Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ακρόαση στην Επιτροπή AFET

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Ο κύριος επίτροπος έπαιξε το ρόλο του επάξια.
Θα ήταν πολιτικά πιο τίμιο να μου απαντήσει "δεν απαντώ στην ερώτησή σας", από το να μιλάει και να μη λέει τίποτα. Και μάλιστα το απόλυτο τίποτα να αφορά τα φλέγοντα ζητήματα των χιλιάδων αμάχων νεκρών, τις επεμβάσεις σε κράτη, την Ισραηλινή κατοχή και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δυστυχώς η ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική φαίνεται ο θα συνεχίσει να παράγει ολέθρια αποτελέσματα για τους λαούς, υποταγμένη πλήρως στις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου και ιδιαίτερα του Γερμανικού.
Η ερώτηση προς τον κ.Χαν ήταν η εξής:
Κύριε Χαν,
Η Ε.Ε. με επίκληση τον εκδημοκρατισμό και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα συμμετείχε έμμεσα ή άμεσα σ’ όλες τις επεμβάσεις στη λεκάνη της Μεσογείου.
Αποτέλεσμα:
Διάλυση κρατών, χιλιάδες άμαχοι νεκροί και εκτοπισμένοι σε Ιράκ, Συρία Λίβανο, έξαρση φονταμενταλισμού, προέλαση Ισλαμικού Κράτους, Κατοχή και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε Παλαιστίνη και Μαρόκο.
Η Μεσόγειος ένα απέραντο υγρό νεκροταφείο αθώων.
Επιπλέον, η Ένωση συνάπτει Συμφωνίες Σύνδεσης και σχέσεις με κράτη ΚΑΤΟΧΗΣ που αδιαφορούν για τις αρχές και τις αξίες της, περιφρονούν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την Οικουμενική Διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο και αγνοούν επιδεικτικά Διεθνείς Συμφωνίες και αποφάσεις.
Συγκεκριμένα,
Πώς θα αναγκάσετε κράτη ΚΑΤΟΧΗΣ, όπως το Ισραήλ και το Μαρόκο να συμμορφωθούν;
Πώς θα αναγκάσετε το Ισραήλ να σεβαστεί τις Διεθνείς αποφάσεις για τους εποικισμούς;
Εξετάζετε το ενδεχόμενο χρήσης του άρθρου 2 των Συμφωνιών Σύνδεσης για πάγωμά τους όσο παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ΝΑΙ ή Όχι;


https://www.youtube.com/watch?v=qvsjYR-7MOU&feature=youtu.be

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συνέντευξη στο Kozani.tv