Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Προβλήματα κατά τη διαδικασία μεταφοράς μαθητών

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς : Εσωτερικών Κο Ευριπίδη Στυλιανίδη
Οικονομικών Κο Ιωάννη Στουρνάρα

Θέμα: “Προβλήματα παρουσιάζονται κατά τη διαδικασία μεταφοράς μαθητών εξαιτίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργικού Συμβουλίου” 

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στις αρχές του Σεπτέμβρη για την επίλυση του κοινωνικά ευαίσθητου ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών περισσότερο συσκότισε παρά έλυσε το πρόβλημα.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 “Οι συμβάσεις που παρατείνονται, κατά τα προβλεπόμενα στην παρ.1 εκτελούνται μέχρι τη λύση τους με κόστος το οποίο διαμορφώνεται κατόπιν διαπραγμάτευσης, απομειωμένο σε ποσοστό τουλάχιστον 17% σε σχέση με το αντίστοιχο που είχε διαμορφωθεί κατά τον Ιούνιο του 2012”.
Επειδή η διατύπωση της παρ.2 του άρθρου 1 της συγκεκριμένης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν καθιστά σαφές ότι η έκπτωση 17% εκ μέρους των συμβαλλόμενων για τη μεταφορά μαθητών αφορά μόνο το ποσό που θα προκύψει από την παράταση της σύμβασης.
Επειδή από τότε ως σήμερα αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αφορά στο πιο ευαίσθητο τμήμα της Ελληνικής Κοινωνίας, αυτό των μαθητών, έχει κατρακυλίσει σε παιχνίδι επικοινωνίας για το ποιός έχει την ευθύνη και ποιός όχι.
Επειδή είναι ανεπίτρεπτο και ανέντιμο απέναντι στους μαθητές να μην υλοποιείται στην πράξη συμφωνία που πομπωδώς ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,
Έχετε την πρόθεση άμεσα να χρησιμοποιήσετε κάθε νόμιμο μέσο που προβλέπεται, προκειμένου να διευκρινίσετε στις αρμόδιες υπηρεσίες, ποιό μέρος των παραταθέντων συμβάσεων αφορά η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

 
Η ερωτώσα Βουλευτής
________
Σοφία Σακοράφα

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv