Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Επιτροπές

Συζήτηση για την έκθεση της Επιτροπής του '18 για την πΓΔΜ

Tεχνητό κατασκεύασμα, κατά παραγγελία εξωγενών παραγόντων, χαρακτήρισε την συμφωνία η Σοφία Σακοράφα...

Διαιωνίζονται οι αυθαιρεσίες της Αλβανίας κατά της ελληνικής μειονότητας.

«Αντί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, το νομοσχέδιο που υπερψήφισε η αλβανική Βουλή για την προστασία των μειονοτήτων διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα. Είναι ένα βήμα μπροστά για υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες και ένα βήμα πίσω για την κυριότερη και υπαρκτή μειονότητα της Αλβανίας, την ελληνική.» Επισήμανε η Σοφία Σακοράφα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης της Επιτροπής για την Αλβανία το 2018.

Μετανάστευση και πρόσγυγες.

« Με ποιό ηθικό κύρος υπερασπίζεται η Ε.Ε. στα Ηνωμένα Έθνη Συνθήκες και αξίες που περιφρονούνται από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταπατούνται από τα μέλη του ίδιου του θεσμού που εκπροσωπείτε;» ρώτησε η Σοφία Σακοράφα στην ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα παγκόσμια σύμφωνα μετανάστευσης.

Ομιλία στην επιτροπή ITRE για το αποθεματικό επίδοσης.

Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η εισηγήτρια  Σοφία Σακοράφα στην επιτροπή ITRE για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά στη χρήση των πόρων Συνοχής για διαρθρωτικές μεταρυθμίσεις νεοφιλελεύθερης έμπνευσης .

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα των ΧΥΤΑ Φυλής και Γραμματικού.

Η Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της άσκησε έντονη κριτική στον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτα όσα ανέφερε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και ρωτώντας τον αν θα πήγαινε να μείνει ο ίδιος στη Φυλή, γνωρίζοντας τις τιμές των αέριων, εδαφικών ρύπων και των ρύπων του υδροφόρου ορίζοντα που μετρήθηκαν αναλυτικά και διαπιστώθηκαν μεγάλες και εγκληματικές υπερβάσεις σε σχέση με τα θεσμοθετημένα όρια.

Πώς μπορούμε να συζητάμε με μια χώρα υπό ένταξη όταν έχει εισβάλει παράνομα στο Αφρίν και όταν αμφισβητεί διεθνείς συμφωνίες;

Η παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα κατά την ανταλλαγή απόψεων με τον Πρέσβυ της Ε.Ε. στον ΟΗΕ κ. João Vale de Almeida στη σνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων (AFET).

Σοφία Σακοράφα: Να σταματήσουν οι εργασίες και να επανεξεταστεί η αδειοδότηση της μονάδας καύσης βιορευστών Μεσολογγίου

Διήμερη επίσκεψη στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, προσκεκλημένη της κίνησης πολιτών «Λιμνοθάλλαζα» και των φορέων της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων καύσης 6.500 τόνων βιορευστών ετησίως.

Σοφία Σακοράφα προς ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ: “Είναι η στιγμή να αποδείξετε ότι υπάρχει η έμπρακτη πολιτική βούληση για λύση στο ονοματολογικό”

Να αποδείξει ότι υπάρχει έμπρακτη πολιτική βούληση για λύση στο ονοματολογικό, ζήτησε σήμερα από τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Δημητρόφ, κατά την ακρόαση του από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα. 

Καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων για την Αγία Σοφία ζητά να συμπεριληφθεί στην Έκθεση για την Τουρκία με τροπολογία της η Σοφία Σακοράφα

Νέα τροπολογία κατέθεσε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα με την οποία ζητά να συμπεριληφθεί στην «Έκθεση προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας» η καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων ως προς την αλλοίωση του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας.

05/07/2017

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην ευρωμεσογειακή συνδιάσκεψη της Μάλτας.

Στη Μάλτα, παραβρέθηκε σήμερα η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, μετά από πρόσκληση της Μαλτέζικης προεδρίας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της συνδιάσκεψης για την ενδυνάμωση της Ευρωμεσογειακής συνεργασίας μέσω της Έρευνας και της Καινοτομίας. Η Σοφία Σακοράφα μίλησε για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών του φαινομένου της μαζικής μετανάστευσης με την ιδιότητα της εισηγήτριας της ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας PRIMA (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area) .

Στην τελική φάση η ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMA για την έρευνα και την καινοτομία στους τομείς των τροφίμων και του νερού

Ενημέρωση της επιτροπής ITRE από την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα, εισηγήτρια της νομοθετικής απόφασης που αφορά στην ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία PRIMA ( Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area), για τις εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εφαρμογή του προγράμματος.

Τα Κράτη μέλη να σεβαστούν την πολιτιστική κληρονομιά του κάθε λαού και να επιστρέψουν κειμήλια και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας για την εξέταση του σχεδίου έκθεσης για τη χάραξη ενωσιακής στρατηγικής για τις διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις.

22/03/2017

Ενημέρωση από τη Σοφία Σακοράφα σχετικά με την τελωνειακή ένωση Ε.Ε και Τουρκίας

Αρνητικά ψήφισα στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με τη δημιουργία ενός νέου εμπορικού πλαισίου μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης.

Ενημέρωση από τη Σοφία Σακοράφα σχετικά με την ετήσια έκθεση προόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πΓΔΜ

Στην ψηφοφορία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τελευταία ετήσια έκθεση προόδου της πΓΔΜ ψήφισα αρνητικά. Ο Σλοβένος εισηγητής Ivo Vajgl συμπεριέλαβε μεγάλο αριθμό από τις τροπολογίες που είχα καταθέσει, κυρίως σχετικά με την κατάσταση της ελευθερίας έκφρασης, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνη και του τύπου, τη λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Το ΕΤΣΕ εργαλείο λιτότητας και νομιμοποίησης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

H Σοφία Σακοράφα στη συνεδρίαση της Επιτροπής βιομηχανίας, ενέργειας και τεχνολογίας (ITRE) στην εισήγησή της για το Ευρωπιακό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων: Δεν αποτελεί παρά μία ακόμη προσπάθεια χρηματοδότησης και νομιμοποίησης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της λιτότητας και των επαίσχυντων μνημονίων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έγκριση του ποσού των 400 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, μετά την παράνομη και βίαιη ιδιωτικοποίησή τους. 

Καμία αναβάθμιση δε μπορεί να εφαρμοστεί αν η Τουρκία δε συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση σχετικά με την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε. και Τουρκίας.

Διχαστική πολιτική κουλτούρα και έλλειμμα συνεννόησης στην πΓΔΜ

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση της έκθεσης για την πΓΔΜ.

Η Αλβανία να εργαστεί για τον σεβασμό όλων των μειονοτήτων και για τις σχέσεις καλής γειτονίας

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση της έκθεσης για την Aλβανία.

ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Φανερή η ικανοποίηση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα από το γεγονός ότι η Επιτροπή Αναφορών άφησε ανοικτή την αναφορά σχετικά με την επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Ικανοποιήθηκε σήμερα από την Επιτροπή Αναφορών του ευρωκοινοβουλίου το αίτημα της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα να παραμείνει ανοικτή η αναφορά του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σχετικά με το νομοθέτημα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, το οποίο παράγει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα τόσο για την ποιότητα και το επίπεδο της δημόσιας υγείας, όσο και για τον κλάδο των φαρμακοποιών.

24/01/2017

Παρέμβαση Σ. Σακοράφα και Ν. Ανδρουλάκη στον νέο Κανονισμό για τον Ευρ. Οργανισμό Ασύλου

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ψήφισε γνωμοδότησή προς την Επιτροπή Ελευθεριών σχετικά με τον νέο τροποποιημένο Κανονισμό για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου. Σκιώδης εισηγήτρια εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς υπήρξε η Σοφία Σακοράφα, ενώ αντιστοίχως εκ μέρους της Σοσιαλιστικής ομάδας ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Οι τεράστιες προσφυγικές ροές κατέδειξαν την πλήρη αναποτελεσματικότητα του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου. Κοινή πεποίθηση των δύο εισηγητών ήταν ότι βασική προϋπόθεση για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό Κανονισμό Ασύλου είναι να καταστεί ουσιωδώς δίκαιο.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δυο εισηγητές κατέθεσαν περισσότερες από ογδόντα τροπολογίες που αφορούν άμεσα στην Ελλάδα και οι οποίες έγιναν σε μεγάλο μέρος τους αποδεκτές.

Ανοιχτό προς διερεύνηση το θέμα του Ελληνικού για το Ευρωκοινοβούλιο

Ανοιχτό προς περαιτέρω διερεύνηση αναγνώρισε πως πρέπει να μείνει το θέμα του Ελληνικού η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, Cecilia Wikstrom μετά από αναφορά πολιτών την οποία υποστήριξε χθες στην Επιτροπή και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα. 

''H σχέση της αριστεράς με την ιστορία δεν εξαντλείται σε επιτύμβιες ανθοδέσμες.''


Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής σχετικά με την πρόταση του Προεδρείου να κλείσει η αναφορά των θυμάτων και των μαχητών του ΔΣΑ που αφορά στις γερμανικές οφειλές, επέμεινε να παραμείνει ανοικτή, καθώς όπως τόνισε οι αξιώσεις αυτές συνδέονται με τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εν προκειμένω κατά του ελληνικού λαού.

08/09/2016

Ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι αδύνατο να υπάρξει...

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου κατά την Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία και ενημέρωση σχετικά με τη διερευνητική αποστολή της AFET στην Άγκυρα.

Με ταχείς ρυθμούς προωθείται ο κανονισμός για την Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή.

H πρώτη ανταλλαγή απόψεων στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ε.Κ. σχετικά με τον κανονισμό Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής έγινε στο Στρασβούργο στις 11/4/2016.
Η Σοφία Σακοράφα με την ιδιότητα του σκιώδους εισηγητή εκ μέρους της GUE/NGL εξέφρασε την αντίθεση της πολιτικής της ομάδας όσον αφορά τη λειτουργία του συγκεκριμένου οργανισμού που προβλέπεται και περιέγραψε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί με τις τροπολογίες που θα καταθέσει.

12/04/2016

Σακοράφα προς E.E : Ανάγκη για σαρωτική αναθεώρηση των αναπτυξιακών - επενδυτικών κονδυλίων (ΕΣΠΑ)

Η Σοφία Σακοράφα, ως εισηγήτρια εκ μέρους της GUE/NGL σχετικά με την επανεξέταση αναπτυξιακών - επενδυτικών κονδυλίων της ΕΕ, παρουσίασε σήμερα τις αρχικές της θέσεις, οι οποίες συνοψίζονται στην ανάγκη σαρωτικής αναθεώρησης με γενναίες αυξήσεις των ανωτάτων ορίων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και της οικονομικής κρίσης.

 

07/04/2016

Κόστα Ρίκα και Παναμά επισκέπτεται η Σοφία Σακοράφα


Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ως πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής (DCAM- Κόστα Ρίκα, Παναμάς, Ονδούρα, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Κούβα και Άγιος Δομίνικος) βρίσκεται από χθες σε επίσημη επίσκεψη στην Κόστα Ρίκα και τον Παναμά, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών.

29/03/2016

Δολοφονήθηκε η ονδουριανή αγωνίστρια Μπέρτα Κασέρες

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα, Προέδρου της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, σχετικά με τη δολοφονία της ηγέτιδας των αυτοχθόνων της Ονδούρας, ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και περιβαλλοντολόγου Berta Caceres.

07/03/2016

Διχαστικές πολιτικές εξελίξεις στον Λίβανο- Ανησυχητικές συνθήκες για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά την στην ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (AFET).

Το ΝΑΤΟ αποτελεί σοβαρή απειλή για την ευρύτερη περιοχή

Κατηγορηματική ήταν η τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα για το ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, θεωρώντας την εμπλοκή του αφενός παταγώδη αποτυχία της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αφετέρου σοβαρή απειλή για την ευρύτερη περιοχή.

23/02/2016

Οι εξελίξεις στην πΓΔΜ επιβεβαιώνουν την οπισθοδρόμηση σε καίριους τομείς με τον χειρότερο τρόπο.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για τις εξελίξεις στην πΓΔΜ.

“Ανεπιθύμητη η Σοφία Σακοράφα στο Ισραήλ με παλαιστινιακό διαβατήριο.”

Είναι γνωστό ότι η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα από το 2004 διαθέτει και παλαιστινιακό διαβατήριο, μετά την τιμής ένεκεν απονομή από τον Πρόεδρο Γιασέρ Αραφάτ της Παλαιστινιακής υπηκοότητας, προκειμένου να μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, εκπροσωπώντας την Παλαιστίνη.

Σε ερώτηση λοιπόν που διατύπωσε στον Ισραηλινό κ. Τζάχι Χάνεγκμπι, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ε.Κ., αν μπορεί ως ευρωβουλευτής και παλαιστίνια υπήκοος να επισκεφτεί το Τελ Αβίβ, έχει τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον η απάντηση του : “Όχι δεν μπορείτε σήμερα”.

Έκθεση κόλαφος για τα έργα και τις ημέρες της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (TASK FORCE)

Σε μία έκθεση 64 σελίδων το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, με πολύ κόπο και προσπάθεια, καταφέρνει να μην φωνάξει προς την Task Force: "αποτύχατε, ξοδέψατε χρήματα χωρίς έλεγχο σκοπιμότητας και αποτελεσμάτων, δεν προσφέρατε λύσεις τουναντίον προσθέσατε προβλήματα".

16/02/2016

Σε υψηλούς τόνους η Σ.Σακοράφα για την κατάσταση στην Τουρκία

Παρέμβαση Σοφίας Σακοράφα κατά την πρώτη ανάγνωση της ετήσιας έκθεσης προόδου της Τουρκίας στην AFET

Η Σ. Σακοράφα ρωτά τον Υπ. Εξ. του Ιράν για τη συνεισφορά του Ιράν στην ειρήνη και τη σταθερότητα

Ερωτήσεις για το ρόλο του Ιράν μετά την άρση των κυρώσεων που το έβγαλαν από την απομόνωση και για το πως αυτό θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη διεθνώς, έθεσε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων που έλαβε χώρα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

Έκτακτη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής (DCAM)

 Η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας κα. Σακοράφα, παρουσία των μελών της επιτροπής, των Πρέσβεων των Χωρών της Κεντρικής Αμερικής, εκπροσώπων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Ε.Ε., και της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών, έθεσε προς συζήτηση το κρίσιμο ζήτημα των βίαιων εκτοπίσεων πληθυσμών στην Κεντρική Αμερική.

19/11/2015

Αποτυχία και αδιέξοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) για τη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

Πρόοδος στις διμερείς σχέσεις της ΕΕ με την Ονδούρα

Συνάντηση της Προέδρου της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις της Ε.Ε. με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής (DCAM) κας Σοφίας Σακοράφα με τη δεύτερη αντιπρόεδρο της Ονδούρας, κα Ροσάνα Γκεβάρα στις Βρυξέλλες.
15/10/2015

''Αποτελεί ανάγκη να σκύψουμε με προσοχή στα όσα έχει πετύχει αυτός ο περήφανος λαός''

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για τις "Μελλοντικές σχέσεις Κουβας-ΕΕ."

Η Επιτροπή Αναφορών για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Η Σοφία Σακοράφα μίλησε στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής για την αναφορά του γερμανού πολίτη Bernhard Kletzenbauer, σχετικά με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Στην Επιτροπή Αναφορών εξετάζονται οι αναφορές πολιτών των κρατών μελών για διάφορα θέματα που απηχούν τις ανησυχίες των ευρωπαίων πολιτών που συχνά λαμβάνονται υπόψιν σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 

Η Επιτροπή πρέπει να παρακολουθεί την υλοποίηση των συστάσεών της

Οι ΧΥΤΑ Φυλής, Γραμματικού, Μεγαλόπολης, Ερμιόνης και Λευκίμμης στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου (PETI)

16/04/2015

Η "οικογενειακή επιχείρηση" στο προσκήνιο

Η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ITRE) ανέλαβε πρωτοβουλία και επεξεργάζεται σχέδιο έκθεσης σχετικά με το χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητες αυτών των επιχειρήσεων.

Η ΕΕ πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα  στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Έκθεσης σχετικά με τις προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή και τη Νότιο Αφρική και με τις προοπτικές πολιτικής σταθερότητας.

Το σχετικό βίντεο εδώ

Διαμαρτυρία για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από την ΥΕ/ΕΥ κα Φεντερίκα Μογκερίνι

Με αφορμή την άστοχη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της ΥΕ/ΕΥ της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον επίτροπο για την Διεύρυνση και την ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας Γιοχάνες Χαν, όπου, σε αντίθεση με το συνάδελφό της, επανειλημμένα αναφέρθηκε στην πΓΔΜ με τον όρο "Μακεδονία", η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

05/03/2015

Απογοητευτικό και μη ρεαλιστικό το επενδυτικό σχέδιο έμπνευσης Γιουνκέρ.

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στη συνεδρίαση τη GUE/NGL χθες, στο πλαίσιο της συζήτησης για το επενδυτικό σχέδιο του Γιουνκερ

Το σχετικό ηχητικό εδώ

Για την ΠΓΔΜ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

Για "θεσμικό ακροβατισμό" που εξυπηρετεί συμφέροντα περιφρονώντας βασικές καταστατικές αρχές της Ε.Ε. κατηγόρησε η Σοφία Σακοράφα τον εισηγητή για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. της οποίας είναι μέλος.

Το βίντεο της παρέμβασης εδώ

Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων: η έκθεση για την πορεία της ΠΓΔΜ

Για "θεσμικό ακροβατισμό" κατηγόρησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα τον Štefan Füle, επίτροπο για την Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας , κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του απολογισμού του έργου του στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ε.Κ, αναφερόμενη στην εισήγησή του που αφορούσε στην ΠΓΔΜ.

Σχετικά με τα τέλη διαπίστευσης για την κάλυψη αθλητικών γεγονότων

Παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου που αφορούσε στη συζήτηση της αναφοράς που είχε καταθέσει η Διεθνής Ένωση Αθλητικού Τύπου. 

Ακρόαση στην Επιτροπή ΙΤΡΕ

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της προτεινόμενης Επιτρόπου Elizbieta Bienkowska από την Πολωνία με χαρτοφυλάκιο, Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τη ρωτήσαμε:

Ακρόαση στην Επιτροπή AFET

Ο κύριος επίτροπος έπαιξε το ρόλο του επάξια.
Θα ήταν πολιτικά πιο τίμιο να μου απαντήσει "δεν απαντώ στην ερώτησή σας", από το να μιλάει και να μη λέει τίποτα. Και μάλιστα το απόλυτο τίποτα να αφορά τα φλέγοντα ζητήματα των χιλιάδων αμάχων νεκρών, τις επεμβάσεις σε κράτη, την Ισραηλινή κατοχή και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.