Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Παλαιστινιακό

Στήριξη της ΕΕ προς την UNRWA.

Η Ε.Ε. έχει ιστορικό χρέος να αναπληρώσει το οικονομικό κενό της αποχώρησης των ΗΠΑ, τόνισε η Σοφία Σακοράφα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

Σοφία Σακοράφα : Δώστε το βραβείο Ζαχάρωφ -για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- στον Λίμπερμαν και την παρέα του.

Σε αυτή την «παραίνεση» κατέληξε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, σε μια ομιλία γεμάτη ειρωνεία κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γάζα.

Τρίτη, 29 Μαϊου 2018

“Πάρτε μέτρα για όσα κάνει το Ισραήλ στη Γάζα, αλλιώς ας σταματήσει η συζήτηση”

Έντονη κριτική προς την ΕΕ άσκησε με τοποθέτηση της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση της, επισήμανε ότι η Χαμάς, την οποία κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν “τρομοκρατική οργάνωση” είναι εκλεγμένη κυβέρνηση από τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και αυτό θα πρέπει να το αποδεχθούν. 
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Να κηρυχθούν persona non grata οι ισραηλινοί αξιωματούχοι που ευθύνονται για τη βία στην Παλαιστίνη

Την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση της Ε.Ε. και κάθε κράτους-μέλους ξεχωριστά, να λάβουν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να υποχρεώσουν το Ισραήλ να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζητά με γραπτή ερώτηση της προς την Φεντερίκα Μογκερίνι η Σοφία Σακοράφα, η οποία καταδικάζει έντονα την απρόκλητη δολοφονική βία του ισραηλινού στρατού εναντίον άμαχων Παλαιστίνιων.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Ερώτηση προς τη Φεντερίκα Μογκερίνι για την 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι

Ερώτηση προς την αντιπρόεδρο της Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, κατέθεσε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, με θέμα τα μέτρα της Ε.Ε. κατά του Ισραήλ για τις μαζικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του παιδιού και του διεθνούς δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Συνέντευξη της Σοφίας Σακοράφα στον Gilles Goetghebuer του βέλγικου περιοδικού Sport et Vie, no 166, Ιανουάριος 2018.

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Σοφία Σακοράφα: Ο Νετανιάχου θα πρέπει να ανακηρυχθεί persona non grata στην Ευρώπη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει

Αυτό τόνισε η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβαση της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση για την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, απευθυνόμενη στην Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας. 

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Μέγιστη υποκρισία της Ε.Ε για τους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ

Έντονα σκωπτικό περιεχόμενο έχει η ερώτηση που κατέθεσε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε, κ. Μογκερίνι, σχετικά με τους νέους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ στα κατεχόμενα.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Επιβολή των κυρώσεων που ήδη προβλέπονται λόγω της πολιτικής που ακολουθεί το Ισραήλ.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για τις Νέες πρωτοβουλίες σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Συνάντηση Χάλεντ-Σακοράφα

Η Σοφία Σακοράφα συναντήθηκε με τον θρύλο της παλαιστινιακής αντίστασης Λεϊλά Χάλεντ η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα ως προσκεκλημένη του φεστιβάλ Resistance.

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Σε ποιο έδαφος θα δημιουργηθεί το Παλαιστινιακό Κράτος; Σε λίγο δεν θα έχει απομείνει τίποτα

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του θέματος: Εκτοπίσεις πληθυσμών και κατεδαφίσεις κτιρίων στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων και έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Τρίτη, 10 Μαϊου 2016

Διχαστικές πολιτικές εξελίξεις στον Λίβανο- Ανησυχητικές συνθήκες για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά την στην ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (AFET).

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

“Ανεπιθύμητη η Σοφία Σακοράφα στο Ισραήλ με παλαιστινιακό διαβατήριο.”

Είναι γνωστό ότι η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα από το 2004 διαθέτει και παλαιστινιακό διαβατήριο, μετά την τιμής ένεκεν απονομή από τον Πρόεδρο Γιασέρ Αραφάτ της Παλαιστινιακής υπηκοότητας, προκειμένου να μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, εκπροσωπώντας την Παλαιστίνη.

Σε ερώτηση λοιπόν που διατύπωσε στον Ισραηλινό κ. Τζάχι Χάνεγκμπι, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ε.Κ., αν μπορεί ως ευρωβουλευτής και παλαιστίνια υπήκοος να επισκεφτεί το Τελ Αβίβ, έχει τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον η απάντηση του : “Όχι δεν μπορείτε σήμερα”.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ

«Δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, καθώς και ισραηλινές εφημερίδες, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δια του υπουργού εξωτερικών κ. Κοτζιά, μαζί με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ( ! ) στηρίζουν απροκάλυπτα την ισραηλινή κατοχή.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Γκιντεόν Λεβί βίντεο... Απολαύστε

Η ομιλία (με ελληνικούς υπότιτλους) του ισραηλινού δημοσιογράφου Γιδεόν Λεβί στο συνέδριο με θέμα «Το Ισραηλινό Λόμπι.Είναι καλό για τις ΗΠΑ; Είναι καλό για το Ισραήλ;» στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον, στις 10 Απριλίου 2015.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Το Ισραήλ αρνείται στον ειδικό εισηγητή των Η.Ε. την πρόσβαση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Αντιπρόεδρο/Ύπατη Εκπρόσωπο

ΘΕΜΑ: Το Ισραήλ αρνείται στον ειδικό εισηγητή των Η.Ε. την πρόσβαση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Αποτυχία και αδιέξοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) για τη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Να σταματήσει η Ε.Ε να χρηματοδοτεί την ισραηλινή πολεμική βιομηχανία από τα κοινοτικά προγράμματα

Σακοράφα σε Μογκερίνη: Αν δεν αλλάξετε πολιτική το "Κράτος Τρομοκράτης" του Ισραήλ θα συνεχίσει την δολοφονική πολιτική του και θα σας περιφρονεί.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ προσβάλλει τις θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε.

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Η στάση της Ε.Ε. στην πολιτική τυφλής βίας του Ισραήλ σε Παλαιστίνους πολίτες

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

''«Χάσιμο χρόνου» τα ψηφίσματα μας όσο συναινούμε στην ατιμωρησία του Ισραήλ''

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια στο Στρασβούργο στην συζήτηση για τον ρόλο της ΕΕ στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Μπορεί να είναι ένοχες για εγκλήματα πολέμου οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις

ΕΡΩΤΗΣΗ 

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τυχόν εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το 2014.
 

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Άμεση απελευθέρωση της Khalida Jarrar

Επιστολή 58 Ευρωβουλευτών για την άμεση απελευθέρωση της Khalida Jarrar κιαλων των άλλων κρατουμένων μελών του PLC.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Το Παλαιστινιακό Κράτος πλήρες μέλος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την επίσημη ένταξη του Παλαιστινιακού κράτους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η πράξη αυτή αντανακλά την ακλόνητη δέσμευση της Παλαιστίνης στην ειρήνη, τις οικουμενικές αξίες και την πρόδηλη αποφασιστικότητα της να παρέχει προστασία στο λαό της καθιστώντας υπόλογους, όλους τους υπευθύνους για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του. Αυτή η σημαντική απόφαση υπενθυμίζει στη διεθνή κοινότητα τις υποχρεώσεις της βάσει του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος και να τεθεί τέλος στην Κατοχή.

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Η ΕΕ πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα  στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Έκθεσης σχετικά με τις προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή και τη Νότιο Αφρική και με τις προοπτικές πολιτικής σταθερότητας.

Το σχετικό βίντεο εδώ

Εξαίρεση της Χαμάς από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε.

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς το Συμβούλιο της Ευρώπης

ΘΕΜΑ: Έφεση κατά της απόφασης του Δ.Ε.Κ. που εξαιρεί τη Χαμάς από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε.  

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Από πότε η αντίσταση ενός λαού ονομάζεται τρομοκρατία;

Ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα στον κ. Hokmard

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Άτολμη και υπονομευτική η πολιτική της Ε.Ε. στο Παλαιστινιακό

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ε.Κ. στο Στρασβούργο κατά τη συζήτηση για την "Αναγνώριση της κρατικής υπόστασης της Παλαιστίνης" 

Το σχετικό βίντεο εδώ

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Ακρόαση στην Επιτροπή AFET

Ο κύριος επίτροπος έπαιξε το ρόλο του επάξια.
Θα ήταν πολιτικά πιο τίμιο να μου απαντήσει "δεν απαντώ στην ερώτησή σας", από το να μιλάει και να μη λέει τίποτα. Και μάλιστα το απόλυτο τίποτα να αφορά τα φλέγοντα ζητήματα των χιλιάδων αμάχων νεκρών, τις επεμβάσεις σε κράτη, την Ισραηλινή κατοχή και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Το έγκλημα της Γάζας πρέπει να σταματήσει τώρα

Μνημόσυνο για τα εκατοντάδες θύματα του Παλαιστινιακού λαού από τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση των Ισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιουλίου το απόγευμα στην έδρα της Παλαιστινιακής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στη χώρα μας.

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Μήνυμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία

Μήνυμα στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία από την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Η απάντηση στην κατοχή είναι ο αγώνας όλων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία

Με γραπτή δήλωση της, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, αιτιολόγησε την αρνητική της ψήφο στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη "Κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης".

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Ομιλία της Σ. Σακοράφα για την Παλαιστίνη

«Διαλέξτε ένα μόνο από τα πολλά εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ και τιμωρήστε το»

”Κύριοι συνάδελφοι, ας μην γελιόμαστε. Μήτρα όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι η Ισραηλινή ΚΑΤΟΧΗ και η πλήρης ατιμωρησία του Ισραήλ για τα εγκλήματα που κάνει κατ’εξακολούθηση μισόν αιώνα τώρα».

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών...

Θλίβεται βαθύτατα ο γ.γ του ΟΗΕ ΜπανΚι Μουν από τις πληροφορίες για νεκρούς στη Γάζα και προσθέτει με νόημα «Ανησυχώ επίσης για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν πολλοί ισραηλινοί πολίτες. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ωραιότατα! Έχουμε μία ζυγαριά. Στρατός κατοχής- εγκληματίες και κατεχόμενοι- αντιστεκόμενοι ζυγίζουν το ίδιο.
Τα δε θύματα, από τη μία είναι πληροφορίες για νεκρούς.
Από την άλλη, ισραηλινοί πολίτες με ονοματεπώνυμο που σκοτώνονται από ρουκέτες με ονοματεπώνυμο.

Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών...

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Ίσως να κλέψεις μια στιγμή απροσεξίας από το φύλακα των πόνων μου

Ίσως να στερηθώ και το ψωμί μου.


Ίσως δουλέψω σκουπιδιάρης, πετροκόπος και χαμάλης.


Ίσως να σωριαστώ γυμνός και πεινασμένος εχθρέ του ήλιου αλλά δεν παζαρεύω
κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θ' αντιστέκομαι!
Ίσως αρπάξεις απ' τη γη μου και την τελευταία σπιθαμή.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

ΣΥΜΠΟΣΙΟ : ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα Ιερουσαλήμ η πρωτεύουσα του αραβικού κόσμου, 22 Ιουνίου 2009

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010
Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.