Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Αποκλεισμός ΑμεΑ στην Τριτοβάθμια

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό: Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
κα 'Αννα Διαμαντοπούλου

Θέμα:''Αποκλεισμός ΑμεΑ κατά τη διαδικασία εισαγωγής τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση''

Τη φετινή χρονιά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας απέκτησαν τη δυνατότητα να αποφασίζουν για τους υποψήφιους με αναπηρίες που θα εξαιρούν από εγγραφή, εφόσον κρίνουν ότι η παρακολούθηση του τμήματος θα είναι είναι δύσκολη, από τη συγκεκριμένη κατηγορία ΑμεΑ που εξαιρούν.
Αποτέλεσμα αυτής της δυνατότητας που παρέχουν οι διατάξεις του άρθρου 35 του ν.3794/2009 στα εκπαιδευτικά ιδρύματα,ήταν ο άκριτος και αναιτιολόγητος αποκλεισμός ΑμεΑ από πολλά τμήματα.
Σύμφωνα με καταγγελίες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ''το μηχανογραφικό δελτίο που ανακοινώθηκε επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού υπάρχουν τμήματα που αποκλείουν όλες τις παθήσεις ή κάποιες από αυτές, υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα που δεν αποκλείουν καμία και υπάρχει κάποιο τμήμα ΑΕΙ – ΤΕΙ που αποκλείουν κάποιες παθήσεις και το ίδιο ακριβώς τμήμα σε άλλα ίδρυμα αποκλείει άλλες ή καμία”.
Επειδή η αναιτιολόγητη άρνηση οποιουδήποτε τμήματος όπως στην περίπτωση του τμήματος της Ιστορίας & Εθνολογίας, να δεχθεί φοιτητές αυτής της κατηγορίας αποτελεί ντροπή για ένα ευνομούμενο κράτος.

Ερωτάται η Κα Υπουργός,
Έχετε πρόθεση και πότε να διορθώσετε την αδικία που υφίστανται τα ΑμεΑ, καταργώντας έγκαιρα αυτή τη διάταξη και αποκαθιστώντας την βλάβη που ήδη υπέστησαν;


Η ερωτώσα Βουλευτής

______________
Σοφία Σακοράφα
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv