Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ομιλίες στο κοινοβούλιο

Ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών στην Ε.Ε. και η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου.

Ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου.

14/11/2018

Στήριξη της ΕΕ προς την UNRWA.

Η Ε.Ε. έχει ιστορικό χρέος να αναπληρώσει το οικονομικό κενό της αποχώρησης των ΗΠΑ, τόνισε η Σοφία Σακοράφα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Δεν έχετε άλλοθι για τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζετε.

“Δεν έχετε άλλοθι για τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζετε. Μην ελπίζετε σε επιείκεια την ώρα της πολιτικής και ιστορικής σας κρίσης” είπε στον Αλέξη Τσίπρα η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, όταν πήρε το λόγο στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού για “Το μέλλον της Ευρώπης” .

11/09/2018

Να καταλογιστούν και να αποδοθούν ευθύνες για τις τραγικές συνέπειες που είχε η πυρκαγιά στο Μάτι.

Στο επιτακτικό αίτημα να καταλογιστούν και να αποδοθούν ευθύνες για τις τραγικές συνέπειες που είχε η πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς και στις συνέπειες της ακραίας λιτότητας στις πολιτικές Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό, κατόπιν πρότασής της.

10/09/2018

Χυδαία απεχθής η κανονικότητά σας...

Είναι τόσο χυδαία απεχθής αυτή η κανονικότητά σας για να είναι οριστική, που δεν μπορώ, ως πολίτης και ως πολιτικός παρά να είμαι απέναντι, μαζί με όλους  όσους αντιστέκονται.

Απάντηση Σακοράφα στον Παπαδημούλη στην ολομέλεια.

Απάντηση Σακοράφα στον Παπαδημούλη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο 13.06.2018

Δείτε τη σχετική συζήτηση εδώ.

Η βία δεν αποτελεί λύση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, τόνισε η Σοφία Σακοράφα για την Νικαράγουα.

Η Σοφία Σακοράφα καταδικάζει «τη βία που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια ανθρωπίνων ζωών στην Νικαράγουα.Η  βία δεν αποτελεί λύση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.»

Σοφία Σακοράφα : Δώστε το βραβείο Ζαχάρωφ -για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- στον Λίμπερμαν και την παρέα του.

Σε αυτή την «παραίνεση» κατέληξε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, σε μια ομιλία γεμάτη ειρωνεία κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γάζα.

“Πάρτε μέτρα για όσα κάνει το Ισραήλ στη Γάζα, αλλιώς ας σταματήσει η συζήτηση”

Έντονη κριτική προς την ΕΕ άσκησε με τοποθέτηση της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση της, επισήμανε ότι η Χαμάς, την οποία κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν “τρομοκρατική οργάνωση” είναι εκλεγμένη κυβέρνηση από τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και αυτό θα πρέπει να το αποδεχθούν. 

Η ΕΕ δεν τολμά να μιλήσει για ωμή παραβίαση εθνικών-ευρωπαϊκών συνόρων.

Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που συνεχίζουν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές,η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να αναφερθεί στη διαχρονικά παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, επισήμανε όμως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάστηκε δεκαετίες για να τολμήσει να μιλήσει για “παράνομες συμπεριφορές” της Τουρκίας.

17/04/2018

Σοφία Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο για τη Συρία: Όχι στο όνομά μας, κύριε Μακρόν και κυρία Μογκερίνι

Ξεκάθαρη θέση κατά της στάσης των κρατών-μελών της ΕΕ που καταστρατηγώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, αποφάσισαν να βομβαρδίσουν τη Συρία, πήρε η Σοφία Σακοράφα κατά την τοποθέτηση της στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για την Συρία. Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής άσκησε έντονη κριτική και στην Ύπατη Εκπροσώπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία έσπευσε εκ των υστέρων να τους δικαιολογήσει και να το παρουσιάσει ως κοινή Ευρωπαϊκή θέση.

Σοφία Σακοράφα: Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;

“Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό” αναρωτήθηκε σήμερα στην παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ζητώντας από την αρμόδια για την εξωτερική πολιτική και τα θέματα ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι να απαντήσει στο ερώτημα αυτό.

Η Σ. Σακοράφα για τα όπλα που πουλάνε ευρωπαϊκά κράτη σε όσους βομβαρδίζουν Συρία-Υεμένη.

Η Σοφία Σακοράφα ρωτά τη Μογκερίνι για τα όπλα που πουλάνε ευρωπαϊκά κράτη σε όσους βομβαρδίζουν τη Συρία και την Υεμένη και καταγγέλλει την Τουρκία που βομβαρδίζει τους Κούρδους και απειλεί τους γείτονες

Το θέμα της πώλησης ευρωπαϊκών όπλων στις εμπόλεμες περιοχές και την υποκρισία της ΕΕ έθιξε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, στη συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία.

Η κυρία Σακοράφα απευθύνθηκε στην ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, και τη ρώτησε αν μπορεί η Ε.Ε να επιβάλει εμπάργκο όπλων προς τα κράτη που βομβαρδίζουν στη Συρία, στην Υεμένη και αλλού.

Σοφία Σακοράφα προς επίτροπο Χαν: Μην αγνοείτε τον ελληνικό λαό

Να μην αγνοεί τον ελληνικό λαό κάλεσε τον επίτροπο Johannes Hahn η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με τη στρατηγική διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η κυρία Σακοράφα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της στην ολομέλεια, απευθυνόμενη στον κ.Χαν , του επισήμανε ότι στην σημερινή κρίσιμη καμπή που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, αυτός ο ίδιος χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία», όπως έκανε σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Σπίγκελ, υπονομεύοντας τις όποιες προσπάθειες και συνεχίζοντας να δίνει λάθος μήνυμα στη κυβέρνηση των Σκοπίων.

“Ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τα ζητήματα αυτά. Θα σας συνιστούσα να μην συνεχίσετε να τον αγνοείτε” είπε κλείνοντας την τοποθέτησης της η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής.

Η Ευρώπη να ασκήσει αυτόνομη εξωτερική πολιτική

Ομιλία της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στο Ιράν.

Σοφία Σακοράφα: “Ο Τραμπ αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη”

“Η ΕΕ να αποκτήσει αυτόνομη εξωτερική πολιτική, αν θέλει να αποτελέσει το αντίβαρο στην καταστροφική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ”

Στον θετικό ρόλο της συμφωνίας του 2015 και την άρση των κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα που έβγαλαν το Ιράν από την απομόνωση που του είχε επιβάλει η Δύση, αναφέρθηκε χθες σε ομιλία της η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου συζητήθηκε η “Πυρηνική συμφωνία με το Ιράν”

Σοφία Σακοράφα: Ο Νετανιάχου θα πρέπει να ανακηρυχθεί persona non grata στην Ευρώπη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει

Αυτό τόνισε η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβαση της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση για την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, απευθυνόμενη στην Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας. 

Σακοράφα σε Τουσκ και Γιούνκερ: Ωρολογιακή βόμβα η πολιτική σας για το μεταναστευτικό

Αυτό επεσήμανε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά τη συζήτηση για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της 19η - 20ης Οκτωβρίου και τα πρώτα βήματα για την έναρξη δημόσιας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, παρουσία των Προέδρων Tουσκ και Γιούνκερ.

Σοφία Σακοράφα προς Γιοχάνες Χαν: “Δίνετε χρόνο και άλλοθι στην Τουρκία να συνεχίζει την πολιτική της, οδηγώντας τη δική σας σε αδιέξοδο”.

Έντονη κριτική για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε απέναντι στην Τουρκία άσκησε απόψε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, απευθυνόμενη προς τον Επίτροπο για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.
Η Σοφία Σακοράφα επισήμανε τη διπλή γλώσσα της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σήμερα (σε περίοδο πριν από τις γερμανικές εκλογές) δηλώνει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην ΕΕ, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα εκθείαζε τη συνεργασία με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε χθες στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, με αφορμή τη συζήτηση της Έκθεσης για τη “Νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τις Διεθνείς Πολιτιστικές Σχέσεις”.

06/07/2017

Τι άλλο πρέπει να κάνει η Τουρκία για να ανασταλούν άμεσα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις;

«Τι άλλο θα πρέπει να περιλαμβάνει μια έκθεση προόδου και τι άλλο θα πρέπει να συμβεί ώστε να ανασταλούν άμεσα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις»;

Σημαντικός εταίρος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ η Κούβα.

Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα υποστήριξε με ομιλία της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τη «Συμφωνία Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας» (Political Dialogue and Cooperation Agreement) της ΕΕ με την Κούβα, η οποία έχει στόχο την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε θέματα εμπορίου, συνεργασίας και πολιτικού διαλόγου. Μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων τα δύο μέρη κατέληξαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, την οποία η κα Φεντερίκα Μογκερίνι έχει χαρακτηρίσει «ιστορικό βήμα» και «νέο κεφάλαιο για τις σχέσεις Ε.Ε. – Κούβας».

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια του ΕK η εισήγηση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα για το ευρωμεσογειακό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας PRIMA

Εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με συντριπτική πλειοψηφία (93.5%) το Eυρωμεσογειακό Πρόγραμμα PRIMA (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area) που εισηγήθηκε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα.

Το PRIMA προβλέπει συνεργασία της ΕΕ με γειτονικές χώρες της Μεσογείου, αφορά στην έρευνα και την καινοτομία και εστιάζει στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της έλλειψης τροφής και νερού σε περιοχές της Μεσογείου.

13/06/2017

Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αποκάλυψε στο μέγιστο βαθμό και το έλλειμα αλληλεγγύης και την απουσία πολιτικής βούλησης από την Ε.Ε.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για τη Στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία.

Είμαι βέβαιη ότι η κα Λεπέν μπορεί να ευγνωμονεί για την αμέριστη βοήθεια που της προσφέρουν αυτές οι πολιτικές, στην προεκλογική της εκστρατεία.

Η τοποθέτησή της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες κατά τη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση.

27/04/2017

Σχετικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση της Έκθεσης του 2016 σχετικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτείας, θα οδηγήσει στη σωτηρία του

“Είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτείας, θα οδηγήσει στη σωτηρία του” είπε η Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απευθυνόμενη στον επίτροπο κ.Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

04/04/2017

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής συνιστά πλέον ευθεία επίθεση σε κάθε έναν Έλληνα και Eυρωπαίο πολίτη

“Η συνέχιση αυτής της πολιτικής συνιστά πλέον ευθεία επίθεση σε κάθε έναν Έλληνα και Eυρωπαίο πολίτη” τόνισε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ε.Κ. κατά τη συζήτηση “Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής”.

14/02/2017

Αδιευκρίνιστες οι δυνατότητες εφαρμογής του μηχανισμού αντιστάθμισης για τον έλεγχο εκπομπών άνθρακα.

Κατά τη συζήτηση της Έκθεσης σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για «Οικονομικά αποδοτικές μειώσεις των εκπομπών και επενδύσεις χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών» η Σοφία Σακοράφα επεσήμανε τα προβλήματα που μπορούν να ανακύψουν από την προτεινόμενη αυστηροποίηση των κανονισμών σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα που αφορούν τους κλάδους της τσιμεντοβιομηχανίας, της ναυτιλίας και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και κατέθεσε σχετικές τροπολογίες.
 

13/02/2017

Το πρόγραμμα PRIMA σε πρώτη προτεραιότητα στον τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του προγράμματος της Μαλτέζικης Προεδρίας, σχετικά με  την ευρω-μεσογειακή εταιρική σχέση PRIMA.  

Η Ευρωβουλευτής, ως εισηγήτρια του προγάμματος, τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια επιστημονικής διπλωματίας της ΕΕ μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του αναγκαστικού εκπατρισμού των κατοίκων της Μεσογείου συνεισφέροντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της ασφάλειας και της βιωσιμότητας των γεωργοδιατροφικών συστημάτων και της διαχείρισης του δημόσιου αγαθού του νερού, στη λεκάνη της Μεσογείου. 

18/01/2017

‘Συνεχίζετε να συντηρείτε τις αιτίες που γεννούν τον ναζισμό και τον ακραίο εθνικισμό’

Το κείμενο της παρέμβασης της Ερωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ε.Κ. σχετικά με τις Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

14/12/2016

«Παράπλευρες απώλειες» τα Θεμελιώδη Δικαιώματα στην Ευρώπη.

Καυστική ήταν η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ε.Κ. της έκθεσης για την προστασία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

12/12/2016

Θα έπρεπε να έχει ανασταλεί προ πολλού η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας

Θα έπρεπε να έχει ανασταλεί προ πολλού η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας”, τόνισε η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος για τις Σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Τα καταγγελτικά ψηφίσματα χωρίς αποτέλεσμα αν η ΕΕ συνεχίζει την ίδια πολιτική σχέσεων με Τουρκία

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την κατάσταση των δημοσιογράφων στην Τουρκία.

ΕΕ και Ιράν να στηρίξουν το διάλογο και τη συνεργασία.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη στρατηγική της ΕΕ προς το Ιράν μετά την υπογραφή της πυρηνικής συμφωνίας,  η Σοφία Σακοράφα ως σκιώδης εισηγήτρια της GUE/NGL  τόνισε τη σημασία της λήξης της απομόνωσης του Ιράν από τη Δύση ενώ ανέδειξε τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει αυτή η νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ-Ιράν ώστε να προωθηθούν τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και στην ευημερία των λαών.

Αναλυτικά η ομιλία:

'' Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ντόιτσε Μπάνκ δίνουν όλες τις απαντήσεις''

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. κατά τη συζήτηση για τη «μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τον αντίκτυπό τους, καθώς και τις προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος»

Παρέμβαση της Σ. Σακοράφα στην Ολομέλεια του ΕΚ για το νερό

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, κατ’επιταγή των ευρωπαίων πολιτών, εκδώσαμε το ψήφισμα για το δικαίωμα στο νερό.

Απαιτούσαμε από την Επιτροπή: «να μην προωθεί με κανέναν τρόπο την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων ύδρευσης στο πλαίσιο προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής ή οποιασδήποτε άλλης ενωσιακής διαδικασίας και να τις εξαιρέσει μόνιμα από τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς και από οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία, και να τις παρέχει σε προσιτές τιμές».

03/10/2016

Αυτοί που θα υπερασπίζονται ασφαλείς και ομαλές προσφυγικές ροές είναι οι ίδιοι που χτίζουν τείχη

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση σχετικά με τη Διάσκεψη υψηλού επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση των μαζικών μετακινήσεων προσφύγων και μεταναστών .

Επιβολή των κυρώσεων που ήδη προβλέπονται λόγω της πολιτικής που ακολουθεί το Ισραήλ.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για τις Νέες πρωτοβουλίες σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Οργανισμοί σαν τον σημερινό δεν είναι ούτε χρήσιμοι, ούτε αποτελεσματικοί στην υπηρεσία των πολιτών

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.

'Η πολιτική “θωπείας” προς την Τουρκική πολιτική ελίτ επέτρεψαν ένα αντιδημοκρατικό πλέγμα διώξεων

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. κατά τη συζήτηση του θέματος: "Απόφαση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας να άρει τη βουλευτική ασυλία 138 βουλευτών".

Σε ποιο έδαφος θα δημιουργηθεί το Παλαιστινιακό Κράτος; Σε λίγο δεν θα έχει απομείνει τίποτα

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του θέματος: Εκτοπίσεις πληθυσμών και κατεδαφίσεις κτιρίων στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων και έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Η παρέμβαση της Σ. Σακοράφα στην Ολομέλεια του ΕΚ για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Η παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για την πορεία της αξιολόγησης :

"Kυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Και οι χθεσινές πολιτικές εξελίξεις φανερώνουν ότι στην Ευρώπη σήμερα υπάρχει μια κυρίαρχη δύναμη που αδιαφορεί για τη δημοκρατία, για τα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ζωές. Επιβάλλει κόφτες, μνημόνια και οδύνη.

10/05/2016

'Ποια ενταξιακή διαδικασία για μια χώρα που καταπατά Διεθνές Δίκαιο και συμφωνίες που υπογράφει;'

“ Έγκριση έκθεσης προόδου για την Τουρκία”

Η Έκθεση προόδου για την Τουρκία αποτυπώνει με αποκαλυπτικό ρεαλισμό τη σημερινή πραγματικότητα της χώρας σε μείζονες τομείς, όπως η λειτουργία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και του τύπου, η παραβίαση του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων υδάτων της Ελλάδας, η καταπολέμηση της διαφθοράς, το τουρκικό casus belli ως παράγοντας αστάθειας στο Αιγαίο.

Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα δεν ψήφισε την Έκθεση, υιοθετώντας την επιλογή της λευκής ψήφου.

13/04/2016

Πολιτική συμφωνία συνεργασίας ΕΕ-Κούβας

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της πολιτικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Κούβας.

12/04/2016

Το Ευρωκοινοβούλιο αναγνωρίζει την αποτυχία του Δουβλίνου

Ζοφερή χαρακτήρισε την εικόνα της Ευρώπης η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον Ε.Κ. για μια ολιστική προσέγγιση στο Προσφυγικό.

Προσβολή ο χαρακτηρισμός του FYROM ως αξιόπιστου εταίρου.

Σφοδρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στη συζήτηση προόδου για τη FYROM, που διεξάγεται αυτήν την ώρα στην ολομέλεια του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου. Με αιχμή το προσφυγικό ζήτημα, η ευρωβουλευτής καλεί τους συναδέρφους της ευρωβουλευτές να κάνουν μια αυτοψία στην Ειδομένη, προκειμένου να δουν πώς συμπεριφέρεται ο εταίρος που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν αξιόπιστο: "Είναι προσβολή να χαρακτηρίζετε το FYROM ως αξιόπιστο εταίρο, όταν καθημερινά παραβιάζει τις Διεθνείς Συνθήκες με κλειστά σύνορα, ποσοστώσεις στους πρόσφυγες και περιστατικά βίας εναντίον τους."

09/03/2016

Αντι-προσφυγική και αδιέξοδη η γραμμή ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης

Δριμύτατη η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, για το προσφυγικό ζήτημα στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με σκωπτικές αναφορές τόσο στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο βέβαια και στην τυφλή υπακοή της ελληνικής κυβέρνησης σε μια αντι-ανθρώπινη, αντι-προσφυγική όσο και αδιέξοδη γραμμή.

'Οι Διεθνείς Συνθήκες έχουν μετατραπεί σε κουρελόχαρτα.'

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. 

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το
καθεστώς διέλευσης προσώπων από τα σύνορα (κώδικας συνόρων του Σένγκεν).

Για πρώτη φορά ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής!

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση με θέμα:

Ρήτρα αμοιβαίας άμυνας. Δήλωση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής/Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας

20/01/2016

Η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Τουρκία

H ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια κατά τη συζήτηση ''Η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Δήλωση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής/Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας''

Η αλληλεγγύη που ευαγγελίζεστε αποδεικνύεται φάρσα

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του αποτελέσματος της συνοδου ΕΕ-Τουρκίας (Council and Commission Statement  on the outcome of the EU-Turkey summit)

Η ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό καταρρέει!

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ληστρική η σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη FRAPORT AG − SLENTEL Ltd

Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, στη σημερινή παρέμβαση της κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη μελλοντική δέσμη για τις αεροπορικές μεταφορές, χαρακτήρισε ληστρική τη σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στην FRAPORT AG − SLENTEL Ltd.

11/11/2015

Εκβιαστική η αύξηση ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά. Η Κομισιόν σαμποτάρει συνειδητά τον ελληνικό τουρισμό

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα με παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε εκβιαστική την επιβολή αύξησης του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, κατηγόρησε την Κομισιόν ότι σαμποτάρει εν γνώσει της τον πλέον παραγωγικό και αναπτυξιακό τομέα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και την κάλεσε να απαντήσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

29/10/2015

Να σταματήσει η Ε.Ε να χρηματοδοτεί την ισραηλινή πολεμική βιομηχανία από τα κοινοτικά προγράμματα

Σακοράφα σε Μογκερίνη: Αν δεν αλλάξετε πολιτική το "Κράτος Τρομοκράτης" του Ισραήλ θα συνεχίσει την δολοφονική πολιτική του και θα σας περιφρονεί.

Η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην Oλομέλεια του Στρασβούργου για το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ευρωκοινοβουλίου για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της συνεδρίασης ηγετών.

Συνειδητή η συγκάλυψη του σκανδάλου Volkswagen

H παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις
Μετρήσεις των εκπομπών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας

06/10/2015

Η προσφυγική κρίση μας δοκιμάζει όλους. Αν αποτύχουμε δεν θα υπάρχει Ευρώπη

Παρέμβαση από την ανεξάρτητη ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Στρασβούργου για την τραγική κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και για την ανάγκη αντιμετώπισης του προσφυγικού από την Ευρώπη.

''Κανένας άλλος πρόσφυγας πνιγμένος ή νεκρός''

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια για την προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

''«Χάσιμο χρόνου» τα ψηφίσματα μας όσο συναινούμε στην ατιμωρησία του Ισραήλ''

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια στο Στρασβούργο στην συζήτηση για τον ρόλο της ΕΕ στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

''Oι οικογενειακές επιχειρήσεις πρέπει άμεσα να τύχουν χρηματοδοτικής και θεσμικής υποστήριξης '

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σχεδίου της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η Σοφία Σακοράφα, μέλος της Επιτροπής και σκιώδης εισηγήτρια για την έκθεση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υποστήριξε αυτήν την πρωτοβουλία και εργάστηκε με πνεύμα συνεργασίας, τόσο στο πλαίσιο των εργασιών της ITRE, όσο και της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατέθεσε σειρά τροπολογιών για τη βελτίωση των προβληματικών παραγράφων, όσων δηλαδή περιελάμβαναν σημεία, στοιχεία και προτάσεις με νεοφιλελεύθερο πρόσημο, που μόνο επιπλέον ζημία θα επιφέρουν στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Πολλές από αυτές έγιναν αποδεκτές και ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο της έκθεσης.  

Όχι στην αύξηση των στρατιωτικών κονδυλίων του ΝΑΤΟ από τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ενέργεια είναι ανθρώπινο αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την πολιτική ενέργειας της ΕΕ.

09/06/2015

Η ΕΕ αδιαφορεί για τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχει η εξωτερική πολιτική της

Η ομιλία της ευρωβουλευτού  του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «Η κατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας».

Να αγωνιστούμε ώστε οι σχέσεις μας να θεμελιώνονται στη βάση της ισότητας

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα για τη συνάντηση κορυφής ΕΕ-CELAC στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

21/05/2015

Η πολιτική της ΕΕ στην ΠΓΔΜ βαθαίνει την κρίση

   Σημείο αιχμής της παρέμβασης της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, υπήρξε η κατάσταση στο Κουμάνοβο, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια για την κατασταση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ανυποχώρητοι στις προϋποθέσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Σκληρή στάση στους όρους και τις προποθέσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε από τηΣοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της έκθεσης προόδου για την Τουρκία.

Καταδικαζουμε τη βαρβαρότητα του ISIS αλλά και αυτήν που παραγει ο νεοφιλελεύθερος φονταμενταλισμός

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για την "καταστροφή πολιτισμικών αγαθών από τον ISIS

29/04/2015

Το σημερινό ψήφισμα για την πΓΔΜ προσβάλλει τη λογική μας

Για πολιτικές εκπτώσεων στις βασικές αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για πολιτικές υπεράσπισης κατά περίπτωση συμφερόντων, κατηγορεί η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Το σχετικό βίντεο εδώ

Όλοι βλέπουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εξαθλιώνει τους λαούς

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα σε παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο, αργά τη Δευτέρα δήλωσε:

"Όλοι βλέπουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εξαθλιώνει τους λαούς"

Εδώ το βίντεο

Τι πολιτική παράγουμε εδώ μέσα;

Η παρέμβαση ενός λεπτού της Σοφίας Σακοράφα κατά τη σνεδρίαση της Ολομέλειας την Τετάρτη 14 ιανουαρίου για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις ελληνικές εκλογές.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Η πολιτική απειλών, εκβιασμών και συνεργασίας με ακροδεξιά στοιχεία που επέβαλαν συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και αμερικανικά συμφέροντα, είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της Ουκρανίας σε κοινωνική και ανθρωπιστική βόμβα.
 

Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται ούτε υποδείξεις ούτε απειλές.

Ομιλία 1΄ στην Ολομέλεια για θέματα επικαιρότητας

Το σχετικό βίντεο εδώ

16/12/2014

... ένα λίτρο πετρέλαιο πόσες ζωές?...

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση για το "Ιράκ: απαγωγές και κακοποίηση γυναικών"

Το σχετικό βίντεο εδώ

27/11/2014

Άτολμη και υπονομευτική η πολιτική της Ε.Ε. στο Παλαιστινιακό

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ε.Κ. στο Στρασβούργο κατά τη συζήτηση για την "Αναγνώριση της κρατικής υπόστασης της Παλαιστίνης" 

Το σχετικό βίντεο εδώ

Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας καταδικάζονται απερίφραστα

'' Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας καταδικάζονται απερίφραστα καθώς αποτελούν επίθεση κατά της Ε.Ε. και των πολιτών της, απειλούν την ενεργειακή ασφάλεια της Ένωσης, δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για ουσιαστική λύση στο Κυπριακό και επιβάλλουν την επανεξέταση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.''

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με τις ''Τουρκικές ενέργειες που προξενούν εντάσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου''

Το σχετικό βίντεο εδώ

Μην αγανακτείτε για τον ISIS. Οι δικές σας πολιτικές τον γέννησαν

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τους ''Ευρωπαίους μαχητές του Ισλάμικού κράτους''

Το σχετικό βίντεο εδώ

Ευρωπαϊκό ταμείο για την παγκοσμιοποίηση

Η γραπτή αιτιολόγηση ψήφου που κατέθεσε η Σοφία Σακοράφα στην ψηφοφορία για το "ευρωπαϊκό ταμείο για την παγκοσμιοποίηση", σήμερα 21/10/14  ψήφισε αρνητικά.

Η απάντηση στην κατοχή είναι ο αγώνας όλων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία

Με γραπτή δήλωση της, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, αιτιολόγησε την αρνητική της ψήφο στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη "Κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης".

Ομιλία της Σ. Σακοράφα για την Παλαιστίνη

«Διαλέξτε ένα μόνο από τα πολλά εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ και τιμωρήστε το»

”Κύριοι συνάδελφοι, ας μην γελιόμαστε. Μήτρα όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι η Ισραηλινή ΚΑΤΟΧΗ και η πλήρης ατιμωρησία του Ισραήλ για τα εγκλήματα που κάνει κατ’εξακολούθηση μισόν αιώνα τώρα».

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών στην Ε.Ε. και η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου.