Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Αντιπροσωπείες

Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, εκδήλωση για την υπεράσπιση του νερού ως κοινωνικού αγαθού, με τη μαζική συμμετοχή συνδικαλιστικών ενώσεων, οικολογικών οργανώσεων, επιστημονικών φορέων, αλλά και κινημάτων από την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ευρωβουλευτού. (Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Σε συνέχεια των δράσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Νερό (Right2Water), η Σοφία Σακοράφα πρότεινε και έγινε αποδεκτή η διοργάνωση εκδήλωσης υπό την αιγίδα της GUE/NGL ( Ευρωαριστερά ), με συνδιοργανωτές το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας και τον Γερμανό ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Aριστεράς κ. Stefan Eck, με θέμα “ Ο αγώνας για την ελεύθερη πρόσβαση στο Νερό στην Ε.Ε ΄΄

Έκθεση για το Άγιον Όρος στο Ε.Κ.

Εικόνες από ιστορικές στιγμές του Αγίου Όρους στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την έκθεση διοργανώνει η Διοακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) με την ευκαιρία του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία. 

20/10/2016

Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη νοηματική γλώσσα


Συνέδριο με θέμα "Πολυγλωσσία και ίσα δικαιώματα στην ΕΕ, ο ρόλος των νοηματικών γλωσσών" πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα στης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στόχο να αναδείξει τη νοηματική γλώσσα ως μέρος της πολυπολιτισμικής και πολυγλωσσικής κληρονομιάς της Ευρώπης και να επικοινωνήσει την ανάγκη για υιοθέτηση κανόνων για το επάγγελμα των διερμηνέων των νοηματικών γλωσσών.

29/09/2016

Αντιπροσωπεία των απανταχού Ποντίων στο Ευρωκοινοβούλιο

Πολυμελής αντιπροσωπεία των απανταχού Ποντίων επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από κοινή πρόσκληση των Ευρωβουλευτών Κώστα Χρυσόγονου, Εύας Καϊλή, Μαρίας Σπυράκη, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Σοφίας Σακοράφα.

Συμμετείχαν 80 εκπρόσωποι Ποντίων από όλο τον κόσμο, 10 εκπρόσωποι περιφερειακού τύπου και ακαδημαϊκοί.

21/04/2016

Για την ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ στην Ελλάδα

Η Σοφία Σακοράφα παραβρέθηκε στην ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση για τα θέματα ΑμεΑ στην Ελλάδα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών με τους εκπροσώπους του οργανισμού "I-living, Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος" που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της κας Κούνεβα. Η κ. Σακοράφα στον χαιρετισμό που απηύθυνε διαβεβαίωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα των ατόμων με αναπηρία για ισότιμη διαβίωση.

29/09/2015

Ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες για το νερό ως κοινό αγαθό

Τριήμερο δράσης στις Βρυξέλλες ( 22.23.24 Μαρτίου ) πραγματοποίησε το Ευρωπαικό Κίνημα Νερού, το δίκτυο που συγκεντρώνει κινήματα από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα για την αναγνώριση του νερού ως κοινό αγαθό και καθολικό θεμελιώδες δικαίωμα..

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση της Σοφίας Σακοράφα.

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου εδώ

26/11/2014

Αντιπροσωπεία εργαζομένων του ERT OPEN στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εργαζόμενοι του ERT OPEN, προερχόμενοι από τους περιφερειακούς σταθμούς, θα επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση της βουλευτού Σοφίας Σακοράφα.
Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν ένα κομμάτι των εργαζομένων, που εδώ και δύο χρόνια αντιστέκονται στον κυβερνητικό αυταρχισμό και μέσα από τις συχνότητες του ERT OPEN εξακολουθούν και εκπέμπουν, για όλη την ελληνική περιφέρεια, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνισμό. 

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου εδώ

09/10/2014

Αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ στο Στρασβούργο

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών επισκέφτηκαν, μετά από πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ, το ευρωπαικό κοινοβούλιο.
Εκτιμώ ότι η επίσκεψη αυτών των γυναικών που παραδίδουν εδώ και μήνες μαθήματα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, εμπεριέχει τεράστιο συμβολισμό για τα μελλούμενα στην πατρίδα μας.

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου στο Στρασβούργο εδώ

17/09/2014
Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.