Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

“Ανεξέλεγκτα συνεχίζουν τη δράση τους τα καρτέλ”

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Προς την Υπουργό : Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη
 

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό : Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη
Θέμα: “Ανεξέλεγκτα συνεχίζουν τη δράση τους τα καρτέλ”

Η Ελληνική οικονομία εισήλθε σε μια περίοδο κρίσης, της σημαντικότερης μετά τη μεταπολίτευση και μάλιστα μέσα σε ένα ιδιαίτερα αντίξοο διεθνές περιβάλλον.
Η ίδια Υπουργός δηλώνει ότι “αν δεν διασφαλίσουμε την υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη, ... κάθε δημοσιονομικό μέτρο γρήγορα θα αποδειχθεί ατελέσφορο”.
Και ενώ μειώθηκε η ρευστότητα στα νοικοκυριά, ταυτόχρονα μειώθηκαν κι οι δημόσιες δαπάνες.
Επιπλέον οι πολίτες υφίστανται μια σκληρή δημοσιονομική πολιτική, εκτός των περικοπών των μισθών και των συντάξεων τους.
Από την άλλη πλευρά ανίσχυροι βλέπουν το εναπομείναν εισόδημά τους να χάνεται λόγω της ακρίβειας που υπάρχει στην αγορά και του πληθωρισμού που εκτοξεύθηκε προκαλώντας την έκπληξη και των επιτηρητών μας ακόμα.
Επειδή πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η αύξηση του Φ.Π.Α., η αύξηση της φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων και πρόσφατα η ανατροπή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Επειδή ο πολίτης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία νοιώθει αδύναμος καθώς βάλλεται κι από τα κάθε είδους καρτέλ που αλωνίζουν ασύδοτα στην αγορά.
Επειδή η κυβέρνηση από τις αρχές του έτους αναγνώρισε το μέγεθος της αιμορραγίας που προκαλείται από τη λειτουργία των καρτέλ και δήλωσε ότι σκοπεύει να νομοθετήσει μέτρα περιορισμού του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Επειδή η ίδια η υπουργός από την αρχή της θητείας της υπόσχεται να αντιμετωπίσει “χρόνιες στρεβλώσεις και αγκυλώσεις της ελληνικής αγοράς, με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον ανταγωνισμό” και εξήγγειλε μάλιστα και συγκεκριμένη πρόταση νόμου σε συνεντεύξεις της από τις αρχές του χρόνου.
Ερωτάται η κα Υπουργός,
1. Έχετε σκοπό και πότε να νομοθετήσετε αυτά που εδώ και έξι μήνες εξαγγέλετε;
2. Για ποιό λόγο καθυστερεί ένα τόσο σημαντικό νομοθέτημα που θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά που το τελευταίο διάστημα μόνο απώλειες μετρούν, μετά από όσα ήδη νομοθετήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο;

Η ερωτώσα Βουλευτής

______________
Σοφία Σακοράφα
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »