Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ελλάδα

Ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών στην Ε.Ε. και η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου.

Ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Νέες παραβιάσεις Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού

Κοινή ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσαν ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα για νέες παρα­βιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Χυδαία απεχθής η κανονικότητά σας...

Είναι τόσο χυδαία απεχθής αυτή η κανονικότητά σας για να είναι οριστική, που δεν μπορώ, ως πολίτης και ως πολιτικός παρά να είμαι απέναντι, μαζί με όλους  όσους αντιστέκονται.

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Η ΕΕ δεν τολμά να μιλήσει για ωμή παραβίαση εθνικών-ευρωπαϊκών συνόρων.

Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που συνεχίζουν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές,η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να αναφερθεί στη διαχρονικά παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, επισήμανε όμως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάστηκε δεκαετίες για να τολμήσει να μιλήσει για “παράνομες συμπεριφορές” της Τουρκίας.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα των ΧΥΤΑ Φυλής και Γραμματικού.

Η Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της άσκησε έντονη κριτική στον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτα όσα ανέφερε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και ρωτώντας τον αν θα πήγαινε να μείνει ο ίδιος στη Φυλή, γνωρίζοντας τις τιμές των αέριων, εδαφικών ρύπων και των ρύπων του υδροφόρου ορίζοντα που μετρήθηκαν αναλυτικά και διαπιστώθηκαν μεγάλες και εγκληματικές υπερβάσεις σε σχέση με τα θεσμοθετημένα όρια.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Μια σημαντική νίκη του αγώνα για την προστασία της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

“Με αφορμή την αναμονή της τελικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας, για την ανάκληση των 4 μονάδων επεξεργασίας βιομάζας, θέλω να επισημάνω τον ρόλο των πολιτών που με τη δυναμική δράση τους, ανέτρεψαν μια κατάσταση που φαινόταν δεδομένη, αφού παγιοποιήθηκε ερήμην και εν κρυπτώ από την τοπική κοινωνία, που βρέθηκε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και προειλημμένες αποφάσεις.

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή.

"Με σημαία το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, ως προαπαιτούμενα των αξιολογήσεων επίδοσης και υπακοής της Ελληνικής Κυβέρνησης, έχουν επιβληθεί δραστικές περικοπές ή και καταργήσεις σειράς προνοιακών επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων και άλλων παρεμφερών παροχών στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Να ανασκευάσει ο κ.Χαν που χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία για την ΠΓΔΜ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο επίτροπος για την Διεύρυνση και την ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας Γιοχάνες Χαν, αναφερόμενος στην πΓΔΜ χρησιμοποίησε επανειλημμένα τον όρο "Μακεδονία".

Η συγκεκριμένη αναφορά παραβιάζει κατάφορα τόσο το διεθνές δίκαιο και τις σχετικές αποφάσεις του Ο.Η.Ε. (ψηφίσματα 817, 845, 225 (1993) όσο και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία στις 27 Αυγούστου 2014 σε υπηρεσιακό σημείωμα της επικαλείται την ανάγκη του σεβασμού της επίσημης πρακτικής για την ονομασία.

Είμαι βέβαιη ότι ο Επίτροπος αντιλαμβάνεται πως δεν επιτρέπεται τέτοιου είδους γλωσσικό «ολίσθημα», από ευρωπαίο αξιωματούχο, που λόγω της θέσης του έχει πλήρη γνώση για την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς, ορισμένοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης των Σκοπίων χωρίς να έχει λυθεί το ονοματολογικό. Η πραγματικότητα θα συνεχίσει να τους διαψεύδει.

Ο κ. Χαν είναι υποχρεωμένος ανταποκρινόμενος στην ευθύνη του θεσμικού του ρόλου να προβεί σε άμεση ανασκευή, προσδοκώντας ότι στο μέλλον το ζήτημα αυτό θα το αντιμετωπίζει, ως οφείλει, με την δέουσα προσοχή.

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Οι συνταξιούχοι έχουν ήδη πληρώσει ακριβά για αυτό που δικαιούνται να λαμβάνουν σήμερα

Ομιλία της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε μαζί με τους ευρωβουλευτές, Lidia Senra και Νίκο Χουντή, με θέμα : "Η Συνταξιοδότηση σε καιρούς κρίσης.Ποιο το μέλλον των συνταξιοδοτικών συστημάτων μας;"

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανταλλαγή εμπειριών από τις χώρες αυτές ( Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία), που τους επιβλήθηκαν σκληρές περικοπές από την Τρόικα στο πλαίσιο της υποτιθέμενης διάσωσης. Συζητήθηκε η ανάγκη ανατροπής του κοινωνικού αδιεξόδου που βιώνει η ευαίσθητη ομάδα των συνταξιούχων συμπολιτών μας και διατυπώθηκαν προτάσεις για τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων .

Το σχετικό βίντεο εδώ

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Σοφία Σακοράφα: Να σταματήσουν οι εργασίες και να επανεξεταστεί η αδειοδότηση της μονάδας καύσης βιορευστών Μεσολογγίου

Διήμερη επίσκεψη στο Μεσολόγγι πραγματοποίησε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, προσκεκλημένη της κίνησης πολιτών «Λιμνοθάλλαζα» και των φορέων της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων καύσης 6.500 τόνων βιορευστών ετησίως.

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

“Ο πολιτισμός μπορεί να λειτουργήσει αφυπνιστικά. Το ντιζάιν είναι μια μορφή κοινής γλώσσας”

Ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στα εγκαίνια της έκθεσης ελληνικού ντιζάιν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

“Ο πολιτισμός μπορεί να λειτουργήσει αφυπνιστικά. Το ντιζάιν είναι μια μορφή κοινής γλώσσας”

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

“BEWARE OF GREEKS” Εβδομάδα Ελληνικού Design στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

“BEWARE OF GREEKS”
Εβδομάδα Ελληνικού Design στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
16-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ASP Bar Area 3D, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βρυξέλλες
Εγκαίνια Τρίτη 17 Οκτωβρίου, 12:30μμ

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν με έμπνευση ελληνική ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν με έμπνευση ελληνική

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 μμ.

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδήλωση για την πρωτοβουλία PRIMA με κεντρικούς ομιλητές τον Επίτροπο Έρευνας & Καινοτομίας Carlos Moedas και την Ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Έρευνας&Τεχνολογίας συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την Ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMA (Partnership for Research & Innovation in the Mediterranean Area) τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 π.μ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48 (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Πωλείται ό,τι έχει απομείνει: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε., Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. ,ΔΕΘ-Helexpo A.E., Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε., ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ, ΟΑΚΑ, ΟΣΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ.
Την ίδια στιγμή τα νέα σκληρά μέτρα αποτελούν μια δυσανάλογη απειλή σε σχέση με τις ήδη εξαντλημένες αντοχές της ελληνικής κοινωνίας.

Τετάρτη, 17 Μαϊου 2017

Είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτείας, θα οδηγήσει στη σωτηρία του

“Είναι ύβρις να λέτε στον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση της πολιτικής που τον έφτασε σε κατάσταση επαιτείας, θα οδηγήσει στη σωτηρία του” είπε η Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απευθυνόμενη στον επίτροπο κ.Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Οι πολίτες δεν θα έχουν κανένα όφελος από αυτή τη σύμβαση.Είναι μία σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα

"Οι πολίτες δεν θα έχουν κανένα όφελος από αυτή τη σύμβαση.Είναι μία σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα" δήλωσε η Σοφία Σακοράφα από τα Χανιά όπου βρέθηκε για να στηρίξει την «Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια εκποίηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με βασικούς ομιλητές τη Σοφία Σακοράφα, τον Νότη Μαριά και τον Νίκο Χουντή , οι ευρωβουλευτές μίλησαν για σύμβαση «αποικιακού» χαρακτήρα και τόνισαν την ανάγκη οι πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να στηρίξουν την “Πρωτοβουλία Πολιτών”.

Η Σοφία Σακοράφα στα Χανιά ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συσπείρωσης του κόσμου, ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου "Δασκαλογιάννης", με κεντρικούς ομιλητές τους ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Νότη Μαριά και Νίκο Χουντή .

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 στις 19:30 στο Μεσογειακό Κέντρο Αρχιτεκτονικής στα Χανιά. 

Περισσότερα εδώ.

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής συνιστά πλέον ευθεία επίθεση σε κάθε έναν Έλληνα και Eυρωπαίο πολίτη

“Η συνέχιση αυτής της πολιτικής συνιστά πλέον ευθεία επίθεση σε κάθε έναν Έλληνα και Eυρωπαίο πολίτη” τόνισε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ε.Κ. κατά τη συζήτηση “Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής”.

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Για τους εργαζόμενους στις Σκουριές

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης κατήγγειλε ότι η εργοδοσία κάποιας επιχείρησης στην κεντρική Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα κλείδωσε τους 300 εργαζόμενους σε έναν χώρο και τους υποχρέωσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με πολύ χαμηλές αποδοχές και ότι δε θα συμμετάσχουν σε καμία κινητοποίηση και απεργία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που αναπτύσσεται στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, η ανάρτηση των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός στην ιστοσελίδα τους σχετικά με την επένδυση στις Σκουριές είναι απολύτως ερμηνεύσιμη. Για κάποιες εργοδοσίες η εργασία δεν αποτελεί δικαίωμα, αλλά εργαλείο σπέκουλας και εκβιασμών.
 

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

 

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Κατάθεση ερώτησης για τις τουρκικές παραβιάσεις στο χώρο των Ιμίων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Αντιπρόεδρο/Ύπατη Εκπρόσωπο κ. Μογκερίνι

 

ΘΕΜΑ : Ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει η Ε.Ε. απέναντι  στις επανειλημμένες τουρκικές παραβιάσεις στα εξωτερικά της σύνορα;

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Ικανοποιήθηκε σήμερα από την Επιτροπή Αναφορών του ευρωκοινοβουλίου το αίτημα της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα να παραμείνει ανοικτή η αναφορά του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σχετικά με το νομοθέτημα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, το οποίο παράγει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα τόσο για την ποιότητα και το επίπεδο της δημόσιας υγείας, όσο και για τον κλάδο των φαρμακοποιών.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Φανερή η ικανοποίηση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα από το γεγονός ότι η Επιτροπή Αναφορών άφησε ανοικτή την αναφορά σχετικά με την επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές.

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, εκδήλωση για την υπεράσπιση του νερού ως κοινωνικού αγαθού, με τη μαζική συμμετοχή συνδικαλιστικών ενώσεων, οικολογικών οργανώσεων, επιστημονικών φορέων, αλλά και κινημάτων από την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ευρωβουλευτού. (Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ)

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Σε συνέχεια των δράσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Νερό (Right2Water), η Σοφία Σακοράφα πρότεινε και έγινε αποδεκτή η διοργάνωση εκδήλωσης υπό την αιγίδα της GUE/NGL ( Ευρωαριστερά ), με συνδιοργανωτές το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας και τον Γερμανό ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Aριστεράς κ. Stefan Eck, με θέμα “ Ο αγώνας για την ελεύθερη πρόσβαση στο Νερό στην Ε.Ε ΄΄

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

‘Συνεχίζετε να συντηρείτε τις αιτίες που γεννούν τον ναζισμό και τον ακραίο εθνικισμό’

Το κείμενο της παρέμβασης της Ερωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ε.Κ. σχετικά με τις Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Έκθεση για το Άγιον Όρος στο Ε.Κ.

Εικόνες από ιστορικές στιγμές του Αγίου Όρους στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την έκθεση διοργανώνει η Διοακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) με την ευκαιρία του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία. 

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτό προς διερεύνηση το θέμα του Ελληνικού για το Ευρωκοινοβούλιο

Ανοιχτό προς περαιτέρω διερεύνηση αναγνώρισε πως πρέπει να μείνει το θέμα του Ελληνικού η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, Cecilia Wikstrom μετά από αναφορά πολιτών την οποία υποστήριξε χθες στην Επιτροπή και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα. 

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

'' Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ντόιτσε Μπάνκ δίνουν όλες τις απαντήσεις''

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. κατά τη συζήτηση για τη «μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τον αντίκτυπό τους, καθώς και τις προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος»

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Παρέμβαση της Σ. Σακοράφα στην Ολομέλεια του ΕΚ για το νερό

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, κατ’επιταγή των ευρωπαίων πολιτών, εκδώσαμε το ψήφισμα για το δικαίωμα στο νερό.

Απαιτούσαμε από την Επιτροπή: «να μην προωθεί με κανέναν τρόπο την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων ύδρευσης στο πλαίσιο προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής ή οποιασδήποτε άλλης ενωσιακής διαδικασίας και να τις εξαιρέσει μόνιμα από τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς και από οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία, και να τις παρέχει σε προσιτές τιμές».

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.


“Ιδιωτικοποιούν ακόμα και το νερό. Σε μια τέτοια στιγμή δε φτάνει απλώς να στηλιτεύουμε με ανακοινώσεις το μεγάλο ξεπούλημα, το οποίο για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία το επιχειρεί κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται αριστερή.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα για το Ποντιακό

Παρέμβασηη της Σοφίας Σακοράφα στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για "Το Ποντιακό ως ευρωπαϊκό ζήτημα. Η 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης όλων των θυμάτων του κεμαλισμού"

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

“Είναι σίγουρα πολύ γραφικό να αντιπαραβάλω τη γνωστή ανώνυμη τηλεοπτική διαφήμιση όπου παρουσιάζει το ξεπούλημα στο Ελληνικό ως “Πάρκο ζωής”, με τα προεκλογικά βίντεο του πρωθυπουργού.
Σήμερα δύο είναι τα κυρίαρχα ζητήματα :

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Το μήνυμα της Σ. Σακοράφα κατά την παρουσίαση του νομικού φορέα υπεράσπισης του Δημόσιου Συμφέροντος

Θέλω να ξεκινήσω με μια παραδοχή.
Είναι δική μου, αλλά νομίζω ότι διατρέχει όσους και όσες πιστέψαμε, αγωνιστήκαμε και τελικά προδοθήκαμε.
Είμαστε με την πλάτη στο τοίχο, αυτή είναι η αλήθεια.
Και είμαστε με την πλάτη στον τοίχο όχι μόνον γιατί η ελπίδα μετατράπηκε σε έναν κακό εφιάλτη – και με έψιλον μικρό και με έψιλον κεφαλαίο, αλλά κυρίως γιατί φαίνεται ότι αυτός ο Εφιάλτης δρα εν ονόματι μιας ολόκληρης κοινωνίας, την καταρρακώνει, ενώ η κοινωνία παρακολουθεί ηττημένη και στη γωνία την καταστροφή της.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Να πάρει τώρα θέση η Κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ζάιμπερτ περί των γερμανικών οφειλών

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για τις δηλώσεις Ζάιμπερτ περί του κλεισίματος του θέματος των γερμανικών οφειλών:

“Την ώρα που η μισή κυβέρνηση επιδίδεται σε αναρτήσεις φωτογραφιών, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ έκλεισε από την πλευρά του το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε “το θέμα έχει ρυθμιστεί οριστικά νομικά και πολιτικά”.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διαψεύσει τη γερμανική κυβέρνηση, με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό. Το μείζoν αυτό ζήτημα για το λαό μας είναι ανοικτό, πολιτικά, νομικά, ηθικά και ιστορικά.

Η σιωπή ή κάθε άλλη επικοινωνιακού τύπου διαχείριση, υποδηλώνει είτε υπόγεια συναλλαγή της σημερινής κυβέρνησης, είτε των παλαιοτέρων με τη γερμανική κυβέρνηση.”

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

''H σχέση της αριστεράς με την ιστορία δεν εξαντλείται σε επιτύμβιες ανθοδέσμες.''


Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής σχετικά με την πρόταση του Προεδρείου να κλείσει η αναφορά των θυμάτων και των μαχητών του ΔΣΑ που αφορά στις γερμανικές οφειλές, επέμεινε να παραμείνει ανοικτή, καθώς όπως τόνισε οι αξιώσεις αυτές συνδέονται με τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εν προκειμένω κατά του ελληνικού λαού.

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Υποχρεούται η Ελλάδα να γνωστοποιεί στην Ε.Ε. τις συμβάσεις πώλησης δημόσιων περιουσιακών στοιχείων;

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Μνημόνιο Συνεννόησης για το τριετές πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), τήρηση κανόνων ανταγωνισμού και Κρατικές Ενισχύσεις     v

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Η παρέμβαση της Σ. Σακοράφα στην Ολομέλεια του ΕΚ για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Η παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για την πορεία της αξιολόγησης :

"Kυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Και οι χθεσινές πολιτικές εξελίξεις φανερώνουν ότι στην Ευρώπη σήμερα υπάρχει μια κυρίαρχη δύναμη που αδιαφορεί για τη δημοκρατία, για τα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ζωές. Επιβάλλει κόφτες, μνημόνια και οδύνη.

Τρίτη, 10 Μαϊου 2016

Σχετικά με την αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: 'Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων – ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε'

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Σακοράφα: Πλήρης υποταγή της κυβέρνησης στην οικογένεια Λάτση

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα στη Realnews της Κυριακής 3/4/2016

''Πλήρης υποταγή και αυτής της κυβέρνησης στην οικογένεια Λάτση θα είναι η παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda Development, σύμφωνα με την εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητη πλέον ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα. 

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ…

Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θέλει σήμερα ο πρωθυπουργός να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις. Με στοιχεία και αποδείξεις.
Όχι ενδεικτικά, ούτε αποπροσαναλιστικά – δίνοντας ένα ή δύο ονόματα που ήδη έχουν καεί- αλλά ουσιαστικά και αποτελεσματικά.
Εξηγούμαι :
H ελληνική κοινωνία απαιτεί από τον κ. Τσίπρα να αποκαλύψει όλο το μη δικαιολογημένο ή ξεπλυμένο χρήμα που διέφυγε προς το εξωτερικό, ώστε να κληθεί να συμβάλει στην ανάκτηση των απολεσθέντων διαχρονικά εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Μέχρι τη νίκη

Και χτες και τώρα και αύριο ζητούμενο είναι να μετουσιώσουμε το θυμό μας και την απογοήτευση σε πολιτική δράση. Σε κλιμακούμενη και ανατρεπτική δράση. Μακριά από αυταπάτες και φόβους, κόντρα στον επιχειρούμενο κοινωνικό αυτοματισμό, κορυφώνουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη.

Δύσκολο; Ναι.

Είναι όμως ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια μας, ο μόνος δρόμος για να περιφρουρήσουμε αξίες και οράματα, ο μόνος δρόμος για να διασώσουμε την ιστορία και το ήθος της Αριστεράς και τελικά ο μόνος δρόμος για να ανασυγκροτήσουμε την πατρίδα μας.

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Παρέμβαση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το
καθεστώς διέλευσης προσώπων από τα σύνορα (κώδικας συνόρων του Σένγκεν).

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η απαξίωση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

Θέμα: Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η απαξίωση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα από το κουαρτέτο και την κυβέρνηση;

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Ληστρική η σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη FRAPORT AG − SLENTEL Ltd

Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, στη σημερινή παρέμβαση της κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη μελλοντική δέσμη για τις αεροπορικές μεταφορές, χαρακτήρισε ληστρική τη σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στην FRAPORT AG − SLENTEL Ltd.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Εκβιαστική η αύξηση ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά. Η Κομισιόν σαμποτάρει συνειδητά τον ελληνικό τουρισμό

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα με παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε εκβιαστική την επιβολή αύξησης του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά, κατηγόρησε την Κομισιόν ότι σαμποτάρει εν γνώσει της τον πλέον παραγωγικό και αναπτυξιακό τομέα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και την κάλεσε να απαντήσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην Oλομέλεια του Στρασβούργου για το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ευρωκοινοβουλίου για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της συνεδρίασης ηγετών.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Αυθαίρετες οι δηλώσεις Γιουνκέρ για κοινές περιπολίες Τουρκίας - Ελλάδας στο Αιγαίο.

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Αυθαίρετες δηλώσεις Γιουνκέρ για κοινές περιπολίες Τουρκίας - Ελλάδας στο Αιγαίο.

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς έλεγχο η ανακεφαλοποιήση των ελληνικών συστημικών Τραπεζών

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Χωρίς έλεγχο η ανακεφαλοποιήση των ελληνικών συστημικών Τραπεζών

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Σαμποτάζ στην οικονομία των νησιών του Αιγαίου η αύξηση του ΦΠΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Σαμποτάζ στην οικονομία των νησιών του Αιγαίου η αύξηση του ΦΠΑ      v

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

''… εγώ δεν παραδέχθηκα την ήττα''

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ               

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

''Γιατί η Επιτροπή Αλήθειας είναι το 114 της σημερινής εποχής.''

Η εισήγηση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας με τα πρώτα συμπεράσματα-ντοκουμέντα για το χρέος.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Το νέο γεννήθηκε και προχωρά.

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση των εργασιών της εναρκτήριας συνεδρίασης της Επιτροπής για την Αλήθεια του Δημοσίου χρέους

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Αποφασισμένοι και έτοιμοι να προχωρήσουμε

H oμιλία της Σοφίας Σακοράφα στη σημερινή εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που θα διερευνήσει το θέμα του δημόσιου χρέους.

Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Συγκροτείται η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου

Η συγκρότηση Επιτροπής  Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 , από την Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και τον γνωστό οικονομολόγο Ερίκ Τουσέν.
Η Επιτροπή θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Βουλής.

Το βίντεο τη συνέντευξης τύπου εδώ

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου

Από το 2010 αγωνιστήκαμε εντός κι εκτός βουλής για να συγκροτηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που θα εξετάσει και θα αναλύσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Από αύριο ο αγώνας μας γίνεται κατάκτηση.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Yποβάθμιση της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Υποβάθμιση του ΕΣΔΔΑ που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά κονδύλια

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται ούτε υποδείξεις ούτε απειλές.

Ομιλία 1΄ στην Ολομέλεια για θέματα επικαιρότητας

Το σχετικό βίντεο εδώ

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες η πώληση του Ελληνικού

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Παραβίαση της Διεθνούς Σύμβασης του AARCHOUS και της οδηγίας 2001/42/Ε.Κ. κατά τη διαδικασία πώλησης του Ελληνικού

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Κατάσχεσαν την επιδότηση του ΚΕΑΤ!

Το ΚΕΑΤ ( Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών) εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις, αφήνοντας μεταξύ άλλων και τους εργαζόμενους απλήρωτους.
 

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Περιβαλλοντικό έγκλημα στο Ελληνικό

ΕΡΩΤΗΣΗ 

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Παραβίαση της οδηγίας 2001/42/ΕΚ

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

“Η Ελλάδα πέντε χρόνια τώρα κυβερνιέται κατά παράβαση του Συντάγματος, των θεσμών και καταρρακώνοντας το ρόλο της Βουλής. Κυβερνιέται με αυταρχισμό, με βίαιη καταστολή, με παραβίαση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση αυτή, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και χουντικών πραιτοριανών προχώρησε σήμερα ένα βήμα προς τον απόλυτο εκφασισμό : Εξοντώνει τον Νίκο Ρωμανό για να παραδειγματίσει όποιον στο μέλλον αντισταθεί, όποιον τολμήσει να διεκδικήσει το ελάχιστο δημοκρατικό του δικαίωμα.
Ο πολιτικός κόσμος, τα κινήματα, οι φορείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι γονείς ας γίνουμε η ασπίδα υπεράσπισης της ζωής του Νίκου Ρωμανού και της αξιοπρέπειάς μας σαν κοινωνία.” 

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Αδιαφανής και διάτρητος ο διαγωνισμός για το Ελληνικό α

ΕΡΩΤΗΣΗ

προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Παραβίαση του άρθρου 107 και επόμενων άρθρων της Σ.Λ.Ε.Ε. από τη σύμβαση παραχώρησης της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» στην Lamda Development S.A.

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Χρηματοδότηση ελληνικών ΜΚΟ και Διεθνών οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

Προς την Επιτροπή

ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Διεθνών οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά κονδύλια

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση της Σοφίας Σακοράφα.

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου εδώ

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει τραγικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

Προς την ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ: Παραβίαση οδηγίας 2008/50/ΕΚ λόγω αύξησης της τιμής πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα
 

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Αντιπροσωπεία εργαζομένων του ERT OPEN στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εργαζόμενοι του ERT OPEN, προερχόμενοι από τους περιφερειακούς σταθμούς, θα επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση της βουλευτού Σοφίας Σακοράφα.
Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν ένα κομμάτι των εργαζομένων, που εδώ και δύο χρόνια αντιστέκονται στον κυβερνητικό αυταρχισμό και μέσα από τις συχνότητες του ERT OPEN εξακολουθούν και εκπέμπουν, για όλη την ελληνική περιφέρεια, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνισμό. 

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου εδώ

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Παράνομοι τίτλοι σπουδών από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης

ΕΡΩΤΗΣΗ με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή

Georgios Katrougkalos (GUE/NGL) , Sofia Sakorafa (GUE/NGL) 

 Θέμα: Παράνομοι τίτλοι σπουδών από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ στο Στρασβούργο

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών επισκέφτηκαν, μετά από πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ, το ευρωπαικό κοινοβούλιο.
Εκτιμώ ότι η επίσκεψη αυτών των γυναικών που παραδίδουν εδώ και μήνες μαθήματα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, εμπεριέχει τεράστιο συμβολισμό για τα μελλούμενα στην πατρίδα μας.

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου στο Στρασβούργο εδώ

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Για τη δασική νομοθεσία στην Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή 

Θέμα:   Άμεση ανάγκη για τη συμπλήρωση και ενίσχυση της κοινοτικής νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Για τα χημικά της Συρίας

ΕΡΩΤΗΣΗ με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή 

Θέμα: Άμεση ανάγκη για τη συμπλήρωση και ενίσχυση της κοινοτικής νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

“Eν όψει της προκλητικής και απαράδεκτης κυβερνητικής πρωτοβουλίας να προχωρήσει στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, πρέπει να γίνει σαφές ότι:

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί ωμό σφετερισμό δημόσιας περιουσίας και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Στον Εισαγγελέα για την πώληση του Ελληνικού

Αίτηση αναφοράς

Προς την κ. Προϊσταμένη Εισαγγελίας
Πρωτοδικών Αθηνών

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Εκποίηση Μετοχών της Ελληνικό Α.Ε αντί ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος

Αίτηση - αναφορά της Σοφίας Σακοράφα προς την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

΄΄Αγαπητέ κύριε, αγαπητή κυρία,

Αποφασίζομεν και διατάζομεν….΄΄

Αυτό υπήρξε με λίγα λόγια το περιεχόμενο της επιστολής του Γιάννη Στουρνάρα προς τους περιφερειακούς σταθμούς που προβάλλουν τις εκπομπές της ΕΡΤ.

Οφείλω μια απάντηση :

Διορισμένε υπουργέ και υποτακτικέ των χρηματοπιστωτών κύριε Στουρνάρα,

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 

ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!
 

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Επιστολή Σοφίας Σακοράφα προς τον Δ.Σ της ΔΕΗ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα απέστειλε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κύριο Αρθούρο Ζερβό επιστολή, την οποία κοινοποίησε και στον Πρόεδρο της ΡΑΕ κύριο Νικόλαο Βασιλάκο. Αφορμή ήταν τα όσα υποστήριξε ο κύριος Ζερβός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και η επικείμενη συνεδρίαση της ΡΑΕ για το θέμα αυτό.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αποτροπιασμό, αλλά καμία έκπληξη, στεκόμαστε σε δύο χαρακτηρισμούς, στους οποίους προέβη σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τους υπό απόλυση υπαλλήλους των Δήμων.
Ο πρώτος : χαρακτηρίζει τους υπό απόλυση υπαλλήλους ΄΄ προνομιούχους΄΄.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

H oμιλία της Σοφίας Σακοράφα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

H oμιλία της Σοφίας Σακοράφα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την Παρασκευή  30 Νοεμβρίου 2012 στο ΣΕΦ.

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Ας φτιάξουμε επιτέλους τη δική μας είδηση

ΕΙΔΗΣΗ 1η
Η περικοπή του επιδόματος μετακίνησης των αιμοκαθαιρόμενων θα αναγκάσει πολλούς ασθενείς να διακόψουν την αιμοκάθαρση, ως μη δυνάμενοι να καλύψουν οικονομικά την μετακίνησή τους. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι, διαβητικοί, ακρωτηριασμένοι, ταλαιπωρημένοι από τα χρόνια στο μηχάνημα και την αρρώστια....

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Αυτοί είναι οι πραγματικοί τζαμπατζήδες!

Την ώρα που κόβουν συντάξεις και επιδόματα.
Τη ώρα που δεν πληρώνουν τα φάρμακα και τις θεραπείες των καρκινοπαθών.
Την ώρα που κλείνουν βρεφονηπιακούς σταθμούς και καταργούν το ΄΄ βοήθεια στο σπίτι΄΄
Την ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν υλικό πρώτης βοήθειας.
 

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Το σκάνδαλο ΄΄ κλείνει ΄΄ με ... σκάνδαλο

Πεσκέσι στη Μέρκελ, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή τους, στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς... Το τεραστίου μεγέθους σκάνδαλο που συγκλόνισε την πολιτική σκηνή, από χτες ΄΄έκλεισε΄΄ με ελάχιστα ψίχουλα για το ελληνικό δημόσιο και με τη συμφωνία η siemens να χρηματοδοτήσει φορείς που υπηρετούν την καταπολέμηση της... διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος !!!!!
 

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Ελλάς ελλήνων τραπεζιτών

Είπε ο τραπεζίτης σε μία χώρα που τελικά κυβερνάται επίσημα και ανεπίσημα από τους τραπεζίτες : ΄΄ Αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών. Έτσι, το ιστορικό διακύβευμα παραμένει και είναι καίριο:

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Επιχείρηση Εξάρχεια

΄΄ Μέρες ρετσινόλαδου΄΄ 

Εχθροί για τον υπουργό Δίωξης του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, φυσικά και δεν είναι οι έμποροι ναρκωτικών που κυκλοφορούν ελεύθερα και απροκάλυπτα όλες τις ώρες, όλες τις μέρες, στα Εξάρχεια. 

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012
Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών στην Ε.Ε. και η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου.