Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Το σκάνδαλο ΄΄ κλείνει ΄΄ με ... σκάνδαλο

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Πεσκέσι στη Μέρκελ, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή τους, στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς... Το τεραστίου μεγέθους σκάνδαλο που συγκλόνισε την πολιτική σκηνή, από χτες ΄΄έκλεισε΄΄ με ελάχιστα ψίχουλα για το ελληνικό δημόσιο και με τη συμφωνία η siemens να χρηματοδοτήσει φορείς που υπηρετούν την καταπολέμηση της... διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος !!!!!
 

Ο διαφθορέας συμφωνεί με το διεφθαρμένο να κλείσει μια μέγιστη υπόθεση διαφθοράς και ταυτόχρονα ο διαφθορέας να παραδώσει μαθήματα ηθικής και προστασίας του δημοσίου χρήματος.
Όχι δεν πρόκειται περί απλής υποκρισίας.
Πρόκειται για απόφαση κουκουλώματος, για πολιτικό δώρο του υπόδουλου προς τα αφεντικά του.

Παραθέτω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ :
''Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο. Ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δις ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής. Βολεύει τα συνένοχα κόμματα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν του κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα. Ζημιώνει κατάφορα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα τη πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα.Η κυβερνητική σπουδή, να υπογραφεί η συμφωνία με τη Siemens τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις του τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής.''

Κλείνοντας τονίζω ότι η υπόθεση για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για τον έλεγχο του χρέους και την απόδοση ευθυνών δεν είναι πλέον απλώς αναγκαία για τη διαφάνεια, δεν είναι πλέον απλώς επιβεβλημένη για τη δημοκρατία, δεν είναι πλέον απλώς απαραίτητη για την προστασία του κοινωνικού ελέγχου και της λογοδοσίας.

Αποτελεί πλέον προϋπόθεση ώστε να σπάσουμε τα δεσμά που μας μετατρέπουν σε προτεκτοράτο και να κερδίσουμε την ανεξάρτητη, την ελεύθερη και τη δημοκρατική πορεία του λαού μας.
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.