Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

“Αναγκαία η άσκηση διαχειριστικού ελέγχου στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Ε.”

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Προς την Υπουργό : Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Κα Λούκα Κατσέλη

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό : Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Κα Λούκα Κατσέλη

Θέμα: “Αναγκαία η άσκηση διαχειριστικού ελέγχου στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Ε.”

Με τις διατάξεις του νόμου 3863/2010 ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στο προσωπικό της εταιρείας ενώ τίθεται σε ισχύ και ο Ιδρυτικός Νόμος (2819/2000) που αφορά στην εκκαθάρισή της.
Στις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου (2819/2000) ορίζεται ότι “ο Υπουργός δικαιούται να προκαλέσει έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από τριμελή ελεγκτική επιτροπή, αποτελούμενη από δικαστικούς λειτουργούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου”
Επειδή και ο σύλλογος υπαλλήλων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας -όπως σας έχει ήδη κοινοποιήσει με έγγραφό του- καταγγέλλει κακοτεχνίες στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και κατασπατάληση Δημοσίου Χρήματος.
Επειδή και πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, αλλά και φορέων του Ολυμπιακού Χωριού προκαλούν εύλογα την καχυποψία και την ανησυχία.
Επειδή ήδη η εταιρεία τελεί υπό εκκαθάριση και υπάρχει κίνδυνος να ζημιωθεί το δημόσιο αν δεν διαταχθεί έγκαιρα διαχειριστικός έλεγχος.
Επειδή ενώ η εταιρεία θα έπρεπε να είχε διαλυθεί στις 31.12.2006 δόθηκε αναίτια παράταση μέχρι στις 31.12.2009, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των δαπανών λειτουργίας από προσλήψεις και υψηλές αποδοχές, που καταβάλλονται έως και σήμερα.
Επειδή εντωμεταξύ, παραχωρήθηκε ακίνητο στη μονή Βατοπεδίου με αδιαφανείς διαδικασίες, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορική του εκμετάλλευση.
Επειδή ήδη έχουν γίνει προσπάθειες εκποίησης της εμπορικής ζώνης που ευτυχώς ανετράπησαν απο την έγκαιρη παρέμβαση του συλλόγου των υπαλλήλων του Ο.Ε.Κ.
Επειδή εκταμιεύθηκαν από τον Ο.Ε.Κ. ποσά ύψους 343.010.000 ευρώ από το 2001 έως το 2009 για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού,με όλες τις κακοτεχνίες και υπερβάσεις που καταγγέλουν οι πολίτες μέλη της Μ.Κ.Ο.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΟΛΗ- με αναφορά τους στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Επειδή το κόστος για τον Ο.Ε.Κ. Τελικά υπερβαίνει τα 420 εκ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογιστούν οι απαιτήσεις των εργολάβων που φθάνουν στα 100 εκ. ευρώ.
Ερωτάται η Κα Υπουργός,
Έχετε πρόθεση και πότε να προβείτε σε διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες δεδομένου ότι αυτές αφορούν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία;


Η ερωτώσα Βουλευτής

______________
Σοφία Σακοράφα
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συζήτηση για την έκθεση της Επιτροπής του '18 για την πΓΔΜ