Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Δηλώσεις - Δελτία Τύπου

Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.

Η Σοφία Σακοράφα Ευρωβουλευτής GUE/NGL - ΜέΡΑ25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης,Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25, προτείνουν μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.

16/01/2019

Συνέντευξη Τύπου, ΕΣΗΕΑ, ΜέΡΑ25

«Παραμένοντας σταθερή στις ίδιες θέσεις, συνεχίζω με το ΜέΡΑ25 για ένα μέτωπο ευρωπαϊκής ρεαλιστικής ανυπακοής...»

19/12/2018

Νέες παραβιάσεις Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού

Κοινή ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσαν ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα για νέες παρα­βιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Μια σημαντική νίκη του αγώνα για την προστασία της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

“Με αφορμή την αναμονή της τελικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας, για την ανάκληση των 4 μονάδων επεξεργασίας βιομάζας, θέλω να επισημάνω τον ρόλο των πολιτών που με τη δυναμική δράση τους, ανέτρεψαν μια κατάσταση που φαινόταν δεδομένη, αφού παγιοποιήθηκε ερήμην και εν κρυπτώ από την τοπική κοινωνία, που βρέθηκε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και προειλημμένες αποφάσεις.

Να ανασκευάσει ο κ.Χαν που χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία για την ΠΓΔΜ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο επίτροπος για την Διεύρυνση και την ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας Γιοχάνες Χαν, αναφερόμενος στην πΓΔΜ χρησιμοποίησε επανειλημμένα τον όρο "Μακεδονία".

Η συγκεκριμένη αναφορά παραβιάζει κατάφορα τόσο το διεθνές δίκαιο και τις σχετικές αποφάσεις του Ο.Η.Ε. (ψηφίσματα 817, 845, 225 (1993) όσο και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία στις 27 Αυγούστου 2014 σε υπηρεσιακό σημείωμα της επικαλείται την ανάγκη του σεβασμού της επίσημης πρακτικής για την ονομασία.

Είμαι βέβαιη ότι ο Επίτροπος αντιλαμβάνεται πως δεν επιτρέπεται τέτοιου είδους γλωσσικό «ολίσθημα», από ευρωπαίο αξιωματούχο, που λόγω της θέσης του έχει πλήρη γνώση για την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς, ορισμένοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης των Σκοπίων χωρίς να έχει λυθεί το ονοματολογικό. Η πραγματικότητα θα συνεχίσει να τους διαψεύδει.

Ο κ. Χαν είναι υποχρεωμένος ανταποκρινόμενος στην ευθύνη του θεσμικού του ρόλου να προβεί σε άμεση ανασκευή, προσδοκώντας ότι στο μέλλον το ζήτημα αυτό θα το αντιμετωπίζει, ως οφείλει, με την δέουσα προσοχή.

“Ο πολιτισμός μπορεί να λειτουργήσει αφυπνιστικά. Το ντιζάιν είναι μια μορφή κοινής γλώσσας”

Ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στα εγκαίνια της έκθεσης ελληνικού ντιζάιν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

“Ο πολιτισμός μπορεί να λειτουργήσει αφυπνιστικά. Το ντιζάιν είναι μια μορφή κοινής γλώσσας”

17/10/2017

“BEWARE OF GREEKS” Εβδομάδα Ελληνικού Design στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

“BEWARE OF GREEKS”
Εβδομάδα Ελληνικού Design στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
16-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ASP Bar Area 3D, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βρυξέλλες
Εγκαίνια Τρίτη 17 Οκτωβρίου, 12:30μμ

16/10/2017

Εκδήλωση για την πρωτοβουλία PRIMA με κεντρικούς ομιλητές τον Επίτροπο Έρευνας & Καινοτομίας Carlos Moedas και την Ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Έρευνας&Τεχνολογίας συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την Ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMA (Partnership for Research & Innovation in the Mediterranean Area) τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 π.μ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48 (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

20/09/2017

Σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν με έμπνευση ελληνική ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν με έμπνευση ελληνική

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 μμ.

20/09/2017

H Γουατεμάλα να επιτρέψει στη Διεθνή Επιτροπή κατά της ατιμωρησίας να αναπτύξει τις δραστηριότητές της και να εκπληρώσει την εντολή της

Με αφορμή την απόφαση του προέδρου της Γουατεμάλα, Τζίμι Μοράλες, η πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τις χώρες των χωρών της κεντρικής Αμερικής, Σοφία Σακοράφα προέβη από κοινού με τους αντιπροέδρους της Αντιπροσωπείας σε δήλωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της Αντιπροσωπείας στην απέλαση του Επιτρόπου της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ κατά της ατιμωρησίας, Iván Velásquez, από τη Γουατεμάλα.

Η Ε.Ε. να πάρει θέση για τις κατεδαφίσεις ακινήτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας από τις αλβανικές αρχές.

Η Ε.Ε. οφείλει να πάρει θέση στην καταστρατήγηση του κράτους δικαίου από τις αλβανικές αρχές που συνεχίζουν τις μαζικές κατεδαφίσεις ακινήτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στις Δρυμάδες της Χειμάρρας. 

Ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Πωλείται ό,τι έχει απομείνει: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε., Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. ,ΔΕΘ-Helexpo A.E., Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε., ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ, ΟΑΚΑ, ΟΣΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ.
Την ίδια στιγμή τα νέα σκληρά μέτρα αποτελούν μια δυσανάλογη απειλή σε σχέση με τις ήδη εξαντλημένες αντοχές της ελληνικής κοινωνίας.

17/05/2017

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για τη στάση της Ε.Ε. έναντι της τουρκικής επιθετικότητας

“Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον εντεινόμενων και αυξανόμενων απειλών η στάση της Ε.Ε γίνεται μέρος του προβλήματος και μάλιστα ενός προβλήματος που όπως αποδεικνύει το παρελθόν μπορεί να πάρει κρίσιμες και επικίνδυνες διαστάσεις”

Για τους εργαζόμενους στις Σκουριές

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης κατήγγειλε ότι η εργοδοσία κάποιας επιχείρησης στην κεντρική Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα κλείδωσε τους 300 εργαζόμενους σε έναν χώρο και τους υποχρέωσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με πολύ χαμηλές αποδοχές και ότι δε θα συμμετάσχουν σε καμία κινητοποίηση και απεργία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που αναπτύσσεται στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, η ανάρτηση των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός στην ιστοσελίδα τους σχετικά με την επένδυση στις Σκουριές είναι απολύτως ερμηνεύσιμη. Για κάποιες εργοδοσίες η εργασία δεν αποτελεί δικαίωμα, αλλά εργαλείο σπέκουλας και εκβιασμών.
 

08/02/2017

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

 

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

«Όσο για μένα, ξέρω πως η φυλακή θα 'ναι σκληρή όσο δεν ήτανε ποτέ για κανένα, πως θα βρω μπροστά μου απειλές, παγίδες και άτιμες βιαιότητες. Μα δεν τις φοβούμαι, όπως δεν τρέμω τη μανία του άθλιου τυράννου που πήρε τη ζωή εβδομήντα αδελφών μου. Καταδικάστε με, δεν πειράζει, η Ιστορία θα με δικαιώσει».Φ.Κ

26/11/2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
5-7 Νοεμβρίου 2016 στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60)


Έναρξη Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, 6μμ
Δείτε εδώ και εδώ τα πρώτα video για την συνεδρίαση της Επιτροπής
 

03/11/2016

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.


“Ιδιωτικοποιούν ακόμα και το νερό. Σε μια τέτοια στιγμή δε φτάνει απλώς να στηλιτεύουμε με ανακοινώσεις το μεγάλο ξεπούλημα, το οποίο για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία το επιχειρεί κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται αριστερή.

26/09/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

“Είναι σίγουρα πολύ γραφικό να αντιπαραβάλω τη γνωστή ανώνυμη τηλεοπτική διαφήμιση όπου παρουσιάζει το ξεπούλημα στο Ελληνικό ως “Πάρκο ζωής”, με τα προεκλογικά βίντεο του πρωθυπουργού.
Σήμερα δύο είναι τα κυρίαρχα ζητήματα :

Να πάρει τώρα θέση η Κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ζάιμπερτ περί των γερμανικών οφειλών

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για τις δηλώσεις Ζάιμπερτ περί του κλεισίματος του θέματος των γερμανικών οφειλών:

“Την ώρα που η μισή κυβέρνηση επιδίδεται σε αναρτήσεις φωτογραφιών, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ έκλεισε από την πλευρά του το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε “το θέμα έχει ρυθμιστεί οριστικά νομικά και πολιτικά”.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διαψεύσει τη γερμανική κυβέρνηση, με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό. Το μείζoν αυτό ζήτημα για το λαό μας είναι ανοικτό, πολιτικά, νομικά, ηθικά και ιστορικά.

Η σιωπή ή κάθε άλλη επικοινωνιακού τύπου διαχείριση, υποδηλώνει είτε υπόγεια συναλλαγή της σημερινής κυβέρνησης, είτε των παλαιοτέρων με τη γερμανική κυβέρνηση.”

12/09/2016

Συνάντηση Χάλεντ-Σακοράφα

Η Σοφία Σακοράφα συναντήθηκε με τον θρύλο της παλαιστινιακής αντίστασης Λεϊλά Χάλεντ η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα ως προσκεκλημένη του φεστιβάλ Resistance.

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία

"Η απόφαση του βρετανικού λαού για έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια απόφαση σταθμός στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι μια ιστορική στιγμή.
Ως τέτοια στιγμή είναι πολυπαραγοντική και δεν μπορεί να ερμηνευθεί με το στενό, αφελή έως και επικίνδυνο τρόπο, με τον οποίο σύσσωμο το πολιτικό σύστημα από τις πρώτες ώρες ερμηνεύει την απόφαση αυτή.
Δύο επισημάνσεις μόνον για να αντιληφθούμε ότι οι πρώτες συστημικές αναλύσεις είναι εκ του πονηρού. Ότι δηλαδή επρόκειτο δήθεν για μια σύγκρουση ανάμεσα στον κοσμοπολιτισμό και τον εθνικισμό.

26/06/2016

«Η οικονομία πρέπει να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι το αντίστροφο»

“Economy should serve the people, not vice versa”
Η αναφορά του ειδικού εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Bohoslavsky

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ


"Για την πολιτική που εφαρμόζουν και την καταδίκασα, το υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια στους δανειστές, ένοχη σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα υιοθέτησαν λογικές ΄΄ αυριανικού τύπου ΄΄ και φτηνών προσωπικών επιθέσεων.
 

24/05/2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ :

“Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε –και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση.

22/05/2016

Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΒΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ!

Μέρες αντίστασης ζει ολόκληρη η Γαλλία. Φοιτητές, κοινωνικά κινήματα και εργατικά συνδικάτα οργανώνονται, αγωνίζονται, αντιστέκονται, διεκδικούν.

Παρά τις προφητείες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών μαντείων ότι θα επέλθει κούραση και κόπωση, το κίνημα διογκώνεται και κατακλύζει όλες τις πόλεις.

13/05/2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ…

Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θέλει σήμερα ο πρωθυπουργός να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις. Με στοιχεία και αποδείξεις.
Όχι ενδεικτικά, ούτε αποπροσαναλιστικά – δίνοντας ένα ή δύο ονόματα που ήδη έχουν καεί- αλλά ουσιαστικά και αποτελεσματικά.
Εξηγούμαι :
H ελληνική κοινωνία απαιτεί από τον κ. Τσίπρα να αποκαλύψει όλο το μη δικαιολογημένο ή ξεπλυμένο χρήμα που διέφυγε προς το εξωτερικό, ώστε να κληθεί να συμβάλει στην ανάκτηση των απολεσθέντων διαχρονικά εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.

29/03/2016

Οδύνη και αναστοχασμός

Βαθιά οδύνη για την απώλεια αθώων  πολιτών. Δυστυχώς οι λαοί της Ευρώπης πληρώνουν τις επιλογές των ηγεσιών της δύσης. Διέλυσαν χώρες και λαούς και εξέθρεψαν  το τέρας, το  οποίο είναι πλέον  ανεξέλεγκτο. Η κατάσταση αυτή μετατρέπει  την Ευρώπη σε φρούριο, τη Μέση Ανατολή σε κόλαση, τα δικαιώματα σε βαρβαρότητα και εκτρέφει τον φασισμό.

22/03/2016

Επιτροπή Αλήθειας: επανέρχεται δριμύτερη

Στις Βρυξέλλες συνεδρίασε η Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους, πρώτη φορά μετά την αναστολή των εργασιών που επεβλήθη από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

01/03/2016

Σακοράφα v/s Γιούνκερ

Σκληρότατη είναι η κριτική που ασκεί, σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα. Ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων, εγκαλεί την Ε.Ε για την πολιτική της στην προσφυγική κρίση αλλά και για τη σύνδεση της διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος από την Τουρκία με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Μέχρι τη νίκη

Και χτες και τώρα και αύριο ζητούμενο είναι να μετουσιώσουμε το θυμό μας και την απογοήτευση σε πολιτική δράση. Σε κλιμακούμενη και ανατρεπτική δράση. Μακριά από αυταπάτες και φόβους, κόντρα στον επιχειρούμενο κοινωνικό αυτοματισμό, κορυφώνουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη.

Δύσκολο; Ναι.

Είναι όμως ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια μας, ο μόνος δρόμος για να περιφρουρήσουμε αξίες και οράματα, ο μόνος δρόμος για να διασώσουμε την ιστορία και το ήθος της Αριστεράς και τελικά ο μόνος δρόμος για να ανασυγκροτήσουμε την πατρίδα μας.

03/02/2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ

«Δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, καθώς και ισραηλινές εφημερίδες, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δια του υπουργού εξωτερικών κ. Κοτζιά, μαζί με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ( ! ) στηρίζουν απροκάλυπτα την ισραηλινή κατοχή.

Γκιντεόν Λεβί βίντεο... Απολαύστε

Η ομιλία (με ελληνικούς υπότιτλους) του ισραηλινού δημοσιογράφου Γιδεόν Λεβί στο συνέδριο με θέμα «Το Ισραηλινό Λόμπι.Είναι καλό για τις ΗΠΑ; Είναι καλό για το Ισραήλ;» στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον, στις 10 Απριλίου 2015.

Επιστολή της Σ. Σακοράφα στον Πρόεδρο της Βουλής για την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας

Σε απάντηση σε επιστολή του Προέδρου της Βουλής σχετικά με την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους, η Σοφία Σακοράφα έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

19/11/2015

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Σε συνέχεια της δράσης για τη στήριξη των Κοινωνικών Ιατρείων με τη συλλογή φαρμάκων, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη, προκειμένου να παραδώσει έναν υπερσύγχρονο φορητό καρδιογράφο, δύο φορεία μεταφοράς, χειμερινούς υπνόσακους και εσωθερμικές κουβέρτες.

Να αρθεί άμεσα η τιμωρητική πολιτική του εμπάργκο κατά της Κούβας

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα, Προέδρου της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις Ε.Ε.- Κεντρικής Αμερικής μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την άρση του εμπάργκο στην Κούβα.

Κοινωνικά Ιατρεία / Συμμετοχή-Στήριξη-Έμπρακτη Αλληλεγγύη

Με πρωτοβουλία της Σοφίας Σακοράφα πραγματοποιείται την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου εκδήλωση για τη συγκέντρωση φαρμάκων για τα Κοινωνικά Ιατρεία.

23/10/2015

Η Ευρώπη να αναλάβει επειγόντως τις ευθύνες της για το προσφυγικό

 
Η Ευρώπη να αναλάβει επειγόντως τις ευθύνες της για το προσφυγικό, προστατεύοντας άμεσα τη ζωή και την αξιοπρέπεια αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων.

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης της Σοφίας Σακοράφα

 

                                                     

11/09/2015

''… εγώ δεν παραδέχθηκα την ήττα''

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ               

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015

16/07/2015

Διατηρώ το δικαίωμα να καταθέτω τις θέσεις μου χωρίς διαμεσολάβηση και αναθέσεις

Γράφτηκε σε ρεπορτάζ ότι στη συνεδρίαση του διευρυμένου οργάνου της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Παπαδημούλης εκπροσώπησε, με τις απόψεις του, τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζω ότι διατηρώ πάντα το δικαίωμα , πολύ δε περισσότερο στις παρούσες κρίσιμες πολιτικές στιγμές, να καταθέτω τις θέσεις μου χωρίς διαμεσολάβηση και αναθέσεις, ώστε να αποφεύγονται στρεβλώσεις και παρερμηνείες.

Σοφία Σακοράφα 

15/05/2015

Στη Ρώμη ενημέρωση των εθνικών Κοινοβουλίων της ΕΕ

Ενημέρωση των προέδρων Εθνικών Κοινοβουλίων της ΕΕ από την Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους

21/04/2015

Το Παλαιστινιακό Κράτος πλήρες μέλος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την επίσημη ένταξη του Παλαιστινιακού κράτους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η πράξη αυτή αντανακλά την ακλόνητη δέσμευση της Παλαιστίνης στην ειρήνη, τις οικουμενικές αξίες και την πρόδηλη αποφασιστικότητα της να παρέχει προστασία στο λαό της καθιστώντας υπόλογους, όλους τους υπευθύνους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του. Αυτή η σημαντική απόφαση υπενθυμίζει στη διεθνή κοινότητα τις υποχρεώσεις της βάσει του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος και να τεθεί τέλος στην Κατοχή.

Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου

Από το 2010 αγωνιστήκαμε εντός κι εκτός βουλής για να συγκροτηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που θα εξετάσει και θα αναλύσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Από αύριο ο αγώνας μας γίνεται κατάκτηση.

Κατάσχεσαν την επιδότηση του ΚΕΑΤ!

Το ΚΕΑΤ ( Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις, αφήνοντας μεταξύ άλλων και τους εργαζόμενους απλήρωτους.
 

09/12/2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

“Η Ελλάδα πέντε χρόνια τώρα κυβερνιέται κατά παράβαση του Συντάγματος, των θεσμών και καταρρακώνοντας το ρόλο της Βουλής. Κυβερνιέται με αυταρχισμό, με βίαιη καταστολή, με παραβίαση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση αυτή, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και χουντικών πραιτοριανών προχώρησε σήμερα ένα βήμα προς τον απόλυτο εκφασισμό : Εξοντώνει τον Νίκο Ρωμανό για να παραδειγματίσει όποιον στο μέλλον αντισταθεί, όποιον τολμήσει να διεκδικήσει το ελάχιστο δημοκρατικό του δικαίωμα.
Ο πολιτικός κόσμος, τα κινήματα, οι φορείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι γονείς ας γίνουμε η ασπίδα υπεράσπισης της ζωής του Νίκου Ρωμανού και της αξιοπρέπειάς μας σαν κοινωνία.” 

03/12/2014

Η άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η ευρωπαϊκή ένωση εξαθλιώνει τους λαούς της

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για την επέτειο του Πολυτεχνείου
“Ο αγώνας του Πολυτεχνείου είναι σήμερα πιο επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Το «ψωμί» δεν είναι πια δεδομένο για μεγάλο τμήμα του λαού μας που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η παιδεία υποβαθμίζεται και γίνεται απρόσιτη για τα φτωχά και μεσαία στρώματα. 
Όσο για την ελευθερία, πρέπει και πάλι να αγωνιστούμε να την κερδίσουμε, καθώς οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, οι δανειστές, η τρόικα και τα μνημόνια τους, έχουν αλυσοδέσει τη χώρα μας και το λαό της ακυρώνοντας δημοκρατικούς θεσμούς και κοινωνικές κατακτήσεις. 

17/11/2014

Η δραστηριότητα της Σοφίας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο

Η δραστηριότητα της Σοφίας Σακοράφα, οι ομιλίες στην Ολομέλεια, οι ερώτησεις και οι παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο εδώ

10/09/2014

Το έγκλημα της Γάζας πρέπει να σταματήσει τώρα

Μνημόσυνο για τα εκατοντάδες θύματα του Παλαιστινιακού λαού από τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση των Ισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιουλίου το απόγευμα στην έδρα της Παλαιστινιακής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στη χώρα μας.

Μήνυμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία

Μήνυμα στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία από την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα.

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

“Eν όψει της προκλητικής και απαράδεκτης κυβερνητικής πρωτοβουλίας να προχωρήσει στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, πρέπει να γίνει σαφές ότι:

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί ωμό σφετερισμό δημόσιας περιουσίας και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας.

27/06/2014

Σας ευχαριστώ όλους

Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Η τιμή που μου έκανε ο ελληνικός λαός για άλλη μια φορά είναι μεγάλη, Μεγάλη είναι και η ευθύνη που νιώθω για να φανώ αντάξια των προσδοκιών του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Υπόσχομαι όμως ότι θα συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερο πάθος να κάνω αυτό που ξέρω και αυτό που κάνω τόσα χρόνια: να αγωνίζομαι. Η φωνή των Ελλήνων, που πλήρωσαν χωρίς να φταίνε την κρίση που άλλοι δημιούργησαν, πρέπει να ακουστεί δυνατά στην Ευρωβουλή. Δεσμεύομαι για αυτό. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει αμέσως. Πρέπει να ακούσουν αυτό που φωνάξατε, το "Φτάνει πια".

Υποψήφια στις Ευρωεκλογές η Σοφία Σακοράφα

Υποψήφια στις ευρωεκλογές της 25ης Μαίου  θα είναι η Σοφία Σακοράφα, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση : ΄΄ Είναι περισσότερο από αναγκαία μια πολιτική λύση στο σημερινό αδιέξοδο. Η πρώτη ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας για να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα είναι οι ευρωεκλογές, ώστε από την επομένη να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας. Είναι επίσης αναγκαίο να παγιωθεί ένας άλλος συσχετισμός δυνάμεων και στην Ευρώπη. Η μόνη Ευρώπη που μπορεί να υπάρξει είναι η Ευρώπη των αξιών, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και τις ισοτιμίας των λαών ΄΄.

16/04/2014

Στον Εισαγγελέα για την πώληση του Ελληνικού

Αίτηση αναφοράς

Προς την κ. Προϊσταμένη Εισαγγελίας
Πρωτοδικών Αθηνών

Εκποίηση Μετοχών της Ελληνικό Α.Ε αντί ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος

Αίτηση - αναφορά της Σοφίας Σακοράφα προς την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 - ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 20.00 

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

17/06/2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

΄΄Αγαπητέ κύριε, αγαπητή κυρία,

Αποφασίζομεν και διατάζομεν….΄΄

Αυτό υπήρξε με λίγα λόγια το περιεχόμενο της επιστολής του Γιάννη Στουρνάρα προς τους περιφερειακούς σταθμούς που προβάλλουν τις εκπομπές της ΕΡΤ.

Οφείλω μια απάντηση :

Διορισμένε υπουργέ και υποτακτικέ των χρηματοπιστωτών κύριε Στουρνάρα,

13/06/2013

ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 

ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!
 

11/06/2013

Επιστολή Σοφίας Σακοράφα προς τον Δ.Σ της ΔΕΗ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα απέστειλε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κύριο Αρθούρο Ζερβό επιστολή, την οποία κοινοποίησε και στον Πρόεδρο της ΡΑΕ κύριο Νικόλαο Βασιλάκο. Αφορμή ήταν τα όσα υποστήριξε ο κύριος Ζερβός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και η επικείμενη συνεδρίαση της ΡΑΕ για το θέμα αυτό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αποτροπιασμό, αλλά καμία έκπληξη, στεκόμαστε σε δύο χαρακτηρισμούς, στους οποίους προέβη σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τους υπό απόλυση υπαλλήλους των Δήμων.
Ο πρώτος : χαρακτηρίζει τους υπό απόλυση υπαλλήλους ΄΄ προνομιούχους΄΄.

14/12/2012

Χρόνης Μίσσιος

''Πιτσιρικάς δεκατριών χρονών πολέμησα τους Γερμανούς.
Μετά, πολέμησα τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, την εποχή που ερχόταν εδώ ο Αμερικανός στρατηγός και του έλεγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, διανοούμενος Κανελλόπουλος, «Ιδού ο στρατός σας!», δείχνοντας τον ελληνικό στρατό.
Την εποχή που ερχόταν ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών ο περίφημος Πιουριφόι, και έμπαινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού και ανέβαζε τα πόδια του πάνω στο γραφείο και του έλεγε τι να κάνει και τι να μην κάνει…

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ξαναζήσω μια περίοδο εθνικής υποτέλειας της πατρίδας μου''
 

21/11/2012

Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών...

Θλίβεται βαθύτατα ο γ.γ του ΟΗΕ ΜπανΚι Μουν από τις πληροφορίες για νεκρούς στη Γάζα και προσθέτει με νόημα «Ανησυχώ επίσης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί ισραηλινοί πολίτες. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ωραιότατα! Έχουμε μία ζυγαριά. Στρατός κατοχής- εγκληματίες και κατεχόμενοι- αντιστεκόμενοι ζυγίζουν το ίδιο.
Τα δε θύματα, από τη μία είναι πληροφορίες για νεκρούς.
Από την άλλη, ισραηλινοί πολίτες με ονοματεπώνυμο που σκοτώνονται από ρουκέτες με ονοματεπώνυμο.

Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών...

Στη ‘δημοκρατική’ και ‘ελεύθερη’ Ελλάδα

Στη ‘δημοκρατική’ και ‘ελεύθερη’ Ελλάδα ‘παύονται’ δημοσιογράφοι επειδή σχολιάζουν Υπουργούς, οι υφιστάμενοι των οποίων κακοποιούν αποδεδειγμένα απρόκλητα και με δολοφονικό μένος διαδηλωτές.

29/10/2012

Το αυγό του φιδιού

Ο Ουμπέρτο Έκο έγραψε ότι κανείς δε θα ανέβει στο παλκοσένικο του κόσμου και θα πει να ανοίξει ξανά το Άουσβιτς. Ο φασισμός θα έρθει ντυμένος με τα πιο αθώα ρούχα. 

 

Υποχρέωσή μας διαρκής είναι να βγάζουμε τα αθώα ρούχα τα οποία ενδύεται και να αποκαλύπτουμε το αυγό του φιδιού.

Όταν η βία του φιδιού αναπαράγεται με τέτοιο χιούμορ δε γίνονται μόνον τα ρούχα αθώα, αλλά και αυτοί που τα φορούν...

25/10/2012

Ο θάνατος του εμποράκου

Η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού οικονομικών της εσωκομματικής τρόικα κ. Μαυραγάνη σχετικά με τις σκανδαλώδεις εκπτώσεις κατά 60% επί του χαρατσιού για ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ είναι άκρως αποκαλυπτική...
΄΄ Σκοπός της θέσπισης της ανωτέρω διάταξης ήταν να θεραπεύσει την αδικία που διέπει τα επαγγελματικά ακίνητα άνω των 1.000 τμ με δεδομένο ότι αυτά συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πολιτική της πατρίδας μας, διότι εκ της φύσεώς τους απαιτείται επιφάνεια πολλών τετραγωνικών μέτρων ...΄΄

ΕΛ(Λ)ΑΣ – ΓΕΡΜΑΝΩΝ - ΦΑΣΙΣΤΩΝ

 ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΩΝ- ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ! 

08/10/2012

Ε- Ε – ΕΡΧΕΤΑΙ...

Ε- Ε – ΕΡΧΕΤΑΙ...

H Μέρκελ επισκέπτεται την Τρίτη το προτεκτοράτο της....

Θυμίζω μία απάντηση του Α. Χίτλερ σε ερώτηση γύρω από το πως θα επέβαλε τα σχέδια του και θα έκαμπτε την αντίσταση:   ΄΄... σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους….» ( Από το βιβλίο του Δημήτρη Γληνού ''τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ'' )

05/10/2012

Ας φτιάξουμε επιτέλους τη δική μας είδηση

ΕΙΔΗΣΗ 1η
Η περικοπή του επιδόματος μετακίνησης των αιμοκαθαιρόμενων θα αναγκάσει πολλούς ασθενείς να διακόψουν την αιμοκάθαρση, ως μη δυνάμενοι να καλύψουν οικονομικά την μετακίνησή τους. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι, διαβητικοί, ακρωτηριασμένοι, ταλαιπωρημένοι από τα χρόνια στο μηχάνημα και την αρρώστια....

04/10/2012

Απάντηση της Σοφίας Σακοράφα στην εκπρ τ. του ΠΑΣΟΚ

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΏΔΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ :

01/10/2012

Αυτοί είναι οι πραγματικοί τζαμπατζήδες!

Την ώρα που κόβουν συντάξεις και επιδόματα.
Τη ώρα που δεν πληρώνουν τα φάρμακα και τις θεραπείες των καρκινοπαθών.
Την ώρα που κλείνουν βρεφονηπιακούς σταθμούς και καταργούν το ΄΄ βοήθεια στο σπίτι΄΄
Την ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν υλικό πρώτης βοήθειας.
 

Μέρες που είναι

Μέρες που είναι και μέρες που έρχονται...ας προσέχουμε.

Ο αριστερός έχει πάντα εχθρό του το σύστημα.

Αριστερά είναι ό,τι τελικά διασώζεται από το πάρε-δώσε του αριστερού με το σύστημα.

19/09/2012

Το σκάνδαλο ΄΄ κλείνει ΄΄ με ... σκάνδαλο

Πεσκέσι στη Μέρκελ, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή τους, στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς... Το τεραστίου μεγέθους σκάνδαλο που συγκλόνισε την πολιτική σκηνή, από χτες ΄΄έκλεισε΄΄ με ελάχιστα ψίχουλα για το ελληνικό δημόσιο και με τη συμφωνία η siemens να χρηματοδοτήσει φορείς που υπηρετούν την καταπολέμηση της... διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος !!!!!
 

Ίσως να κλέψεις μια στιγμή απροσεξίας από το φύλακα των πόνων μου

Ίσως να στερηθώ και το ψωμί μου.


Ίσως δουλέψω σκουπιδιάρης, πετροκόπος και χαμάλης.


Ίσως να σωριαστώ γυμνός και πεινασμένος εχθρέ του ήλιου αλλά δεν παζαρεύω
κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θ' αντιστέκομαι!
Ίσως αρπάξεις απ' τη γη μου και την τελευταία σπιθαμή.

Παρέμβαση της Σ. Σακοράφα στη Σ.Τ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΠΑΡΕΜΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Στο διάστημα που μεσολάβησε μετά τις τελευταίες εκλογές, δόθηκε η δυνατότητα να αναλυθούν τα αποτελέσματα και να γίνει η πολιτική τους αποτίμηση.

10/07/2012

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πλ. Ομονοίας

Πολίτες της Αθήνας, Ελληνίδες, Έλληνες,

Αυτή είναι η συγκέντρωση της νίκης. Νίκη της Δημοκρατίας. Της αξιοπρέπειας. Της ελπίδας. Της ευθύνης.

Νίκη της αλλαγής. Νίκη της Ελλάδας.

Την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει. Αφήνει πίσω της το φόβο. Αφήνει πίσω της την ανασφάλεια.

15/06/2012

Περιοδεία της Σοφίας Σακοράφα στο ν. Αχαΐας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Κ. Αχαγιά, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, με ομιλητές τη βουλευτή Β’ Αθηνών Σοφία Σακοράφα και τους Βασίλη Χατζηλάμπρου και Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτές Αχαΐας.

09/06/2012

Tώρα ξέρεις !

Γράφαμε στις 22 Απριλίου:

Μάιος 1941: Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη. 
Μάιος 2012 η σβάστικα είναι εδώ : Χρυσή Αυγή. 
 

07/06/2012

Πολιτικό σύστημα – Δημόσια Διοίκηση – Ασφάλεια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

01/06/2012

Ομιλία Αλ. Τσίπρα - Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Καταθέτουμε σήμερα στην κοινωνία και θέτουμε στην κρίση των πολιτών το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ένα πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για το λαό και τον τόπο. Ένα επεξεργασμένο, ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο, βήμα προς βήμα, σύγχρονο πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς.

Που εγγυάται την κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση και την έξοδο της χώρας από την κρίση, την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότησή της και την πολιτικά ισότιμη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

01/06/2012

22 Μάη στο Πρωινό

Η Σοφία Σακοράφα στο Πρωινό στον ΑΝΤ1, Τρίτη 22 Μάη

22/05/2012

Δηλώσεις του Α. Τσίπρα μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Ο ελληνικός λαός στις 6 του Μάη έκανε ένα σημαντικό βήμα.

Με την ψήφο του κατέστησε άκυρο το μνημόνιο και καταδίκασε τις δυνάμεις που ευθύνονται για την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας και της εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής μας κυριαρχίας.

Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε το σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε το μνημόνιο, δηλαδή την πορεία του λαού μας προς την κοινωνική δυστυχία και την καταστροφή.

Για μερικές χιλιάδες ψήφους, όμως, βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και έτσι δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη τη προεκλογική μας υπόσχεση: Να σχηματίσουμε κυβέρνηση αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανοικοδομήσει τη χώρα από τα ερείπια που αφήνουν πίσω τους τα κόμματα του μνημονίου.

15/05/2012

Αλ.Τσίπρας: Όχι κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου

Άκυρο χαρακτήρισε το μνημόνιο και τις εγγυητικες επιστολές Βενιζέλου-Σαμαρά προς την τρόικα ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το κτίριο της Βουλής, μετά τη λήψη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της διερευνητικής εντολής.
Να στείλουν επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους που απορρέουν από τις εγγυητικές επιστολές τους για το μνημόνιο, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που θέλουν πραγματικά να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Δήλωσε ότι η μόνη επιλογή είναι η αριστερή κυβέρνηση και όχι μια κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου.

08/05/2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Ε Κ Μ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. Α. ΣΑΜΑΡΑ

Ζητήσαμε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό ψήφο διακυβέρνησης.Ζητήσαμε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς, προκειμένου να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας.

Αυτό που ζητήσαμε το εννοούσαμε και το εννοούμε.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωτηρία του τόπου περνά από την απόρριψη των βάρβαρων μέτρων. Από την ανάσχεση της ύφεσης και της λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων.

07/05/2012

Κάναμε την ανατροπή ! Στείλαμε το Μήνυμα στην Ευρώπη!

Οι μεγαλειώδεις αγώνες και το πολιτικό σθένος του λαού μας επέβαλαν αυτές τις εκλογές. Με το ίδιο σθένος ο λαός μας, διέλυσε φόβους και πολιτικούς εκβιασμούς, καταψήφισε τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τους πολιτικούς τους υπηρέτες.
Με το κίνημα στην πρώτη γραμμή ανοίγουμε το δρόμο της διεξόδου από την κρίση με όρους υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. 
Κάναμε την ανατροπή στην Ελλάδα. Στείλαμε το μήνυμα στην Ευρώπη.
Αναθαρρούν όλοι οι λαοί.  

07/05/2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ...

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ... παλεύει για την υπόθεση του εχθρού
εκείνος που δεν πάλεψε για τη δική του υπόθεση

04/05/2012

Οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ - πλατεία Ομόνοιας ... η πλατεία της ελπίδας!!!

Λαέ της Αθήνας, Λαέ της Ελλάδας,


Η σημερινή συγκέντρωση είναι μήνυμα νίκης, μήνυμα ελπίδας, μήνυμα ανατροπής. Δυό χρόνια τώρα αποφάσιζαν χωρίς εσένα.

Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσεις εσύ. Και σήμερα μίλησες. Σήμερα ακούστηκες. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Δυο χρόνια τώρα ψήφιζαν ναι σε όλα, χωρίς εσένα.

Τώρα ήρθε η ώρα να ψηφίσεις εσύ.

Και σήμερα ψήφισες.

04/05/2012

Αλέξης Τσίπρας : θα αξιοποιήσουμε την εντολή... εμείς τα όπλα του λαού δε θα τα παραδώσουμε!!!

Εμείς δε θα επιστρέψουμε τη διερευνητική εντολή, διότι αν καταφέρουμε να μας δοθεί, αυτό θα είναι διότι θα μας τη δώσει ο λαός, δε θα μας τη δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή μας συμπαθεί, αλλά επειδή θα είναι υποχρεωμένος να το κάνει, με βάση το Σύνταγμα και την ψήφο του λαού.

Αν ο λαός λοιπόν μας δώσει ένα τέτοιο όπλο, εμείς τα όπλα του λαού δε θα τα παραδώσουμε, θα τα αξιοποιήσουμε. Θα τα αξιοποιήσουμε, προκειμένου να ανατραπεί η πορεία προς την καταστροφή.
 

30/04/2012

Η είδηση και ένα υποθετικό δελτίο ειδήσεων...

Η πραγματική είδηση 30/4...
Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε με το αυτοκίνητο του 58χρονο Αλβανό, κάτι που προκάλεσε την οργή όσων βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να γίνει επεισόδιο με τον οδηγό.
Αμέσως μετά ο οδηγός του Ι.Χ. έφυγε, εγκαταλείποντας τον 58χρονο που είχε παρασύρει, αλλά μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε φέροντας μαζί του πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον των ανθρώπων πουν βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 53χρονο Αλβανό και να τραυματίσει στο πόδι έναν 35χρονο Πακιστανό. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή και πλέον αναζητείται από την Αστυνομία. Ο 53χρονος Αλβανός και ο Πακιστανός μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου, ενώ ο δεύτερος παραμένει για νοσηλεία εκτός κινδύνου.

30/04/2012

Αλέξης Τσίπρας : Δε με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας

΄΄Δε με νοιάζει τι … λέτε για εμάς στα κανάλια σας. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δε σας πιστεύει πλέον. Τον έχετε συκοφαντήσει, τον έχετε προσβάλλει, τον έχετε εκβιάσει. Δε με νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες σας. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα.΄΄
Είχαμε πει και παλιότερα μέχρι πού θα φτάσουν ... τι άλλο θα πουν... τι άλλο θα κάνουν....
Τελικά φτάνουν στο απώτατο σημείο της χυδαίας προπαγάνδας...
Λένε οτιδήποτε για να δικαιώσουν την γκεμπελική θεωρία ΄΄πες πες κάτι θα μείνει΄΄....
Σε αναμονή για το τι άλλο θα κάνουν...

28/04/2012

Όταν μιλάει ο Βενιζέλος...

Βενιζέλος σε κρίση αλήθειας :

΄΄Την επομένη των εκλογών δεν υπάρχει δεδομένη κυβέρνηση και δεδομένη πολιτική.΄΄.
Πολύ σωστά κύριε Βενιζέλε. Στις εκλογές συγκρούονται δύο πολιτικές. Η μία η δική σας, της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των παραφυάδων της. Η άλλη η αριστερή αντιμνημονιακή με συγκεκριμένο σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο και οδικό χάρτη για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ισχυροποίηση του λαού μας.


 

28/04/2012

1886 – 2012 από το Σικάγο στον ... Γιαννίτση

Δύο μνημόνια, ένα μεσοπρόθεσμο, μία κυβέρνηση Μνημονιακή, μία δεύτερη κυβέρνηση αντιδημοκρατικής εκτροπής...κι ένας υπουργός του πολιτικού ...βεληνεκούς του κ. Γιαννίτση... τι μπορούν να κάνουν :
Κατασπαράζουν 126 χρόνια από την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο του 1886.
Κατασπαράζουν 120 χρόνια από τη πρώτη συγκέντρωση στην Ελλάδα και ατιμάζουν τον Σταύρο Καλλέργη
Ρίχνουν στον κάλαθο της ιστορίας τη ματωμένη πρωτομαγιά του 1936 και τον Τάσο Τούση...

και με εγκύκλιο τους υποχρεώνουν τους εργαζόμενους που εμπλέκονται στις εκλογές να εργαστούν την πρωτομαγιά...

Δεν είναι αργία είναι απεργία... κύριε Γιαννίτση...
 

27/04/2012

Καισαριανή 24 Απριλίου Αλέξης Τσίπρας και Σοφία Σακοράφα

΄΄ Στις 6 Μαίου θα πάρουν την απάντηση΄΄ δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην περιοδεία που έγινε στην Καισαριανή. Αν κρίνω δε από την ανταπόκριση του κόσμου η απάντηση θα είναι μαζική και ανατρεπτική. 

25/04/2012

Ελλάς ελλήνων τραπεζιτών

Είπε ο τραπεζίτης σε μία χώρα που τελικά κυβερνάται επίσημα και ανεπίσημα από τους τραπεζίτες : ΄΄ Αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών. Έτσι, το ιστορικό διακύβευμα παραμένει και είναι καίριο:

Εσύ αποφασίζεις....

Μάιος 1941: Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη. 
Μάιος 2012 η σβάστικα είναι εδώ : Χρυσή Αυγή. 
 

22/04/2012

Επιχείρηση Εξάρχεια

΄΄ Μέρες ρετσινόλαδου΄΄ 

Εχθροί για τον υπουργό Δίωξης του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, φυσικά και δεν είναι οι έμποροι ναρκωτικών που κυκλοφορούν ελεύθερα και απροκάλυπτα όλες τις ώρες, όλες τις μέρες, στα Εξάρχεια. 

Τους ξέρουμε πια

Θα κάνουν τα πάντα, περισσότερα και από τα πάντα για να παραμορφώσουν την προεκλογική ατζέντα.

19/04/2012

Ή εμείς ή αυτοί

Ή εμείς ή αυτοί...

΄΄ Αυτοί ΄΄, οι κυβερνήσεις του Μνημονίου με μαθηματική ακρίβεια και απολύτως συνειδητά καταστρέφουν το λαό μας, ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά μας, γκρεμίζουν κάθε κεκτημένο, υπονομεύουν την ανεξαρτησία, καταρρακώνουν τη δημοκρατία.

18/04/2012

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14/12/2011


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, Σοφία Σακοράφα, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 11.30 π.μ., στο ξενοδοχείο Athens Imperial, με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κοινή δράση για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου.

14/12/2011

Ένα μικρό σχόλιο για το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας.

 Τι είδους κοινωνία μας εξυπηρετεί ?  Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει η κυβέρνηση και - μέσω της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας - δίνει σαφή την απάντηση.

Θέλουμε μια κοινωνία εγωπαθών ιδιωτών και όχι ελεύθερων πολιτών.

Πώς ΄΄ περνάει ΄΄ αυτό μέσα από την εκπαίδευση?

23/08/2011

Βύρωνας, 13 Απριλίου 2011

Εκδήλωση -συζήτηση με θέμα "Η θηλιά του χρέους και η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου" στο Δημαρχείο Βύρωνα, στις 7:00μμ την Τετάρτη 13 Απριλίου με ομιλητές τη Σοφία Σακοράφα και τον Άρη Χατζηστεφάνου. 

11/04/2011

Έκκληση για το σχηματισμό Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

Οι υπογράφοντες πιστεύουμε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) η οποία θα εξετάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος. Η τρέχουσα πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους έχει επιφέρει μεγάλο κοινωνικό κόστος στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός έχει δημοκρατικό δικαίωμα να απαιτήσει πλήρη πληροφόρηση όσον αφορά το χρέος που είναι δημόσιο, ή εγγυημένο από το κράτος.

03/03/2011

Kάποιες σκέψεις

Kάποιες σκέψεις με αφορμή τα περί πολιτικής ανυπακοής του κινήματος, περί ανομίας των πολιτών... και άλλα πρόσφατα γεγονότα.

17/02/2011

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Αθήνα, 14/12/2010

Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα κατήγγειλε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο και αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής,. Η κ. Σακοράφα τόνισε :
΄΄ Μετατρέψατε τη Βουλή σε σωματείο – σφραγίδα.

14/12/2010
Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.