Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

γραψε τιτλο

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 03/02/2009

Η πολιτική της κυβέρνησης και στο θέμα των ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων είναι εγκληματική : ή ξεπουλιούνται σε επιχειρηματίες ως εμπορικά κέντρα ή μαραζώνουν, εγκαταλελειμμένες, ρημαγμένες, υποχρηματοδοτούμενες και κυρίως κλειστές για τους πολίτες στους οποίους ανήκουν.

Την ίδια στιγμή πολλά σωματεία αντιμετωπίζουν ζωτικά προβλήματα στέγασης των αθλητικών τους δραστηριοτήτων .
Κραυγαλέο δείγμα αυτής της καταστροφικής πολιτικής είναι ότι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία, η ΑΕΚ, εδώ και μήνες παραμένει άστεγη και προσανατολίζεται ακόμη και στην αναστολή λειτουργίας αθλητικών της τμημάτων.
Κραυγαλέο δείγμα του εμπαιγμού από το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι το ΄΄ Σπίτι του Χάντμπωλ΄΄ στο Γέρακα αν και έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του, δεν έχει ακόμη παραδοθεί προκειμένου να καλύψει μέρος των στεγαστικών αναγκών.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα αθλητισμού, Σοφία Σακοράφα, κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό ( την οποία και σας επισυνάπτουμε).

Την Παρασκευή 06/02, οπότε και θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση στη βουλή, το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να πάρει θέση σαφή, συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη στέγαση των συλλόγων.
Ο σωματειακός αθλητισμός δεν μπορεί και δεν επιτρέπουμε να γίνεται το μπαλάκι των πολιτικών σκοπιμοτήτων και της έλλειψης πολιτικής βούλησης της ηγεσίας του ΥΠΠΟ.

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.