Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Σ. Σακοράφα: «Δεν περιμένουμε θαύματα από την Ε.Ε.»

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Συνεντεύξεις Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σακοράφα, μιλά στο Κόκκινο για τις «πραξικοπηματικές» κινήσεις της κυβέρνησης και το ρόλο των Ευρωπαίων επιτρόπων 

ΠΗΓΗ: 105,5 στο κόκκινο

Συνεντεύξεις Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σακοράφα, μιλά στο Κόκκινο για τις «πραξικοπηματικές» κινήσεις της κυβέρνησης και το ρόλο των Ευρωπαίων επιτρόπων
Για το ερώτημα που απηύθυνε στην ευρωβουλή, σε σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και συγκεκριμένα το προεδρικό διάταγμα του 2004 που αφορούσε την εργασία ορισμένου χρόνου και τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, έκανε λόγο στο Κόκκινο η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με «πραξικοπηματικό τρόπο αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας» που προηγήθηκε για τη μετάβαση των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό σε μία σειρά απολύσεων ενός σημαντικού αριθμού εργαζομένων αλλά και «τη διάλυση του δημοσίου, την υποβάθμιση του δημόσιου τομέα και των παρεχόμενων υπηρεσιών του».

Αναφορικά με τον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για τη νομιμοποίηση των νέων μέτρων - αποφάσεων της κυβέρνησης, η Σ. Σακοράφα άσκησε κριτική τονίζοντας πως πρόκειται για «κατάφωρη καταπίεση του Συντάγματος και των δημοκρατικών διαδικασιών της χώρας μας».

Παράλληλα, επεσήμανε πως οι Ευρωπαίοι Επίτροποι έχουν γνώση επί κάθε ερωτήματος που κατατίθεται στην ευρωβουλή, καθώς οι λοιποί επίτροποι υποχρεούνται να υπογράφουν και να ελέγχουν την απάντηση» που δίδεται.

Τέλος η Σ. Σακοράφα, τόνισε πως οι επίτροποι «πληροφορούνται δια ζώσης της πολιτικής που εφαρμόζουν» γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ έκανε λόγο για την εικόνα που παρουσιάζουν δημοσίως ως «ενωμένοι και συμπαγείς».
 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.