Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Σωματεία – Σφραγίδες στην Πάλη

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Πολιτισμού: κ. ΛΙΑΠΗ ΜIXAHΛ  02/07/2008

Αθήνα 02/07/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού: κ. ΛΙΑΠΗ ΜIXAHΛ

Θέμα: Σωματεία – Σφραγίδες στην Πάλη

Με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν.2725/1999 και στην προσπάθεια εναρμόνισης του Ε.Ο.Φ.Π. με αυτό εισήχθη στο καταστατικό η πρόβλεψη του άρθρου 7, με την οποία έγινε σαφής η πρόθεση του νομοθέτη να απαλλαγούν οι Ομοσπονδίες από σωματεία φαντάσματα, τα οποία στόχο έχουν αφενός τη συμμετοχή τους στις κρατικές επιχορηγήσεις και αφετέρου τον καθορισμό πλειοψηφιών βολικών για το Διοικητικό Συμβούλιο.
Μετά από καταγγελίες Σωματείων, Διαιτητών Πάλης αλλά και Ολυμπιονικών Πάλης, έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκαν φιλικοί αγώνες-συναντήσεις, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, ήτοι χωρίς προκήρυξη αγώνων και εκτός αγωνιστικού προγράμματος. Συγκεκριμένα από το Δ.Σ. της Ε.Ο.Φ.Π. στις 15/12/2007 εγκρίθηκε η διεξαγωγή φιλικής συνάντησης ακριβώς για την επόμενη ημέρα <> στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν 30 αθλητικά σωματεία.
Επειδή αυτοί οι αγώνες εγείρουν εύλογα την υποψία, ότι όχι μόνο σπαταλούν το δημόσιο χρήμα αλλά και καθορίζουν την προσπάθεια του Δ.Σ. να ελέγξει τη Γενική Συνέλευση.
Επειδή βρισκόμαστε λίγες ημέρες μόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι ίδιοι οι Ολυμπιονίκες της Πάλης προβαίνουν σε αυτές τις καταγγελίες.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
Έχετε σκοπό και πότε να διερευνήσετε και να ξεκαθαρίσετε αυτή την υπόθεση και εφόσον προκύψουν ευθύνες να αποδοθούν σ' αυτούς που κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα αλλά και αλλοιώνουν τη βούληση της Γενικής Συνέλευσης;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής


______________
Σοφία Σακοράφα

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »