Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων: η έκθεση για την πορεία της ΠΓΔΜ

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Για "θεσμικό ακροβατισμό" κατηγόρησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα τον Štefan Füle, επίτροπο για την Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας , κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του απολογισμού του έργου του στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ε.Κ, αναφερόμενη στην εισήγησή του που αφορούσε στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Füle "έχει υπάρξει σαφής οπισθοδρόμηση στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε καίριους τομείς, όπως του κράτους δικαίου, της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, της ελευθερίας έκφρασης και της ελευθερίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης κ.ο.κ, και, άρα, δεν πληρούνται τα κριτήρια της Κοπεγχάγης κατά το τελευταίο έτος". Παρόλα αυτά, όμως, προτείνει "την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων επί τη βάσει της «αθροιστικής» προόδου της χώρας κατά τα τελευταία έτη" .


Η Σοφία Σακοράφα ρώτησε "Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετεί η επιβράβευση της κακής απόδοσης μίας υποψήφιας χώρας;", ενώ αναφέρθηκε και στις "ακραίες εθνικιστικές και επεκτατικές θέσεις που εκφράζονται από επίσημα κυβερνητικά χείλη, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν προάγουν τις σχέσεις καλής γειτονίας".

Το σχετικό βίντεο εδώ
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.