Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών Κο Ευριπίδη Στυλιανίδη

Θέμα: “Μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ”

Αθήνα, 10 /12/ 2012
Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη απόσταση διανύθηκε την τελευταία 20ετία προκειμένου να βγουν τα άτομα με αναπηρία από την απομόνωση, να σταθούν ισότιμα απέναντι στους άλλους πολίτες και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσω της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο σας όμως την τελευταία διετία θεωρώντας μάλλον περιττή δαπάνη τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ από και προς τα σχολεία, ολιγωρεί απέναντι στις συνταγματικές του υποχρεώσεις, αφήνοντας τους μαθητές κλεισμένους στα σπίτια τους, γεγονός που καταδικάζει εκατοντάδες παιδιά σε κοινωνική απομόνωση και υστέρηση δεξιοτήτων.
Επειδή πολλά ειδικά σχολεία, όπως το 1ο Ειδικό Δημοτικό Πειραιά, Ζεφυρίου, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄θμιας, το ΕΕΕΕΚ “Άνοιξη” κ.α., από την αρχή του έτους δεν εξυπηρετούνται.
Επειδή όλους αυτούς τους μήνες οι γονείς γίνονται μπαλάκι στις διάφορες υπηρεσίες και την Περιφέρεια.
Επειδή έχουν αναλάβει κάποιοι γονείς ή συγγενείς το βάρος της μεταφοράς των παιδιών με όποιους κινδύνους κρύβει αυτό για την υγεία των παιδιών, ενώ τα περισσότερα παιδιά μένουν εγκλωβισμένα στα σπίτια τους.
Επειδή ο πολιτισμός της κάθε κοινωνίας φαίνεται από την φροντίδα και την μεταχείρηση που επιφυλάσσει στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις ευάλωτες γενικότερα κοινωνικές ομάδες.

Ερωτάται ο Κος Υπουργός,
Έχετε την πολιτική βούληση να εντάξετε το πρόβλημα στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης του Ν.3536/2007 που θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποδεσμεύσετε λεωφορεία από άλλες χρήσεις έως ότου να επιλύσετε οριστικά το πρόβλημα;
 


Η ερωτώσα Βουλευτής


______________
Σοφία Σακοράφα

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv