Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Διακριθέντες αθλητές - επίκαιρη ερώτηση

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό : Πολιτισμού και Αθλητισμού Κο Πάνο Παναγιωτόπουλο

Θέμα: “Εκτός Δημοσίου οδηγούνται οι διακριθέντες Αθλητές Δημόσιοι Υπάλληλοι”

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2013

Δείτε το βίντεο της συζήτησης της επερώτησης εδώ

Επανέρχομαι στην αριθμ. 1381/6.09.2013 ερώτησή μου, παραβλέποντας και αγνοώντας το απαξιωτικό ύφος του περιεχομένου της απάντησής σας, το οποίο προσβάλλει το κύρος του βουλευτή κατά την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ρωτούσα εάν έχετε τη πρόθεση να διορθώσετε άμεσα και με ποιο τρόπο την αδικία που προκάλεσε η Κ.Υ.Α., ως αρμόδιος Υπουργός για θέματα Αθλητισμού.
Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι διατάξεις του Ν.2725/1999 χαρακτηρίζονται ως “ειδικές” και ακριβώς γι' αυτό και από τη θέση αυτή είχατε την υποχρέωση να ερμηνεύσετε σωστά πριν συνυπογράψετε την επίμαχη Κ.Υ.Α., προστατεύοντας τα νόμιμα δικαιώματα των Αθλητών και μάλιστα τα οριζόμενα από ειδικές διατάξεις.
Αντί όμως να πράξετε το αυτονόητο καθήκον σας κρυφτήκατε και σιωπήσατε ανεχόμενος τις προσβλητικές δηλώσεις του Υ.Δ.Μ.Η.Δ., όταν συμπεριέλαβε τους Αθλητές στη κατηγορία των ρουσφετολογικών διορισμών της “πίσω πόρτας”.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεστε έστω και τώρα να πράξετε το καθήκον σας, προστατεύοντας το κύρος του Ν.2725/1999, Νόμου του δικού σας Υπουργείου και ταυτόχρονα το κύρος και την αξιοπρέπεια των Αθλητών, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, για την υπεράσπιση των οποίων βρίσκεσθε σε αυτή τη θέση;


Η ερωτώσα Βουλευτής


______________
Σοφία Σακοράφα
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συζήτηση για την έκθεση της Επιτροπής του '18 για την πΓΔΜ