Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ στο Στρασβούργο

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών επισκέφτηκαν, μετά από πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ, το ευρωπαικό κοινοβούλιο.
Εκτιμώ ότι η επίσκεψη αυτών των γυναικών που παραδίδουν εδώ και μήνες μαθήματα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, εμπεριέχει τεράστιο συμβολισμό για τα μελλούμενα στην πατρίδα μας.

Το βίντεο της συνέντευξης τύπου στο Στρασβούργο εδώ

 

Και θέλω να σταθώ σε αυτό. Ο πολύμηνος αγώνας τους διαθέτει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν και τον οδηγό δράσης για το κίνημα.
Η ενότητα που σφυρηλατείται στη βάση είναι το πρώτο, αφού παρά τις διαφορετικές αφετηρίες από τις οποίες ξεκίνησε η κάθε μία προσωπικά, κατάφεραν να συγκεντρωθούν σε ένα κοινό στόχο, χωρίς ρωγμές, χωρίς εξαρτήσεις και αγκυλώσεις.

Η διάρκεια του αγώνα, ο οποίος διεξάγεται μέσα σε συνθήκες σκληρής και πισώπλατης καταστολής, αποδεικνύει τη δύναμη της συνέπειας και της επιμονής, έναντι διαφόρων ατελέσφορων επαναστατικών γυμναστικών.

Η απήχηση του αγώνα τους στην ελληνική κοινωνία μετατρέπει την υπόθεση 600 γυναικών σε κοινή υπόθεση μια ολόκληρης κοινωνίας, ενός ολόκληρου κινήματος.

Στόχος λοιπόν της επίσκεψης αυτής δεν ήταν να διεθνοποιήσουμε ένα πρόβλημα, αλλά να διεθνοποιήσουμε έναν αγώνα, που αυτός μόνον εγγυάται και τη λύση στο πρόβλημα.

Στόχος της επίσκεψης αυτής ήταν να αναδείξουμε όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει ανάγκη η αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς. Κίνημα ζωντανό, παλλόμενο, ανόθευτο και ανεξάρτητο. Κίνημα συνεπές στους στόχους και επίμονο στο χρόνο. Κίνημα που απευθύνεται στην κοινωνία και μιλά όχι εξ ονόματος της, αλλά μαζί με αυτή.

Τέλος στόχος της επίσκεψης ήταν να μπει η αγωνιστική αξιοπρέπεια μέσα στις αίθουσες ενός ευρωπαικού κοινοβουλίου που νομιμοποιεί την επιδρομή της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

΄΄ Δεν έχουν λογαριάσει καλά. Εγώ δεν γυρίζω στο σπίτι χωρίς τη δουλειά μου΄΄.
Και δεν πρόκειται για σύνθημα.

Πρόκειται για ένα μάθημα αξιοπρέπειας έναντι της ηττοπάθειας.
Για ένα μάθημα ζωής έναντι της αλαζονείας και του αυταρχισμού. 

Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη των λαών.