Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ελλάς ελλήνων τραπεζιτών

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Είπε ο τραπεζίτης σε μία χώρα που τελικά κυβερνάται επίσημα και ανεπίσημα από τους τραπεζίτες : ΄΄ Αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών. Έτσι, το ιστορικό διακύβευμα παραμένει και είναι καίριο:

Συντεταγμένη και επίπονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ με τη συμπαράσταση των εταίρων μας ή άτακτη οπισθοδρόμηση, οικονομική και κοινωνική, δεκαετίες πίσω, που θα οδηγούσε τελικά τη χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης΄΄.

Παραθέτω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος όπως και οι προκάτοχοί του προπαγανδίζει διαρκώς την ανάγκη υλοποίησης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, υπερέβη την αρμοδιότητά του και παρενέβη απροκάλυπτα στην προεκλογική περίοδο.
Μόνο ψήφο στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν ζήτησε ανοιχτά ο τραπεζίτης που, πέραν των άλλων, ευθύνεται για την κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων και άλλων δημόσιων οργανισμών με τη μέθοδο του κουρέματος του χρέους.

Αυτή την παρέμβαση την κάνει παρότι ο ίδιος αναγνωρίζει ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ανεργία και ότι η ύφεση βαθαίνει το 2012, επιβεβαιώνοντας την πλήρη αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος να αντιμετωπίσει την κρίση, παρά την κοινωνική έρημο που έχει δημιουργήσει. Παρ’ όλα αυτά επιμένει στην καταστροφική πολιτική δήθεν ανάπτυξης που στηρίζεται στη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και στην υπονόμευση του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Προβόπουλος οφείλει να περιοριστεί στο ρόλο του και να σταματήσει να εκβιάζει το λαό και να παίζει το ρόλο του καθοδηγητή της μνημονιακής μειοψηφίας στη χώρα μας».

Και θα συμπλήρωνα ρόλος απροκάλυπτος αφού πάντα με τόση αυταπάρνηση τον υπηρετεί , εκτελώντας έτσι τις εντολές των έξωθεν αφεντικών του...


 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.