Σοφία Σακοράφα

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ολη η δραστηριότητα

Συζήτηση για την έκθεση της Επιτροπής του '18 για την πΓΔΜ

Tεχνητό κατασκεύασμα, κατά παραγγελία εξωγενών παραγόντων, χαρακτήρισε την συμφωνία η Σοφία Σακοράφα...

Ποιές άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα λάβει η επιτροπή ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δημοσιογράφων;

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή
Άρθρο 130 του Κανονισμού
Sofia Sakorafa (GUE/NGL)

Θέμα: Το ζητούμενο της ασφάλειας των δημοσιογράφων, των bloggers και των whistleblowers
στην Ε.Ε. μετά τη δολοφονία της νεαρής δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα.

Στήριξη της ΕΕ προς την UNRWA.

Η Ε.Ε. έχει ιστορικό χρέος να αναπληρώσει το οικονομικό κενό της αποχώρησης των ΗΠΑ, τόνισε η Σοφία Σακοράφα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις πυρκαγιές στο Μάτι.

Με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία Κοινό Ψήφισμα  για τις πυρκαγιές στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 και την αντίδραση της ΕΕ.

Δεν έχετε άλλοθι για τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζετε.

“Δεν έχετε άλλοθι για τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζετε. Μην ελπίζετε σε επιείκεια την ώρα της πολιτικής και ιστορικής σας κρίσης” είπε στον Αλέξη Τσίπρα η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, όταν πήρε το λόγο στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού για “Το μέλλον της Ευρώπης” .

Να καταλογιστούν και να αποδοθούν ευθύνες για τις τραγικές συνέπειες που είχε η πυρκαγιά στο Μάτι.

Στο επιτακτικό αίτημα να καταλογιστούν και να αποδοθούν ευθύνες για τις τραγικές συνέπειες που είχε η πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς και στις συνέπειες της ακραίας λιτότητας στις πολιτικές Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό, κατόπιν πρότασής της.

Συνάντηση Νικολά Δημητρόφ, Σοφίας Σακοράφα

Έπειτα από αίτημα του υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Δημητρόφ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ανεξάρτητη ευρωβουλευτή και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, Σοφία  Σακοράφα, στο γραφείο της, στις Βρυξέλλες.

Χυδαία και επικίνδυνη για την οικογένειά μου η επίθεση που δέχθηκα.

Η Σοφία Σακοράφα, για όσα ακολούθησαν μετά τους χαρακτηρισμούς της για τον Αλέξη Τσίπρα και τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί!" με τον Σπύρο Χαριτάτο (Epsilon TV, 16/7/2018)

Χυδαία απεχθής η κανονικότητά σας...

Είναι τόσο χυδαία απεχθής αυτή η κανονικότητά σας για να είναι οριστική, που δεν μπορώ, ως πολίτης και ως πολιτικός παρά να είμαι απέναντι, μαζί με όλους  όσους αντιστέκονται.

Διαιωνίζονται οι αυθαιρεσίες της Αλβανίας κατά της ελληνικής μειονότητας.

«Αντί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, το νομοσχέδιο που υπερψήφισε η αλβανική Βουλή για την προστασία των μειονοτήτων διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα. Είναι ένα βήμα μπροστά για υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες και ένα βήμα πίσω για την κυριότερη και υπαρκτή μειονότητα της Αλβανίας, την ελληνική.» Επισήμανε η Σοφία Σακοράφα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης της Επιτροπής για την Αλβανία το 2018.

Μετανάστευση και πρόσγυγες.

« Με ποιό ηθικό κύρος υπερασπίζεται η Ε.Ε. στα Ηνωμένα Έθνη Συνθήκες και αξίες που περιφρονούνται από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταπατούνται από τα μέλη του ίδιου του θεσμού που εκπροσωπείτε;» ρώτησε η Σοφία Σακοράφα στην ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα παγκόσμια σύμφωνα μετανάστευσης.

Ομιλία στην επιτροπή ITRE για το αποθεματικό επίδοσης.

Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η εισηγήτρια  Σοφία Σακοράφα στην επιτροπή ITRE για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά στη χρήση των πόρων Συνοχής για διαρθρωτικές μεταρυθμίσεις νεοφιλελεύθερης έμπνευσης .

Απάντηση Σακοράφα στον Παπαδημούλη στην ολομέλεια.

Απάντηση Σακοράφα στον Παπαδημούλη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο 13.06.2018

Δείτε τη σχετική συζήτηση εδώ.

Study Days - Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, από τις 4 εως τις 7 Ιουνίου για το “Study Days” που διοργάνωσε εκεί η ευρωομάδα της Αριστεράς.

Η βία δεν αποτελεί λύση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, τόνισε η Σοφία Σακοράφα για την Νικαράγουα.

Η Σοφία Σακοράφα καταδικάζει «τη βία που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια ανθρωπίνων ζωών στην Νικαράγουα.Η  βία δεν αποτελεί λύση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.»

Σοφία Σακοράφα : Δώστε το βραβείο Ζαχάρωφ -για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- στον Λίμπερμαν και την παρέα του.

Σε αυτή την «παραίνεση» κατέληξε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, σε μια ομιλία γεμάτη ειρωνεία κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γάζα.

Σοφία Σακοράφα: Οι καταδίκες της Τουρκίας στην ΕΕ είναι μόνο στα λόγια. Δεν συνοδεύονται από μέτρα.

Την απουσία μέτρων κατά της τουρκικής προκλητικότητας, επισήμανε η Σοφία Σακοράφα, αναφέροντας ότι οι καταδίκες της ΕΕ είναι μόνο στα λόγια.

Γραπτή ερώτηση για την κυπριακή ΑΟΖ κατέθεσε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) του Ευρωκοινοβουλίου, που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, ζητώντας να μάθει αν η ΕΕ έχει λάβει προληπτικά μέτρα, σε περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση υλοποιήσει την απειλή της για τουρκικές γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

“Πάρτε μέτρα για όσα κάνει το Ισραήλ στη Γάζα, αλλιώς ας σταματήσει η συζήτηση”

Έντονη κριτική προς την ΕΕ άσκησε με τοποθέτηση της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση της, επισήμανε ότι η Χαμάς, την οποία κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν “τρομοκρατική οργάνωση” είναι εκλεγμένη κυβέρνηση από τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και αυτό θα πρέπει να το αποδεχθούν. 
Twitter
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας αν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails
Πρόσφατα Video
Ποια είναι τελικά η κοινή ευρωπαϊκή θέση για το προσφυγικό;
Συζήτηση για την έκθεση της Επιτροπής του '18 για την πΓΔΜ