Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ακρόαση στην Επιτροπή ΙΤΡΕ

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της προτεινόμενης Επιτρόπου Elizbieta Bienkowska από την Πολωνία με χαρτοφυλάκιο, Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τη ρωτήσαμε:

1) πώς σκοπεύετε να υλοποιήσετε τις εξαγγελίες του κ. Γιουνκέρ για περισσότερη ευελιξία στη διάθεση δημόσιων πόρων για την τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων.
2) Είπατε ότι του χρόνου θα παρουσιάσετε τον οδικό χάρτη για την απλούστευση του κανονιστικού πλαισίου, προτίθεστε πέραν της άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων να προβείτε στην ελαστικοποίηση των προϋποθέσεων, ώστε να καταστούν επιλέξιμες περισσότερες επιχειρήσεις και
Και τέλος, με ποιους τρόπους θα εξασφαλίσετε τη δίκαιη κατανομή της ενίσχυσης μεταξύ των ΜΜΕ.
Η προτεινόμενη Επίτροπος αναγκάστηκε να αποδεχθεί και να επαναλάβει ότι οι ΜΜΕ είναι η ραχοκοκαλιά της Ευρώπης και ότι θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης στήριξης.
Απέφυγε να απαντήσει και αν δεσμευτεί τόσο όσο ως προς το αν, όσο και προς τα συγκεκριμένα μέτρα που προτίθεται να λάβει για τη διάθεση των δημόσιων πόρων, την εισαγωγή ελαστικότερων προϋποθέσεων ώστε περισσότερες ΜΜΕ να καταστούν επιλέξιμες για ενίσχυση και τη δικαιότερη κατανομή των πόρων μεταξύ τους.
Αναφέρθηκε με αόριστο τρόπο σε δισ. ευρώ στη διάθεσή των ΜΜΕ, χωρίς να διευκρινίσει γιατί τα θεωρεί επαρκή για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.
Συμπερασματικά, η προτεινόμενη Επίτροπος βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την εφαρμοζόμενη πολιτική και δεν έδωσε κανένα σήμα για αλλαγή κατεύθυνσης

https://www.youtube.com/watch?v=mw239_kn-0s&feature=youtu.be

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.