Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ομιλίες στο κοινοβούλιο

Είμαι βέβαιη ότι η κα Λεπέν μπορεί να ευγνωμονεί για την αμέριστη βοήθεια που της προσφέρουν αυτές οι πολιτικές, στην προεκλογική της εκστρατεία.

Η τοποθέτησή της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες κατά τη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση.

27/04/2017

Σχετικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση της Έκθεσης του 2016 σχετικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτείας, θα οδηγήσει στη σωτηρία του

“Είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτείας, θα οδηγήσει στη σωτηρία του” είπε η Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απευθυνόμενη στον επίτροπο κ.Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

04/04/2017

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής συνιστά πλέον ευθεία επίθεση σε κάθε έναν Έλληνα και Eυρωπαίο πολίτη

“Η συνέχιση αυτής της πολιτικής συνιστά πλέον ευθεία επίθεση σε κάθε έναν Έλληνα και Eυρωπαίο πολίτη” τόνισε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ε.Κ. κατά τη συζήτηση “Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής”.

14/02/2017

Αδιευκρίνιστες οι δυνατότητες εφαρμογής του μηχανισμού αντιστάθμισης για τον έλεγχο εκπομπών άνθρακα.

Κατά τη συζήτηση της Έκθεσης σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για «Οικονομικά αποδοτικές μειώσεις των εκπομπών και επενδύσεις χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών» η Σοφία Σακοράφα επεσήμανε τα προβλήματα που μπορούν να ανακύψουν από την προτεινόμενη αυστηροποίηση των κανονισμών σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα που αφορούν τους κλάδους της τσιμεντοβιομηχανίας, της ναυτιλίας και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και κατέθεσε σχετικές τροπολογίες.
 

13/02/2017

Το πρόγραμμα PRIMA σε πρώτη προτεραιότητα στον τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του προγράμματος της Μαλτέζικης Προεδρίας, σχετικά με  την ευρω-μεσογειακή εταιρική σχέση PRIMA.  

Η Ευρωβουλευτής, ως εισηγήτρια του προγάμματος, τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια επιστημονικής διπλωματίας της ΕΕ μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του αναγκαστικού εκπατρισμού των κατοίκων της Μεσογείου συνεισφέροντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της ασφάλειας και της βιωσιμότητας των γεωργοδιατροφικών συστημάτων και της διαχείρισης του δημόσιου αγαθού του νερού, στη λεκάνη της Μεσογείου. 

18/01/2017

‘Συνεχίζετε να συντηρείτε τις αιτίες που γεννούν τον ναζισμό και τον ακραίο εθνικισμό’

Το κείμενο της παρέμβασης της Ερωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ε.Κ. σχετικά με τις Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

14/12/2016

«Παράπλευρες απώλειες» τα Θεμελιώδη Δικαιώματα στην Ευρώπη.

Καυστική ήταν η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ε.Κ. της έκθεσης για την προστασία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

12/12/2016

Θα έπρεπε να έχει ανασταλεί προ πολλού η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας

Θα έπρεπε να έχει ανασταλεί προ πολλού η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας”, τόνισε η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος για τις Σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Τα καταγγελτικά ψηφίσματα χωρίς αποτέλεσμα αν η ΕΕ συνεχίζει την ίδια πολιτική σχέσεων με Τουρκία

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την κατάσταση των δημοσιογράφων στην Τουρκία.

ΕΕ και Ιράν να στηρίξουν το διάλογο και τη συνεργασία.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη στρατηγική της ΕΕ προς το Ιράν μετά την υπογραφή της πυρηνικής συμφωνίας,  η Σοφία Σακοράφα ως σκιώδης εισηγήτρια της GUE/NGL  τόνισε τη σημασία της λήξης της απομόνωσης του Ιράν από τη Δύση ενώ ανέδειξε τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει αυτή η νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ-Ιράν ώστε να προωθηθούν τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και στην ευημερία των λαών.

Αναλυτικά η ομιλία:

'' Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ντόιτσε Μπάνκ δίνουν όλες τις απαντήσεις''

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. κατά τη συζήτηση για τη «μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τον αντίκτυπό τους, καθώς και τις προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος»

Παρέμβαση της Σ. Σακοράφα στην Ολομέλεια του ΕΚ για το νερό

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, κατ’επιταγή των ευρωπαίων πολιτών, εκδώσαμε το ψήφισμα για το δικαίωμα στο νερό.

Απαιτούσαμε από την Επιτροπή: «να μην προωθεί με κανέναν τρόπο την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων ύδρευσης στο πλαίσιο προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής ή οποιασδήποτε άλλης ενωσιακής διαδικασίας και να τις εξαιρέσει μόνιμα από τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς και από οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία, και να τις παρέχει σε προσιτές τιμές».

03/10/2016

Αυτοί που θα υπερασπίζονται ασφαλείς και ομαλές προσφυγικές ροές είναι οι ίδιοι που χτίζουν τείχη

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση σχετικά με τη Διάσκεψη υψηλού επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση των μαζικών μετακινήσεων προσφύγων και μεταναστών .

Επιβολή των κυρώσεων που ήδη προβλέπονται λόγω της πολιτικής που ακολουθεί το Ισραήλ.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για τις Νέες πρωτοβουλίες σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Οργανισμοί σαν τον σημερινό δεν είναι ούτε χρήσιμοι, ούτε αποτελεσματικοί στην υπηρεσία των πολιτών

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.

'Η πολιτική “θωπείας” προς την Τουρκική πολιτική ελίτ επέτρεψαν ένα αντιδημοκρατικό πλέγμα διώξεων

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. κατά τη συζήτηση του θέματος: "Απόφαση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας να άρει τη βουλευτική ασυλία 138 βουλευτών".

Σε ποιο έδαφος θα δημιουργηθεί το Παλαιστινιακό Κράτος; Σε λίγο δεν θα έχει απομείνει τίποτα

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του θέματος: Εκτοπίσεις πληθυσμών και κατεδαφίσεις κτιρίων στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων και έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Η παρέμβαση της Σ. Σακοράφα στην Ολομέλεια του ΕΚ για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Η παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για την πορεία της αξιολόγησης :

"Kυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Και οι χθεσινές πολιτικές εξελίξεις φανερώνουν ότι στην Ευρώπη σήμερα υπάρχει μια κυρίαρχη δύναμη που αδιαφορεί για τη δημοκρατία, για τα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ζωές. Επιβάλλει κόφτες, μνημόνια και οδύνη.

10/05/2016

'Ποια ενταξιακή διαδικασία για μια χώρα που καταπατά Διεθνές Δίκαιο και συμφωνίες που υπογράφει;'

“ Έγκριση έκθεσης προόδου για την Τουρκία”

Η Έκθεση προόδου για την Τουρκία αποτυπώνει με αποκαλυπτικό ρεαλισμό τη σημερινή πραγματικότητα της χώρας σε μείζονες τομείς, όπως η λειτουργία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και του τύπου, η παραβίαση του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων υδάτων της Ελλάδας, η καταπολέμηση της διαφθοράς, το τουρκικό casus belli ως παράγοντας αστάθειας στο Αιγαίο.

Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα δεν ψήφισε την Έκθεση, υιοθετώντας την επιλογή της λευκής ψήφου.

13/04/2016

Πολιτική συμφωνία συνεργασίας ΕΕ-Κούβας

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της πολιτικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Κούβας.

12/04/2016

Το Ευρωκοινοβούλιο αναγνωρίζει την αποτυχία του Δουβλίνου

Ζοφερή χαρακτήρισε την εικόνα της Ευρώπης η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον Ε.Κ. για μια ολιστική προσέγγιση στο Προσφυγικό.

Προσβολή ο χαρακτηρισμός του FYROM ως αξιόπιστου εταίρου.

Σφοδρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στη συζήτηση προόδου για τη FYROM, που διεξάγεται αυτήν την ώρα στην ολομέλεια του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου. Με αιχμή το προσφυγικό ζήτημα, η ευρωβουλευτής καλεί τους συναδέρφους της ευρωβουλευτές να κάνουν μια αυτοψία στην Ειδομένη, προκειμένου να δουν πώς συμπεριφέρεται ο εταίρος που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν αξιόπιστο: "Είναι προσβολή να χαρακτηρίζετε το FYROM ως αξιόπιστο εταίρο, όταν καθημερινά παραβιάζει τις Διεθνείς Συνθήκες με κλειστά σύνορα, ποσοστώσεις στους πρόσφυγες και περιστατικά βίας εναντίον τους."

09/03/2016

Αντι-προσφυγική και αδιέξοδη η γραμμή ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης

Δριμύτατη η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, για το προσφυγικό ζήτημα στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με σκωπτικές αναφορές τόσο στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο βέβαια και στην τυφλή υπακοή της ελληνικής κυβέρνησης σε μια αντι-ανθρώπινη, αντι-προσφυγική όσο και αδιέξοδη γραμμή.

'Οι Διεθνείς Συνθήκες έχουν μετατραπεί σε κουρελόχαρτα.'

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. 

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το
καθεστώς διέλευσης προσώπων από τα σύνορα (κώδικας συνόρων του Σένγκεν).

Για πρώτη φορά ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής!

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση με θέμα:

Ρήτρα αμοιβαίας άμυνας. Δήλωση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής/Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας

20/01/2016

Η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Τουρκία

H ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια κατά τη συζήτηση ''Η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Δήλωση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής/Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας''

Η αλληλεγγύη που ευαγγελίζεστε αποδεικνύεται φάρσα

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του αποτελέσματος της συνοδου ΕΕ-Τουρκίας (Council and Commission Statement  on the outcome of the EU-Turkey summit)

Η ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό καταρρέει!

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ληστρική η σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη FRAPORT AG − SLENTEL Ltd

Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, στη σημερινή παρέμβαση της κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη μελλοντική δέσμη για τις αεροπορικές μεταφορές, χαρακτήρισε ληστρική τη σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στην FRAPORT AG − SLENTEL Ltd.

11/11/2015

Εκβιαστική η αύξηση ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά. Η Κομισιόν σαμποτάρει συνειδητά τον ελληνικό τουρισμό

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα με παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε εκβιαστική την επιβολή αύξησης του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, κατηγόρησε την Κομισιόν ότι σαμποτάρει εν γνώσει της τον πλέον παραγωγικό και αναπτυξιακό τομέα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και την κάλεσε να απαντήσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

29/10/2015

Να σταματήσει η Ε.Ε να χρηματοδοτεί την ισραηλινή πολεμική βιομηχανία από τα κοινοτικά προγράμματα

Σακοράφα σε Μογκερίνη: Αν δεν αλλάξετε πολιτική το "Κράτος Τρομοκράτης" του Ισραήλ θα συνεχίσει την δολοφονική πολιτική του και θα σας περιφρονεί.

Η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην Oλομέλεια του Στρασβούργου για το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ευρωκοινοβουλίου για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της συνεδρίασης ηγετών.

Συνειδητή η συγκάλυψη του σκανδάλου Volkswagen

H παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις
Μετρήσεις των εκπομπών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας

06/10/2015

Η προσφυγική κρίση μας δοκιμάζει όλους. Αν αποτύχουμε δεν θα υπάρχει Ευρώπη

Παρέμβαση από την ανεξάρτητη ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Στρασβούργου για την τραγική κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και για την ανάγκη αντιμετώπισης του προσφυγικού από την Ευρώπη.

''Κανένας άλλος πρόσφυγας πνιγμένος ή νεκρός''

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια για την προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

''«Χάσιμο χρόνου» τα ψηφίσματα μας όσο συναινούμε στην ατιμωρησία του Ισραήλ''

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια στο Στρασβούργο στην συζήτηση για τον ρόλο της ΕΕ στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

''Oι οικογενειακές επιχειρήσεις πρέπει άμεσα να τύχουν χρηματοδοτικής και θεσμικής υποστήριξης '

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σχεδίου της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η Σοφία Σακοράφα, μέλος της Επιτροπής και σκιώδης εισηγήτρια για την έκθεση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υποστήριξε αυτήν την πρωτοβουλία και εργάστηκε με πνεύμα συνεργασίας, τόσο στο πλαίσιο των εργασιών της ITRE, όσο και της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατέθεσε σειρά τροπολογιών για τη βελτίωση των προβληματικών παραγράφων, όσων δηλαδή περιελάμβαναν σημεία, στοιχεία και προτάσεις με νεοφιλελεύθερο πρόσημο, που μόνο επιπλέον ζημία θα επιφέρουν στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Πολλές από αυτές έγιναν αποδεκτές και ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο της έκθεσης.  

Όχι στην αύξηση των στρατιωτικών κονδυλίων του ΝΑΤΟ από τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στη ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ενέργεια είναι ανθρώπινο αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την πολιτική ενέργειας της ΕΕ.

09/06/2015

Η ΕΕ αδιαφορεί για τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχει η εξωτερική πολιτική της

Η ομιλία της ευρωβουλευτού  του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «Η κατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας».

Να αγωνιστούμε ώστε οι σχέσεις μας να θεμελιώνονται στη βάση της ισότητας

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα για τη συνάντηση κορυφής ΕΕ-CELAC στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

21/05/2015

Η πολιτική της ΕΕ στην ΠΓΔΜ βαθαίνει την κρίση

   Σημείο αιχμής της παρέμβασης της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, υπήρξε η κατάσταση στο Κουμάνοβο, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια για την κατασταση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ανυποχώρητοι στις προϋποθέσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Σκληρή στάση στους όρους και τις προποθέσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε από τηΣοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της έκθεσης προόδου για την Τουρκία.

Καταδικαζουμε τη βαρβαρότητα του ISIS αλλά και αυτήν που παραγει ο νεοφιλελεύθερος φονταμενταλισμός

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για την "καταστροφή πολιτισμικών αγαθών από τον ISIS

29/04/2015

Το σημερινό ψήφισμα για την πΓΔΜ προσβάλλει τη λογική μας

Για πολιτικές εκπτώσεων στις βασικές αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για πολιτικές υπεράσπισης κατά περίπτωση συμφερόντων, κατηγορεί η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Το σχετικό βίντεο εδώ

Όλοι βλέπουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εξαθλιώνει τους λαούς

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα σε παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο, αργά τη Δευτέρα δήλωσε:

"Όλοι βλέπουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εξαθλιώνει τους λαούς"

Εδώ το βίντεο

Τι πολιτική παράγουμε εδώ μέσα;

Η παρέμβαση ενός λεπτού της Σοφίας Σακοράφα κατά τη σνεδρίαση της Ολομέλειας την Τετάρτη 14 ιανουαρίου για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις ελληνικές εκλογές.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Η πολιτική απειλών, εκβιασμών και συνεργασίας με ακροδεξιά στοιχεία που επέβαλαν συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και αμερικανικά συμφέροντα, είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της Ουκρανίας σε κοινωνική και ανθρωπιστική βόμβα.
 

Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται ούτε υποδείξεις ούτε απειλές.

Ομιλία 1΄ στην Ολομέλεια για θέματα επικαιρότητας

Το σχετικό βίντεο εδώ

16/12/2014

... ένα λίτρο πετρέλαιο πόσες ζωές?...

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση για το "Ιράκ: απαγωγές και κακοποίηση γυναικών"

Το σχετικό βίντεο εδώ

27/11/2014

Άτολμη και υπονομευτική η πολιτική της Ε.Ε. στο Παλαιστινιακό

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ε.Κ. στο Στρασβούργο κατά τη συζήτηση για την "Αναγνώριση της κρατικής υπόστασης της Παλαιστίνης" 

Το σχετικό βίντεο εδώ

Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας καταδικάζονται απερίφραστα

'' Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας καταδικάζονται απερίφραστα καθώς αποτελούν επίθεση κατά της Ε.Ε. και των πολιτών της, απειλούν την ενεργειακή ασφάλεια της Ένωσης, δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για ουσιαστική λύση στο Κυπριακό και επιβάλλουν την επανεξέταση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.''

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με τις ''Τουρκικές ενέργειες που προξενούν εντάσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου''

Το σχετικό βίντεο εδώ

Μην αγανακτείτε για τον ISIS. Οι δικές σας πολιτικές τον γέννησαν

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τους ''Ευρωπαίους μαχητές του Ισλάμικού κράτους''

Το σχετικό βίντεο εδώ

Ευρωπαϊκό ταμείο για την παγκοσμιοποίηση

Η γραπτή αιτιολόγηση ψήφου που κατέθεσε η Σοφία Σακοράφα στην ψηφοφορία για το "ευρωπαϊκό ταμείο για την παγκοσμιοποίηση", σήμερα 21/10/14  ψήφισε αρνητικά.

Η απάντηση στην κατοχή είναι ο αγώνας όλων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία

Με γραπτή δήλωση της, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, αιτιολόγησε την αρνητική της ψήφο στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη "Κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης".

Ομιλία της Σ. Σακοράφα για την Παλαιστίνη

«Διαλέξτε ένα μόνο από τα πολλά εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ και τιμωρήστε το»

”Κύριοι συνάδελφοι, ας μην γελιόμαστε. Μήτρα όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι η Ισραηλινή ΚΑΤΟΧΗ και η πλήρης ατιμωρησία του Ισραήλ για τα εγκλήματα που κάνει κατ’εξακολούθηση μισόν αιώνα τώρα».

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτ
Είμαι βέβαιη ότι η κα Λεπέν μπορεί να ευγνωμονεί για την αμέριστη βοήθεια που της προσφέρουν αυτές οι πολιτικές, στην προεκλογική της εκστρατεία.