Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ομιλία Σοφία Σακοράφα για SIEMENS

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πιθανότατα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, δε χρειαζόταν να συντελεστεί και αυτή η τελευταία πράξη του έργου της υποτέλειας, του κουκουλώματος και της ανηθικότητας, προκειμένου να αντιληφθεί την εντεταλμένη αποστολή τούτης της εσωτερικής κυβερνητικής τρόικα.

Επειδή όμως αυτή η τρόικα απροκάλυπτα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, εκτελεί εν ψυχρώ εκατομμύρια πολίτες, 

επειδή ξεπουλά εν ψυχρώ το δημόσιο πλούτο μας, επειδή στήνει στο απόσπασμα την Ελλάδα επικαλούμενη το δημόσιο χρέος, αυτή η τελευταία πράξη του σκανδάλου siemens, προσλαμβάνει ανυπολόγιστες διαστάσεις.

Διαστάσεις  πέρα από την ηθική, πέρα από τη διαφάνεια, πέρα από τη λειτουργία της δημοκρατίας και της πολιτικής αυτοτέλειας του λαού μας.

Διαστάσεις που αφορούν στην ίδια την ουσία του δημοσίου χρέους, στο όνομα του οποίου ο λαός μας χάνει τη ζωή του, με την ταχύτητα που λιώνει το παγωτό κάτω από τον ήλιο.

Η τερατώδης λοιπόν κλιμάκωση του δημόσιου χρέους πηγάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και από αυτή ακριβώς τη διαδικασία: 
λαδώματα των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και για έργα αμφίβολης σκοπιμότητας αλλά και για σύναψη ληστρικών συμβάσεων γι΄ αυτά ακριβώς τα έργα. 

Η Siemens είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εκτίναξης του δημοσίου χρέους με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Από το 1999 κρίσιμα υπουργεία όλων των κυβερνήσεων υπογράφουν συμβάσεις με την πολυεθνική γερμανική Siemens, η οποία κατηγορείται τόσο από τη γερμανική όσο και από την ελληνική δικαιοσύνη – ότι κατέβαλλε προμήθειες και άλλες δωροδοκίες στο πολιτικό , στρατιωτικό και διοικητικό ελληνικό προσωπικό για ένα ποσό που προσεγγίζει το 1 δις ευρώ. 

Ο διοικητής της εταιρείας Siemens-Hellas, που παραδέχτηκε ότι «χρηματοδότησε» τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα, διέφυγε το 2010 στη Γερμανία. 

Και η γερμανική δικαιοσύνη – τα συμπεράσματα δικά σας - απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα. 

Αυτά τα σκάνδαλα λειτουργούν σαν ακτινογραφία για να καταλάβει κανείς ποιοι και πως πήραν μέρος στο μεγάλο πάρτυ.

Περιλαμβάνουν την πώληση από τη Siemens και τους διεθνείς συνεργάτες της , 
του αντιπυραυλικού συστήματος Πάτριοτ (1999, 10 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες), 
την ψηφιοποίηση στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ (δωροδοκίες ύψους 100 εκατ. Ευρώ),
το σύστημα ασφαλείας “C4I” που αγοράστηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε, 
την πώληση εξοπλισμού για τον ΟΣΕ, 
την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών Hermès στον ελληνικό στρατό, 
τον δαπανηρό εξοπλισμό που πουλήθηκε σε ελληνικά νοσοκομεία.

Περιλαμβάνουν το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία γνώριζε από πριν την κατάθεση του νόμου περί επαναπατρισμού κεφαλαίων κι έσπευσε να καταθέσει 20.9 εκατομμύρια ευρώ στη sosiete generale. 
Αυτά δεν τα λέω εγώ, τα είπαν στελέχη της μητρικής εταιρείας ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης.

Περιλαμβάνουν τη φυγή του κ. Καράβελα στη Λατινική Αμερική, λόγω της πολύ βολικής ασυνεννοησίας (!!!) του διπλωματικού γραφείου της τότε υπουργού εξωτερικών, κ. Μπακογιάννη. Ασυνεννοησία που πάγωσε το χρόνο για 4 ολόκληρες ημέρες.

Τέλος περιλαμβάνουν τον αποχαιρετισμό ενός σκανδάλου με ένα νέο σκάνδαλο. 

Ένα σκάνδαλο το οποίο δεν εδράζεται τόσο στο γεγονός ότι ο διαφθορέας δίνει ψίχουλα στο ελληνικό δημόσιο το οποίο κατάκλεψε. 

Ένα πολιτικό πλέον σκάνδαλο που εδράζεται στην ουσία της υποτελούς πολιτικής Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός σπεύδει να κομίσει υπογεγραμμένη την κατάπτυστη και σκανδαλώδη συμφωνία “πλυντήριο”, στέλνοντας μήνυμα στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα ως προτεκτοράτο και ο ελληνικός λαός σαν λεηλατημένος ιθαγενής είναι έτοιμοι να αναφωνήσουν “Γερμανία uber alles”!!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πριν 2 χρόνια είχα καταθέσει στην ελληνική βουλή την πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους.

Φυσικά το αίτημα συγκρότησης ειδικής επιτροπής δημόσιου λογιστικού ελέγχου , δεν απευθυνόταν τότε στην καλή θέληση της κυβέρνησης Παπανδρέου, την πρόθεση της οποίας διέγνωσα από νωρίς: 

να φλυαρεί δηλαδή περί διαφάνειας και στην ουσία να διαπράττει το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα της υπαγωγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Και σήμερα το αίτημα που καταθέτω για δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ειδικά για το σκάνδαλο της siemens, το σκάνδαλο που κατά την άποψή μου περιλαμβάνει και αυτή την τελευταία συμφωνία, δεν το καταθέτω στην κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.

Αυτοί έπραξαν, θα ελεγχθούν και θα λογοδοτήσουν.

Ακριβώς λοιπόν το καταθέτω στην ελληνική κοινωνία, και διαβεβαιώνω:

 

Η κυβέρνηση μας, 
Η κυβέρνηση που θα προκύψει μέσα από τη βασική αναγκαιότητα της κοινωνικής ανασυγκρότησης, στα πλαίσια του ελέγχου του δημοσίου χρέους, θα ξεκινήσει από το σκάνδαλο siemens και θα ελέγξει τον παράτυπο, απεχθή και παράνομο χαρακτήρα του, ώστε να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνους που συνήψαν αυτό το χρέος θηλιά στο λαιμό του λαού μας.

Αυτή η πράξη του ελέγχου, που θα φτάσει μέχρι και σε αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 
δεν αποτελεί μόνον την εναρκτήρια υποχρέωση της κυβέρνησής μας για λόγους οικονομικούς, για λόγους άρνησης του απεχθούς χρέους, για λόγους τακτοποίησης του τρίπτυχου ποιος χρωστά, γιατί χρωστά και τι τελικά χρωστά.

Είναι μια επιβεβλημένη υποχρέωση που καταρχήν ακουμπάει στη δημόσια απαίτηση του λαού μας να γνωρίσει ποιοι τον παράχωσαν στο λάκκο του χρέους και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. 

Αρκετά πλήρωσε ο λαός μας. 
Ήρθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί που τον οδήγησαν εκεί.

Είναι ταυτόχρονα μια επιβεβλημένη υποχρέωση, η οποία πολύ ειδικότερα μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά, αποκτά τον εμβληματικό χαρακτήρα της αντίστασης εναντίον ενός Τέταρτου Ράιχ και της λογικής “πάνω από όλα η Γερμανία”. Λογική που χτες οδήγησε στο ολοκαύτωμα του β΄παγκοσμίου και σήμερα στο ολοκαύτωμα των λαών με τη διεξαγωγή ενός ιδιότυπου οικονομικού πολέμου εναντίον των λαών.

Ενσωματώνει ο συγκεκριμένος έλεγχος αξίες πέρα από την υπεράσπιση του ελέγχου, την κοινωνική συμμετοχή και την λογοδοσία που αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας.

Ενσωματώνει πρακτικές, πέρα από την άρνηση του απεχθούς χρέους και την απόδοση των ευθυνών στις απεχθείς πολιτικές.

Ενσωματώνει τις αξίες ενός ελεύθερου κράτους κι ενός ελεύθερου λαού.

Ενσωματώνει την πρακτική της άσκησης μιας ανεξάρτητης πολιτικής που θα πηγάζει από το λαό μας και θα υπηρετεί μόνον αυτόν.

Ο έλεγχος του σκανδάλου της Siemens είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση και καθήκον. Είναι η ακροτελεύτια δέσμευση της κυβέρνησης λαϊκής σωτηρίας που θα συγκροτήσουμε :
Η σωτηρία της Ελλάδας και του λαού μας επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να τους αφανίσει. 

 

Σχετικό βίντεο εδώ

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
« Η Συμφωνία των Πρεσπών θα προκαλέσει προβλήματα στην χώρα μας στο μέλλον »