Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Αποστολή στη Βολιβία για τις προεδρικές εκλογές

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

13/10/2014

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις Ε.Ε με χώρες της Κεντρικής Αμερικής (DCAM), δήλωσε μετά την επίσκεψή της στη Βολιβία για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών : «Η μαζική συμμετοχή, το άριστο κλίμα και ο ενθουσιασμός του Βολιβιανού λαού στην εκλογική διαδικασία μου επέτρεψαν να φύγω από τη χώρα με τη βαθιά πίστη ότι σ’ αυτό το διαρκή αγώνα θα βγει νικητής.»

Το σχετικό βίντεο εδώ

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που βίωσα την εκλογική διαδικασία στη Βολιβία, ως απεσταλμένη της GUE/NGL και του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο που θέλω να επισημάνω είναι ο πλήρης σεβασμός σε εθνοτικές ομάδες του πληθυσμού, η απρόσκοπτη και ισότιμη συμμετοχή και εκπροσώπηση, καθώς και το πόσο στηρίζεται η εκπροσώπηση των γυναικών. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να διδαχθούμε, για την αντιμετώπιση προβλημάτων, αυτών που στην Ευρώπη ονομάζουμε «μειονότητες».

Το δεύτερο που θέλω να τονίσω είναι η αίσθηση που αποκόμισα για το πώς αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, οι πολίτες της Βολιβίας. Είναι μια ιδιαίτερη αντίληψη που ξεφεύγει από την κουλτούρα μας και η οποία εκφράζεται με έναν πολύ απλό τρόπο, ότι αυτό είναι κτήμα τους και το υπερασπίζονται, θεωρώντας αδιαπραγμάτευτη τη διαφάνεια. Ειλικρινά θα ήθελα αυτή η συμπεριφορά, κι αυτή η πηγαία πίστη για τη δημοκρατία να χαρακτήριζε και πολλές από τις Ευρωπαϊκές διαδικασίες.

Θέλω να χαιρετίσω εκ μέρους των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την επανεκλογή του Έβο Μοράλες, στην προεδρία για τρίτη συνεχόμενη φορά, προσθέτοντας ότι δεν αφορά μόνο στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του ίδιου, αλλά αντανακλά το πείσμα του λαού της Βολιβίας, να υπερασπιστεί, αλλά και να προαγάγει αυτά που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα. Η μαζική συμμετοχή, το άριστο κλίμα και ο ενθουσιασμός του Βολιβιανού λαού στην εκλογική διαδικασία μου επέτρεψαν να φύγω από τη χώρα με τη βαθιά πίστη ότι σ’ αυτό το διαρκή αγώνα θα βγει νικητής.  

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συζήτηση για την έκθεση της Επιτροπής του '18 για την πΓΔΜ