάζετε, για να υλοποιείτε. Στη θέση αυτή δεν βρίσκεστε για να μοιράζετε ευθύνες αριστερά και δεξιά, αλλά για να αναλαμβάνετε την κεντρική ευθύνη λειτουργίας των αθλητικών πραγμάτων. Στη θέση αυτή δεν βρίσκεστε για να πάτε τα πράγματα μέχρι κάπου, αλλά για να δίνετε μόνιμες, οριστικές και καθαρές λύσεις.
Που για αυτές τις λύσεις εάν χρειαστεί θα δώσετε και μάχη.
Αυτό είναι ενεργός πολιτική. Τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτική και σε έκταση και σε ποιότητα.
Και βέβαια η μικροπολιτική καμία σχέση δεν έχει με την πολιτική ευθύνη που θα πρέπει να επιδεικνύει ένας υπουργός για την επίλυση θεμάτων. Και ακριβώς αποτέλεσμα αυτής της μικροπολιτικής σας είναι να οδηγείτε ιστορικά σωματεία να μετατρέπονται σε επαίτες για τα αυτονόητα.΄΄

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.