Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, 25 Φεβρουαρίου 2010

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καταρχάς, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη, γιατί είχαμε πει ότι σε αυτή τη συνεδρίαση, θα κουβεντιάζαμε ξανά το θέμα των παράνομων πινακίδων, αλλά δυστυχώς δε μπορεί να γίνει αυτό, γιατί ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κ.Ντόλιος, βρίσκεται στον Έβρο, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της υπερχείλισης του ποταμού. Ελπίζω, στην επόμενη συνεδρίαση να μπορέσουμε να συζητήσουμε, πόσο μάλλον, που έχει δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό θέμα όσον αφορά τις πινακίδες, λόγω της αφίσας που έχει βγει, η οποία - κατά την άποψή μου - είναι απειλητική ως προς το θέμα των εργαζομένων. Η απειλή, θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη εκ μέρους των εταιρειών. Οι πινακίδες αυτές αναφέρονται στο γεγονός, ότι εάν σταματήσει να υπάρχει υπαίθρια διαφήμιση - πράγμα που είναι απαράδεκτο, γιατί σε όλη την Ευρώπη, αυτό, επιτρέπεται - την ίδια στιγμή 20.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο. Νομίζω, ότι είναι μια απειλή, η οποία δεν θα έπρεπε να απευθύνεται σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν, τουλάχιστον, το ελάχιστο μυαλό.

Σήμερα θα συζητήσουμε το θέμα της οδικής ασφάλειας και την δραστηριοποίηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Το θέμα της ευαισθητοποίησης του κοινού σε σχέση με την οδική ασφάλεια, μάλλον, έχει υποτιμηθεί στη χώρα μας, αλλά αποτελεί, αναμφισβήτητα, μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους στο συντονισμό των προσπαθειών, για να έχουμε ασφαλέστερους δρόμους και λιγότερα θύματα.

Λοιπόν, καλέσαμε εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, που έχουν δραστηριοποιηθεί στον τομέα αυτόν, με σημαντική συμβολή και δραστηριότητα. Στη σημερινή συνεδρίαση είναι κοντά μας η κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ο κ. Αναστασόπουλος, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς».

Πρόκειται για ένα ινστιτούτου, το οποίο αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Ο κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και η προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα, το οποίο προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, την έρευνα, την ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας, κατεξοχήν, στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Αιτία για την ίδρυση του Ινστιτούτου είναι το γεγονός, ότι έχουμε τη θλιβερή πρωτιά, να έχουμε τα περισσότερα τροχαία από όλη την Ευρώπη, τα οποία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα. Αφορμή για να ιδρυθεί το Ινστιτούτο, αποτέλεσε η τραγική και άδικη απώλεια ενός νέου και χαρισματικού ανθρώπου, πολλά υποσχόμενου στον χώρο της τεχνολογίας και της δημοσιογραφίας, του Πάνου Μυλωνά. Για τις δράσεις μας μιλήσει η κυρία Μυλωνά και ο κ. Αναστασόπουλος.

Επίσης, έχουμε κοντά μας την κυρίαΕλένη Βουτιέρου,Πρόεδρο της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Νομού Χίου,Ψυχίατρο, Επιμελήτρια του Πρώτου Γενικού Νοσοκομείου της Χίου, να μας μιλήσει για πρωτοβουλίες που - πάλι, λόγω κάποιου θλιβερού γεγονότος - πάρθηκαν από τον ΤΕΨΥ και για τα αποτελέσματα, που είχαν σε μια πολύ μικρή κοινωνία - όπως είναι η κοινωνία της Χίου.

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »